En sammanfattning

Matte har mycket att göra just nu. Det är därför hon har fuskat med uppdateringen. Så nu sammanfattar vi lite vad som har hänt fram tills nu.

Jag har sprungit spåret med matte några gånger. Hon har blivt mycket bättre på det nu. Flåsar inte alls som förr=)

Tränat tävlingslydnad.

Busat med Zelda, Nalle o Gizmo.

Testat på ett uppletande. Det var riktigt kul. Hittade bollen direkt o slängde med den. sen ville jag leta vidare, men det fanns ju bara bollen o den skulle jag lämna till matte. Efter ett tag så förstod jag det hela...

Lite klicker träning på inkallning, apportering.

Letat efter matte som gömt sig i huset.

Testat rally lydnad en snabbis.

Osv.

När matte är klar med sina tentor så blir det mycket bättre uppdaterat.

Håll ut=)

Måndag o skogsstig

Började dagen som vanligt med en långis på morgon kvisten. När matte kom hem o släppte ut mig ur hund gården så vart det lite lydnad. jag har ett jätte bra tempo o är så koncentrerad just i dessa stunder så det utnyttjar matte.

Framåt kvällen åkte vi till svanå o gick strövstigen! Det e så kul att gå på alla spongar o balansera. springa fritt mmmm. matte tränade inkallning med klicker under resans gång. Hon testade i alla möjliga stunder. Bra gick det också. Ända tills vi var ca 100 meter från vägen o där jag brukar få bli kopplad...

Först hittade jag en jätte stor fläck som luktade såååå gott! Rullade mig flera gånger o var o kontakt bar. Så matte gick o gömde sig, (jag kommer alltid som ett skott då) Men när hon tittade fram var jag borta också. Jag hade sprungit in i skogen. Matte vart nervös eftersom det var vid vägen också. Ån ligger inte så långt bort heller. Hon roppade två gånger sen gick hon en bit bort för att titta efter mig sen kom hon tillbaka o roppade två gånger till. På sista gången så kom jag flåsande o stinkande "poop". Hon kunde då inte bli arg på mig eftersom jag kom tillbaka när hon roppade. ELLER?

Jag vart kopplad o "strängt" gick vi den lilla biten som var kvar till bilen. Jag kände att jag hade gjort fel så jag gick jätte fint o trippade bredvid.

Väl hemma testade matte mig lite. hon öppnade skuffen såm att jag kunde hoppa ur, men jag får ju inte göra det utan komandot från henne. jag ställde mig upp o var beredd. Men hon sa aldrig något utan gick till postlådorna! jag stod kvar snällt i bilen eftersom jag hade ju vart lite olydig tidigare. Ville inte reta upp henne mera.  Sen gick hon o öppnade ytterdörren. Tillslut kom hon tillbaka o gav mig komandot, hoppade snabbt ut o satt mig fint som jag ska göra när jag hoppar ur. Matte gick halvägs till huset o roppade sedan på mig. Sprang fort in så hon vart glad.

När jag kom in vart det badet direkt. gillar det inte så mycket men det var bara o springa in.

Efter badet o mina sedvanliga tokryck efter bad så gosade vi en lång stund=)


Tråkig söndag

Matte o husse var bakis... TRÅKIGT!!!! Matte spenderade större dagen i sängen. Lite klicker träning i köket var allt som hände med matte. Visst en liten kortis med husse vart det också.

Husse tog med mig ut i skogen en sväng i alla fall. TACK!

Annars gnagde jag mest på en massa ben o vilade.
cool doog

Busdag

Denna lördag gick i bus tecknet. Nalle kom över till mig o busade en stund på förmiddagen. På efter middagen kom Zelda o Lina. Lina o Matte tog oss med på en långrunda över åkrarna. Vi hittade massor med roligt att bada o rulla i. Både Zelda o jag var på hugget. Vi sprang o sprang. Några höft tacklingar vart det också. De e så kul att leka med Zelda, vi e på samma nivå. Kanske för att vi är av samma ras? Vem vet.
på vägen hem var vi trötta. Men väl hemma när de hade borstat av oss det "värsta" vart vi pigga igen!

Lina skulle piffa upp matte lite inför en fest hon o husse skulle på. En "Pimp & Ho" fest. Har aldrig sett matte i såna kläder förut. Husse var riktigt stilig med kostymbyxor med tillhörande väst o hatt. Samt en grön skjorta. Riktigt stilig var han.

