Lyckat uppletande!!

Har varit väldigt lugnt i början av veckan.
I tisdags var matte hemma från jobbet. Hade tydligen en j-la huvudvärk o ont i ett öra. Matte har väldigt sällan ont i huvudet. Jag såg dock ingen orsak att ta det lugnt med henne. Var nog ganska så dryg. Morgonen började med en promis på ca 40min. Där jag fick springa lös halva tiden o hoppa runt på gärderna medans matte gick som en zombie. Matte trodde nog att jag skulle låta henne sova en stund sen. Jag var väl lugn ca 30min sen ville jag göra något kul!!

På eftermiddagen åkte vi ned till klubben för att jag skulle få lite hjärngympa. Började med uppletande. Matte testade den nya sättet. dvs jag sitter vid linjen o matte går som en fyllehund i en korridor om ca 2-3m o lägger ett föremål vid slutet. Sen går hon upp som en fyllehund o sedan skickas jag. Trotts en enorma sidvindar så var jag max utanför 1m från det vallade området. Tre korridorer med tre olika föremål blev det. Var knappt trött efter det. Märks att kondisen börkjar bli bättre! Brukar vara ganska så flåsig annars.

Så det blev även lite lydnad efter uppletandet. Började med lugna moment som tex kryp o stilla sittande apportering. Krypet blev lite varierat. Första streckan var baken helt i marken men efter pausen så blev det som "normala" hundars kryp. Hmmmm. Mitt emellan två kryp sätt. Men hela frampartiet är i alla fall helt i.

Sen blev det vänstersvängar, framåtsändande, ställande, läggande, hinder o lite avstånds kommendering.
Blev bara ett pass då matte var slut.

Jag var sedan nöjd ganska så länge på kvällen=) Tänk vad enkelt att få mig nöjd....

Onsdagen var det vila IGEN!!!! Men i morgon torsdag så ska vi till Sala BK o träna med Aki o Catrin.


En härlig helg!

Fredagen jobbade matte hemma då hon skulle köra hennes mormor o morfar till flyget. Detta gjorde att vi kunde ta en skogsrunda mitt på dagen. Fick springa lös i Patrikskogen. D va verkligen länge sedan. Efter rundan så blev det några vändor i sandhögarna. På kvällen hade vi besök av lite vänner så då blev det mys.

Lördagen bjöd på lite sök o lydnad på husses jobb. E ju så otroligt kul där. Efter det så blev det en promenad vid Skultunas ned laggda crossbana. Fick även nu springa lös hela tiden. SEn så åkte vi ned till husses mamma o pappa så fick jag busa lite med Bamse. Eller vi busar inte så mycket. Han e mest rädd för mig. Piper hela tiden. Det ger sig nog med tiden;)

Söndagen var det utställning i Lindesberg. Aki hjälpte oss med dubbelhandling. Han stod med skrikboll utanför ringen. Jag var så taggad att jag drog omkull matte. hihi. Hon såg nog ut som en strandad val när hon slog i backen. Hehehe. Vi fick kvalite 1 igen. Kom på en 3:e plats av 5st så vi kom inte sist i alla fall. Domare var Yvonne Brink. Han som blev 2:a var Ludde som jag gjorde certprovet med. Han fick även ett ck. Grattis!

Efter utställningen så åkte matte o jag till Västerås BK för att träffa Maria o mina boxer flickor!! Var så länge sedan jag fick pussa på dem. D var lika glada o se mig.
Vi tränade på lite moment som kommer i högre. Gick riktigt bra trots med flickorna som störning.

Vi avslutade med att testa STEGEN för första gången!!! Vi tog den lilla. Maria o matte hjälpte mig. Jag hade lite bråttom. Hade noll koll på mina bakben. Trampade både här o där. I bland var jag emellan o ibland utanför stegen. Detta kräver mycket träning!!! Jag brydde mig inte alls om att det ev skulle vara läskigt så det finn sju hopp för mig. Vart mycket levergodis på vägen.

Med andra ord så blev det en härlig helg! Fylld med en massa kul o mys!

Här är  en länk med fotton från Lindesberg som Catrin Hellberg har tagit. Är både hanar o tikar i blandad ålder.

http://picasaweb.google.se/witchan59/UtstallningLindesberg20090927?authkey=Gv1sRgCMWCnomU8PuIfw

Lydnad & uppletande

Onsdagen bjöd på både lydnad & uppletande.