Matte hade på sig nätstumpbyxor, minimala jeansshorts, svart korsett, höga stövlar. Mycket hår o mycket smink samt extremt långa naglar! Snygging där...

Synd att inte jag fick följa med! Jag kunde också ha haft väst o en hatt på sne!

Vara en gangster hund! Voff.

Revanch

I dag åkte vi ned till Bruks på förmiddagen för att kunna träna själva o meddans det var ljust. Väldigt blåsigt var det dock.

Matte började att lägga ett u spår i uppletande rutan. 60,60,50 vart spåret. Tre pinnar. Spåret fick ligga så vi körde lydnad o bus under tiden.

Matte tog med mig till agilityplanen. Jag for direkt upp på ett A-hinder utan att be om lov. Matte vart chockad o sprang till hindret för att se till att jag gick ned ordentligt. Det e ju väldigt högt. Kul var det. Efter lite uppvärmning körde vi lydnad o lite hopp över agility hindren. tränade även på komandot "bordet". Då springer jag o hoppar upp på ett bord som finns där. Detta har vi haft nytta av hos vetrinären. De blir alltid lika impade när jag slänger mig upp på deras bord. lite slalom mellan pinnarna han vi med också.

Sen satt matte in mig i bilen i ca 5-10 min så att jag skulle bli taggad. Sen bytte vi plan o tränade apportering, inkallning, hindret o linförhet. Sen vart det bilen igen.

Matte bar ned sele o lina till spåret o jag vart så taggad nu. När hon sedan kom o hämtade mig visste jag direkt vad som var på gång. på med näsan o spårade till spåret.

I stormen vart det lite svårare att spåra i öppet fält. Spåret gick nu lite utanför spåret men jag hittade första pinnen direkt o markerade den bra. Tog första vinkeln bra o fortsatte mot pinne nr två. Gjorde en snabb markering o fortsatte sedan vidare mot vinkel nr två o sedan rakt ned mot slut pinnen. Denna pinne tog jag upp o slängde lite med. Matte vart jätte glad att jag hittade alla pinnar trotts stormen. Visst så fuskade jag lite på markeringarna denna gång men men.

Spår e sååå kul.

Sista lydnads appell

I kväll var det sista lydnadstillfället på appell kursen. Vi har bara hunnit gå på ett tillfälle innan. Tråkigt. Så i dag var det "tenta".

Började med platsliggning. Gick kanon. Låg helt stilla men luktade lite då o då, men stilla låg jag med kroppen.

Sen var vi ut som hund nr 2. Tävling!!! Matte var nervös efter som vi inte kunde alla moment. Tex framförgåendet har vi inte hunnit få till eller apportering o hoppet. Visst hämtar jag bocken o hoppar över hindret men det e ju så mycket mera. Vi e på god väg.

Det hela gick inte så bra, det var mörkt, doftade ljuvligt o blåste roliga löv. Mycket intressant tyckte jag men inte matte. Inget godis hade hon ju heller...

Något jag var riktigt bra på var inkallning o budföringen. Full pott där. Sen läggandet under gång gick hyffsat bra. Matte vet ju att jag kan det jätte bra annars men idag var det annat som var så mycket roligare än att slänga sig ned. (Tog väl 2sek extra)

Det var flera hundar som hade STÖRRE problem med dofterna än jag. Så matte skämdes inte i alla fall.

Vi fick med oss br akritik på vad just vi skall öva på o hur vi bör öva sp det var ju bra.

Bara hem o köra nu om vi ska tävla i vår!!!!

Onsdag tävlingslydnad

Idag var det dags igen för kurs. Missade förra veckan pga min hals. Men nu var det dags igen. Jag börjde jätte bra o var riktigt duktig o följsam. Hade väldigt snabba lägganden=) Matte var jätte glad. Sen skulle varje ekipage visa hopp momentet för vår instruktör. Vi hade ju inte kört det idag men jag e så bra på det annars så det var inga problem trodde matte.

Men det var det. Det luktade nå sååå himla gott vid hindret att jag bara slängde mig ned på marken, kunde inte ens sitta! Åhhh vilken doft. Matte vart argare o argare. Hon försökte med både det ena o det andra. Med lockning med godis, köttbullar o lek men icke. Sen vart det mer bestämt. Men icke... Matte drog mig argt därifrån men jag ville bara tillbaka.

Efter en stund hade jag släppt doften o kunde fortsätta med apporteringen. Suck sa matte. Har blivit riktigt bra på apportering nu. Jag sitter när den kastas o hämtar den med en väldig fart o släpper den vid mattes fötter. Har inte riktigt förstått att jag ska hålla i den ett tag till sen. men det kommer.

På plattsliggningen gick det super!

Träffade tjejen igen

I dag tisdag skulle vi besikta A3 bilen. Jag fick följa med igen. När mannen kliver in i bilen vaknar jag upp. Bökar runt lite (det e ju lite trångt) Mannen undrade var det var som lät o tittade bakåt. Han vart lite förskräkt när jag satt där. Han tyckte jag var jätte snäll som inte sa något när han skulle testa bromsarna. Tyckte jag var väldigt lydig o intresserad av vad han gjorde. Måste ju kolla så at allt går rätt till=) Bilen gick igenom så nu kan matte sälja den lilla bilen så att jag ALLTID får åka i den stora bilen.

Efter besöket där var vi lite hungriga, så vi åkte till Mc´Donalds o åt en varsin cheesburgare. MUMS!!! Matte e så snäll ibland.

Sen åkte vi hem till Zelda! (Å Lina o Elvira o Pelle) Matte o Lina tog med oss ut på en runda runt staden. Denna gång gick vi åt andra hållet. Efter en stund fick vi springa av oss lite i en park. Å då kom det! Ett tort o långt tåg!! Har aldrig sett något på så nära håll. O vad det lät. Vi slutade busa o bara tittade. Vagn efter vagn kom det. Spännande. Sen var vi tvugna att gå hemmåt. Men vilken upplevelse, O rädd vart jag inte heller. Vi var väl kanske 10 meter ifrån tåget. Efter 1timme var vi tillbaka igen...

De e ju så kul med Zelda. Lite bus o lite kramar. Puss på dig!


Rolig dag

Efter vår morgon runda o rutiner fick jag följa med matte till verkstan med hennes lilla A3. ABS lampan lyste. När vi fick åka in låg jag o sov där bak. Sen när mekanikern skulle sätta sig i bilen för att kolla med datorn vaknade jag. Jag kunde ju inte låta bli, jag gav ifrån mig ett högt o grovt skall o satt upp ena tassen på sätet som var mellan oss. Han flög ur bilen! O visste inte vad han skulle säga. Hi hi hi. (Det var ju det jag ville.)  Sen kunde han sätta sig igen o jag tittade snällt på. De skulle laga bilen under dagen så mattes mormor fick komma o hämta oss. Vi tog en promenad ner till ÖB så fcik hon hämta oss där.

Lite lydnad han vi träna innan matte var tvungen att åka till skolan. Skönt att hon har halvdagar ibland.

När matte kom hem skulle hon börja att fixa hennes enorma blivande rabatt. Lars hade vart över i söndags med ett lass gjord som nu skulle skottas över till hennes blivande rabatt. Det såg jätte kul ut så jag bestämde mig för att hjälpa till.

image7

Vet inte om jag kanske var mest i vägen... Roligt var det i alla fall.

Mot kvällen gick vi en runda i Skultuna. Känns som om vi har börjat att gå mycket i Skultuna nu. vet inte vad hon vill med detta...

Söndag o spår

I dag var det näst sista gången vi skulle spåra med kursen. I dag var dock första gången vi skulle testa på att spåra på ett öppet fält som det är i Appell klassen. Alla förare körde med sina bilar mitt emellan två gärden. Det var en väg där. Mycket lerigt. Man fick hålla sig på golvet där bak för att inte rasa. Tur att husse o matte har bytt bort den sänkta bilen mot en 4-hjuls driven högre bil.

Nu la matte spåret som ett U. Detta var första gången, två vinklar med skarpa hörn. Inget rundat här inte. Och dessutom lade hon ut 3 st pinnar.

Jag var nästan överladad när matte tog ur mig ur bilen. Jag spårade upp vart spåret började o var på väg in på spåret. MEN man måste ju ha selen på sig. Så matte trocklade på mig den så att jag ÄNTLIGEN fick börja jobba. Efter ca 30m låg en pinne. Nu tog jag upp pinnen o sprang mot en förvånad matte, "vad då? vi hade ju faktskt övat i veckan med klicker att jag skulle ta upp pinnar o ge matte" men hon vart väldigt glad. Efte ratt ha lämnat pinnen o fått en massa beröm satte jag fart igen! Tog först vinkeln jätte bra. Hittade andra pinnen o sprang till matte som var lyrisk! Efter att jag lämnat av pinnen fick jag upp ett annat spår. Ett sork spår! Hi hi. Matte var nu inte lika glad. Hon visste inte vad jag höll på med först men sen såg hon det när jag började att borra ned nosen i en grävnings effekt. Hon markerade lite lätt o då kom jag på mig själv. Satte fart i hennes spår, tog andra vinkeln o hittade till sist den sista pinnen!!! Markerade även denna bra. Så alla pinnar hittade jag i mitt första appell spår! Vist var det inte riktigt lika långt men formen o pinnar o underlag e ju det samma.

Sen var det in i bilen igen. Suck. Men snart skulle jag ut o jobba igen. Nu var det budföring. Som vanligt e jag ju snabb som bara den. De e ju så kul. Springa full fart mellan två personer. Ji ho.

På vägen hem ringde "mommo", hon hade ÄLG ben till mig!!! Vi åkte dit o matte fick med sig ett par stycken hem. De låg längst fram o jag var enda längst bak. Det vart väldigt svårt att sitta still där bak i bilen. Det luktade sååå gott.

Väl hemma fick jag mig ett ben som belöning!

image6

Lördag med en massa kul!

Morgon rutinen som vanligt. Var sedan väldigt rastlös! Matte o husse höll på att få krupp på mig. Efter sök efter godbitar osv var jag fortfarande väldigt rastlös.

Vid lunch tog de med mig till sandgroparna. Efter lite rastning hände det! Jag fick en sele på mig, efter mig satt en lina med ett MC däck!!! Nu var det dags att jobba lite! Jag fick dra däcket i fem minuter i sanden. Först ned för en backe sedan på plant underlag. Jätte kul! Sen fick jag springa lös o busa lite. Jagade husse uppför en stor sandhög där jag sedan sprang frivilligt upp o ned utan att de sa något! Fick nog ett "damp" ryck... Det var ju så kul!!!
På vägen tillbaka var det dags igen för lite styrketräning. På med selen med bihang. Nu var det uppför backen! Lite jobbigare vart det allt.

Nu trodde matte o husse att jag skulle vara helt slut. Men inte var jag trött heller!!! Full av energi!

Lite klicker o lydnadsträning vart det också.

På kvällen fick jag följa med matte o husse ut på en runda i elljusspåret i Skultuna. Vi travade 2,5 km. O inte var jag trött nu heller. Jag har nog fått upp en väldigt bra kondis!

De e så kul att träna o få jobba lite!

Fredag o träningsdags

Började dagen med standard morgonpromenaden med matte. Nu var husse hemma men han låg hemma o sov!

Senare på dagen var det dags! Träning!!! Måste bli av med lite energi. Cykling vart det. Husse o matte cyklade med mig på grusvägen där jag fick springa lös. Super kul. Mindre kul är det tills vi är framme på grusvägen. Vi måste vara på stora vägen så att vi kan komma till grusvägen. Hemma vart det sen stretch. Matte e noga med detta. Nu börjar jag att njuta av det också. Inge trött vart jag heller.

På kvällen vart det en kort runda i Skultuna.

Allmänt lugnt

Regn o rusk i kylan.Fy!
I morse var det -3 när matte o jag gick våran morgonpromenad. Matte tyckte det var riktigt kallt. Själv var jag inte så berörd, skuttade på som vanligt.

På eftermiddagen åkte vi över till Marjo o Molle. Matte skulle kolla på mitt MH som de hade filmat. Jag fick vara ute i regnet o busa med pappa Molle istället för att sitta inne i värmen.

 Halsen bra nu så nu kan vi börja träna lite mera, bara vädret e bättre=)

Onsdag med klicker

Idag började matte att lära in mig på klicker träning. Vi började först med att hon klickade o gav mig en god bit. Fattade snabbt att "klick" bertyder "gotti".

Sen ökade svårigheten. Kontakt sen klick.

Mot kvällen var det dags igen, nu skulle jag markera en spår pinne. Allt fungerade bra. Ibland tog det en stund innan jag förstod vad matte ville. Hon sa ju inget! Men jag fick till det väldigt bra mot slutet. Tog upp pinnen o slängde med den. Nu var den intressant!

Tidigare på dagen fick jag busa med grann hunden Gismo. Det är en labrador valp. Det var riktigt kul. han försökte dock att ta mina ben men jag sa åt honom!

Stads besök med en tik!

I dag tog matte med mig till den STORA staden Västerås. Vi skulle ut o gå med Lina o ZELDA o lilla Elvira. Zelda är en riktigt fin rottis tik fast med en bestämdhet som få. Hennes ord är min lag.... Hi hi.

Lina bestämde väg o jag o matte hakade på. Det vart en lång runda. Jätte kul. Först gick vi i stadsmiljö sen gick vi in i Rocklunda spåren med en massa joggare, stavgåare o cyklister. Skötte mig riktigt bra här. Bra övning tyckte matte. Efter det fick vi springa lösa på flera fotbollsplaner o sedan in på en baseball plan som var inhängnad. SUPER kul. Zelda o jag busar så bra ihop. Lite höft tacklingar ger vi båda varandra. Full rulle här.

När vi hade sprungit av oss var det dags att återvända. Stadsmiljö igen o nu luktade jag inte lika mycket överallt. Jag ska erkänna att jag vart lite trött.

Väl hemma i huset sprang jag in från bilen o rakt upp i husse o mattes säng. Jag ville gosa ned mig en stund. Var helt slut efter 2-2.5 timmars promenaden i staden.

Det här måste vi göra om!

Fröken Zelda
image4

Måndag o dags för träning

Började morgonen som vanligt med en långis före matte ska till skolan. Det har verkligen bliv mörkt ute på morgon kvisten vid 05.45. Matte har börjat att ha pannlampa för att vi ska synas o för att vi ska se vart vi går. De e ju lite mörkt här ute på landsbyggden.

Efter mattes skola vart det lite lydnad i trädgården. Efter det var det dags för backträning o kondis träning. Nu skulle även matte träna. Vi tog oss ned till Skultuna elljusspår o sprang/jogga/trava. Vi gick i alla uppför o nedförsbackar. De e ju ganska stora backar här. Matte vart nog mest trött. 

Väl hemma vilade jag medans matte fixade mat till henne o husse som skulle komma hem.

Efter maten tänkte matte plugga lite. Hon la sig på golvet för att vara när mig också. Smart som jag var så kom jag o la ett kött ben i hennes böcker o satt mig på henne o i boken då o då, så att hon skulle se mig också. Varje gång jag gjord det så började hon att klappa på mig o då vart jag nöjd!

Söndag, spår kurs

Söndag. Började morgonen med att spy upp en stor benbit! Hoppas att halsen blir bra nu. Bättre vart det också! Matte bestämde att vi inte skulle åka till utställningen i Västerås. Hon ville inte det pga av min hals. Såg väl inte helt pigg ut på ögonen.
Istället åkte vi i väg på spår kursen. Det e verkligen något jag gillar! Vi körde budföring o jag var som en kanon! Matte e så stolt nu. För nu testade vi med en främmande person för mig.

Spåret gjorde matte med två pinnar o en vinkel. Vi har inte kört så mycket vinklar förut så det var så gott som första gången.

Jag var jätte ivrig när jag fick komma ut ur bilen. Drog matte ända upp till platsen där vi skulle spåra. Matte fick knappt på mig selen fören jag var i spåret. Som ett skott spårade jag med nosen i backen. Sen tvär stannade jag o tittade ihärdigt på matte. Hon tittade tillbaka. Det tog en stund, SEN kom hon på att jag hade hittat pinnen. Efter jag fått berömmet som jag stod o väntade på fortsatte jag. Vinkeln klarade jag bra. Några meter efter vinkeln tog jag en lov för att söka av området men kom på det snart igen o spårade ända fram till slut pinnen=) Mycket beröm o skinka fick jag i utbyte. Det e nu man verkligen älskar Matte.

Hoppas att det är dags för spår snart igen!

Lördag o MH dags.

Upp tidigt på morgonen. Hade en tuff natt. Halsen var besvärlig, spydde lite på natten. Vi var alla trötta när klockan ringde kl fem. Matte tvingade mig att bada kvällen/natten innan. Hon tyckte at jag luktade stall...

Kl 6.00 träffade vi Marjo o Matti i Västerås. De skulle åka efter oss till Värmdö.

När vi kom fram vid halv åtta var redan brossorna Diesel (Matador) o Musse (Max) där. Lite rastningen sen var det dags för Diesel. Matte o husse följde med ut för att förbereda sig. Jag fick vänta i bilen...

Sen var det dags för mig!! Matte var laddad o lugn. Hon försökte att aldrig titta på mig, utan jag fick sköta mig själv så som jag skulle göra. Var lite ovant. Är ju van att lite på matte, hon e ju min ledare.

Matte var jätte nöjd med mig. Jag reagerade så som hon ville. Jag hade lite problem med ett av spökena. Det var en karl som såg ut som en grottmänniska. Även utan huva var han läskig. Husse var extra nöjd med att jag skällde åt karln. Nu vet han att jag kan skydda matte o släpper inte in "gubbar" nära matte. Hi hi.

Efter MH´t hade Marjo planerat en liten stund med oss bröder. Vi fick alla en påse med lite gott o en klicker. Hon visade oss hur man tränar med klicker o gav oss lite råd o peppade oss att sätta igång nu när både MH o röntgen var avklarat. Vi har faktikt redan börjat, matte e så ivrig. Kurs efter kurs. Aktivitet efter aktivitet... Men kul.

På vägen hem fick jag en Cheesburgare, MUMS!!! De e ju så gott.

Lite apport träning vart det också


image2



Äntligen har jag fått upp intresset för den hårda trä apporten.

Fredag o styrkedags

I dag var jag fortfarande lite dålig i halsen. Märktes inte så mycket på morgonen så matte o husse tog med mig till en sand grop för att träna lite.

Först uppvärmning sen var det dags. Matte hade med sig sele o långlina så att jag inte skulle springa i backen. Husse klättrade upp o jag följde efter direkt. Matte han inte ens få på mig selen innan jag hade satt i gång. Ville ju busa med husse. Sprang själv lite upp o ner innan jag tillslut kom in till matte så att jag fick sele på mig.
När selen var på skulle matte hålla i linan så att jag skulle ta det lugnt upp höll hon på att bränna sina händer. Jag hade väldigt bråttom upp till husse.
Matte o husse konstaterade att det inte går att träna seriöst när husse e med. Det blir bara en massa bus då.

Husse fann en stock som de band fast efter mig i selen som jag drog en bit. Trodde inte att jag skulle dra stocken eftersom det kändes som om jag satt fast. Men efter lite peppningar satt jag igång. Jätte kul. Var tvungen att ta det lite lugnt pga halsen. Mennu har vi hittat en bra plats att träna på.

Torsdag mest hos mommo

Idag skulle matte på kick off med skolan så jag fick vara hos mommo hela dagen ända tills husse kom hem. Hos mommo busade jag mest med Busan.

När husse hade hämtat mig var jag lite kraslig, hade något i halsen så jag harklade mig väldigt ofta.
Husse o jag åkte sedan till Sören o Carina (husses pappa o mamma) som har Leonberger valpen Nalle. Vi busade o busade. Jag försökte även att busa igång deras katt men det gick inte riktigt. Han stack i väg...


Onsdag o full rulle

Vi började dagen med en långis på morgon kvisten. Lite lydnad under långisen vart det också. Sedan skulle matte in o träna så jag fick åka till mattes mamma (mommo) o busa lite. Det var länge sedan jag var där o busade med alla hundar o hästar. Jag hade visst rullat mig i något som matte INTE tyckte om så hon var lite butt både på mig o mommo...
Mommo hjälpte matte med lite utställnings tips o jag stod så fint så när matte skulle visa mig för mommo.

Senare på dagen åkte vi till Rämnas, hem till pappa Molle. Matte skulle få kolla på video när Molle MH testades så att hon ska vara lite mer förbered inför mitt test=)
Själv så busade jag med Molle o hade jätte kul. Molles "sambo" Bonnie vill inte riktigt leka med mig o jag förstår inte varför. Molle o jag kampade med samma leksaker o matte tyckte vi såg så söta ut!!!

Framåt kvällen var det dags för kurs, Tävlingslydnad.
Vi fick träna mycket själva på apportering o hopp medans vi väntade på att bli komenderade som på tävling. Vi fick köra hela programmet förutom apportering. Det fungerade förvånatsvis bra tyckte matte. Denna kväll var det som vanligt en massa IPO hundar där. Men i kväll var det dessutom en valpkurs. Tyckte så synd om valparna som satt o skakade o tittade på de "hemska, tuffa" IPO hundarna. Sen så var det även fotbollsmatch bredvid. Så i dag var det mycket att titta på. Matte tyckte inte att de var lika kul dock. Hon tycker att jag ska fokusera HELT på henne.
Jag får dock lite pauser vid sidan av så att jag kan kolla läget lite ibland.


image3



 


Miljö träning

Tisdag kväll o det är dags för miljöträning i samhället Skultuna. Det e mörkt o det var länge sedan vi gick i samhället. Matte e så arg för att hon aldrig tar oss tid att åka ned dit. Jag måste tydligen träna på att gå fint när man möter andra hundar o människor.

Matte vart nöjd med kvällsrundan. Jag skötte mig förvånatsvis bra. Jag fick även träna plats liggning utan för videobutiken. Det e första gången jag har fått sitta runt en lycktstolpe medans matte har handlat. Hon avskyr nämligen sånt. Hon e rädd för att någon ska själa mig eller gå fram till mig.
Jag vart beordrad att ligga stilla (dvs platts liggning). Jag låg snällt o lydigt vid stolpen medans en hund gick förbi och även en massa ungdommar. Matte var borta max 3 min. Jag reste mig inte upp fören matte komenderade mig att göra det. Sen fick jag belöning i form av en korvbit!!! Mumma!

Tänk att endel människor måste byta trottoar pga att jag kommer gående så fint vid sidan av matte... Varför??? Ser jag så elak ut? Snyft!!!

Yes! MH dags!

Matte fick ett efterlängtat mail i dag. Det är MH dags! Dvs att jag ska mentaltestas för att i stort sett se vad matte håller i snöret...
På lördag är det dags. Det är enda ute på Värmdö, husse e "tvingad" att följa med som chaufför. Matte vägrar att köra bil i Stockholm. Husse protesterade inte direkt så han vill nog titta på när det kommer fram spöken ur buskarna och det ska skramla o skjutas lite här o var.

Det som e roligast med det hela är att mina bröder Matador (Diesel) och Max (Musse) också ska MH testas samtidigt. Diesel är först ut, sen jag o sist Musse. Ska bli kul att ses. Vi får/bör nog inte träffas innan alla har gått "banan" men sen kan vi ju små prata lite...

I morgon har matte planerat in skott träning just pga av detta. Det är inget nytt för mig men det e väl bäst hon får som hon vill....

Ny vecka = Ny start

Det e måndag. Matte har bestämt sig för ett hälso sammare liv. Detta gäller då mig! Matte har anlitat en PT (personligtränare) i tre månader. Det är hennes duktiga kusin Denice som är PT.
Själv har jag nu börjat äta ett halvfoder med massor med proteiner. Mumsit värre. Nu äter jag upp maten direkt. Spar ingenting.
Vi började dagen som vanligt med en långis, sen när matte var hemma från skolan var det dags! Nu börjar den riktiga träningen, backträning. Vi åkte ned till Skultuna och värmde upp på väg till den högsta o brantaste backen i spåret. Där gick vi intrevaller upp o ned 4 gånger. Tror att matte tyckte det var jobbigast. Hi Hi.
Husse ska ta hem ett däck som jag kan dra uppför om ett tag. Nu fick jag bara dra matte... (Inte så bara)

Matte fick gå ut stenhårt på gymmet. Det var länge sedan hon ansträngde sig så här.
Före matte skaffade mig var hon ett träningsfreak, sen vart hon lite "besatt" av att underhålla och träna mig. Jag misstycker inte! Men nu är det faktiskt tid för henne att unna sig lite.

Lycka till Matte!

Forts. söndag

Framåt kvällningen var det dags för en långis. Nu hade det börjat att regna! Typiskt. Matte satte på sig regnstället o tog med mig ut. En timme i regnet medans husse var hemma o spacklade i garaget.
Lite lydnadsträning vart det också på promenaden. Jag var riktigt duktig. Kom på första inkallningen alla gånger.
När vi kom hem tände husse i braskaminen så jag o matte kunde värma oss o bli torra!!

Söndag o sökträning

Dags för första sökträningen som ingår i appell kursen på Skultuna BK. Kom till skogen lite tidigare så jag vart ordentligt rastad utan att bli för trött. Vet ju att man får sitta i bilen en stund...

När alla var på plats var det teori. Sen gick matte ÄNTLIGEN ut o la mitt spår. Hon valde att ta det från början. Ett rakt spår med en pinne på slutet.

Sen den eviga väntan 45 min är lååååång tid när man vet att man ska få spåra. Är ju så kul.

Väl ute ur bilen hade jag full fart mot platsen  där vi skulle börja. Såg ju att matte höll i selen. Hon hade jämt göra att hinnna med mig, blir så ivrig i dessa fall.

Kände direkt vart vi skulle börja. "På med selen så kör vi!"
Jag tog spåret direkt. Följde spåret med bra teknik, nosen nere hela tiden. Stannade där pinnen låg, puffade på den o väntade in matte som var 15 meter bakom. När jag fått belöning (köttbullar) ville jag fortsätta att spåra mattes fotsteg. Men då var det slut! Snopet.

Nästa gång på kursen ska vi tydligen ha en vinkel för att göra det lite svårare. Ska bli kul. Vi fick i läxa att göra minst två liknande spår hemma först innan nästa söndag då vi ska köra med vinkel o fler pinnar!
Hoppas vi gör läxan snart!!!

Efter alla hundar hade spårat testade vi budföring. Har ju testat det i våras när vi körde rapporten 1 gång.
Gissa om matte vart shockad?
Jag sprang allt vad jag hade på komandot "marsch" fram till figgen. Höll på att ramla när jag skulle göra en u-sväng in till fot vid hennes sida. Fick mycket gott här. Sen skickade hon iväg mig till matte, o jag sprang som en galning in till mattes sida. Denna gång fick jag till svängen bättre!
Matte vart så himla glad att det gick så himla bra. Så jag fick alla köttbullar som var kvar o mycket gos o beröm. Sånt gillar jag!!!

Utställningsdags!

Lördag morgon. Regn regn regn! Fy! Upp tidigt. Själv låg jag o frog mig lite medans matte o husse sprang runt som yra höns för att fixa allt. Fick en liten promenad av matte innan vi åkte.
När vi kom dit var det rastning o sedan in checkning. Vi gick till ringen där vi skulle vara. O Vad ser vi i ringen. Lika stora rottisar som jag och som dessutom hade några startnr högre. Matte hade kollat fel!!! Skulle vi få åka hem nu?
Matte gick till domartältet o ljög lite och sa att vår bil hade pajat på vägen. Det var inga som helst problem att gå in sist. Det var tre till som var sena av olika anledningar.
Vi stod utanför ringen o väntade o väntade. En riktit lång väntan. Flera rottisar utanför ringen grufade. Matte vart nervös. Vi fick inte använda godis i ringen sa de till om. INGA köttbullar. Vissa fick nästan panik.
Väl inne i ringen fick vi (jag) flera komplimanger medans vi väntade på våran tur. Att jag hade fin päls, var stor o fin. Matte växte en halvmeter tror jag... Flera gick ifrån ringen med kvalite 2. en hård domare.
Väl vid domaren stod jag riktigt fint. Vid tandvisningen gäspade jag o då vart han nöjd. Lite travande på den ojämna planen gick som en dans! Lite halt i gräset för matte men hon höll sig uppe. Hi hi. Massor med köttisar i belöning vart det efter min fina prestation i ringen! Mums!

Tyvärr så gick det inte så bra med resultatet...
Vi fick kvalite 2. Tråkigt. Hade tydligen för kort päls. Detta var något nytt för matte. Något som vi visste innan vi åkte dit var att mitt förbröst inte är riktigt utvecklat ännu o det stod även med på kritiken. Lite för ljusa ögon stod det också, sen var det bara positiv kritik. Välmusklad bra rörelser o vinklar mm.

Vi åkte hem direkt när jag hade varit inne. Det var ju så dåligt väder. Husse ville verkligen hem men matte ville se när Pappa Molle skulle in.

Så fort vi kom hem vart det en sväng i spåret i Skultuna så jag fick springa av mig.

Sen sov vi alli hoppa en stund. Trötta efter dagen!

RSS 2.0