Vi åkte till Svanå fotbollsplan för lite omväxling. Vi tränade med Aki o Catrin samt med ett par som heter Gabriel o Johanna. De har nyss skaffat en rottishane som är ca 1,5år. Så de fick lite råd o tränade hundmöten med Aki´s Jaffa.

Själva tränade vi lydnadsklass 1 moment samt några nya som ska tränas in till högre klass. Matte fick ett chock besked av sig själv.... Hon kunde inte fatta att vi ska tävla i högre! Hon fick lite små panik nästan. Hihi. Inte nog med det så ska vi försöka komma med på SM i bevakning. Aki o matte gick igenom vad d var för moment som skall ingå i högre o det var mycket nytt. Blir mycket nöta i vinter....

Vi avslutade med uppletande i högt gräs. Vilket vi MÅSTE träna MYCKET mera på. Matte gjorde som en kam med tre föremål. Jag gick väl inte direkt som hon hade tänkt sig... Tror vi ska tänka om här. Jag hittade alla tre föremål i alla. Matte hade laggt ut ett c-vitaminrör som jag hade lite svårt att hitta. D andra två gick mycket bättre. Men inga raka utskick alls.

Aki hade också lite problem med Frasse o uppletande. Han ska också backa lite. Känns bra för matte att ha någon att träna samma moment med. De har ju så många hundar så d e nog alltid någon som e i samma sitts som oss vad gäller tävlingsnivå. Kul.

Blir till att boka lite ridhus tider för vintersäsongen. En dag i vecka kan man ju träna så får man en chans att vila lite också.

Blev både fys o lite lydnad

Onsdagen skulle det bara vara fys på schemat men så bidde det inte...
Husse hade redan cyklat med mig när matte kom hem. SEn hade hundmaten tagit slut o matte skall pröva Halla foder som Aki o Catrin använder. Så matte tog mig med o åkte till dem som då var i Sätrabrunn o tränade lydnad.
Matte passade på att köra ett kort pass med mig, genomgång av klass 1 momenten. Sen så fick jag bita lite i Aki´s bitärm. Roooligt!!!!!

Jag åt tom den nya maten!! Jag som e så kräsen. Så det blir nog det här vi kör på. E ju lite billigare än Hill´s när man beställer i hopp med andra på pall.

I kväll blir det mera lydnad o uppletande.


Spårträning i mörker

I går tisdag var det dags för spår. Matte ville inte ha några spårupptag i dag utan mer lie längd på spåret. Aki la ett spår som var ca 1km med 4apporter. Det började på en stubbåker där det sedan belv en 90graders vinkel som nästan direkt gick över ett STORT dike. Jag blev lite fundersam här. Tog vinkeln bra men där Aki hade hoppat över diket så följde jag dikeskanten till en början, men fattade att det var fel så då gick jag tillbaka o spårade igen i vinkeln för att kontrollera o sedan så fattade jag att det gick verkligen över diket o in i en skog o fortasatte. När vi började att spåra var det skymmning o när vi var mitt i skogen så vart det verkligen mörkt. Blev en utmaning för matte. Bara att hänga med i snöret. Jag markerade 3 av de 4apporterna. Gick rakt över den andra, ville bara spåra vidare;)
Matte var jätte nöjd med min insatts! Det går mycket djur i den skogen o jag brydde mig inte utan spårade på. Bra tempo, ibland lite för högt, speciellt i början. Vi har inte spårat på åker sedan jag tävlade i appellklass.

Matte la ett spår till Aki´s Jaffa på ett gärde som d kallade helvetetsgärde. Går tydligen mycket räv över där som stör hundarna. Vid Jaffas andra vinkeln kom problemet. Men efter is i magen hos Aki o envishet så klarade Jaffa ut det o klarade spåret! Duktig flicka!

I dag blir det väl lite fys o på torsdag lydnad o uppletande.

Matte äntligen hemma.

Jag blev så glad när matte kom hem!! I vanliga fall brukar jag dissa matte eller husse om de har varit borta en längre tid. Bara för att markera att de har gjort fel. Men nu när matt ekom hem så kunde jag inte det. Jag hade saknat henne så mycket. Hela kvällen var jag busig o gosig om var annat.
Matte har haft det bra i alla fall. Hon var tvärr den enda hundföraren. Slapp sova i tält o det är on väldigt tacksam för! Hon fick bära bår med person på, gasas med tårgas, samt lära sig skjuta med en AK4. Det visade sig att matte var en väldigt bra skytt! Där ser man. Hon har även klarat ett skyddsvaktsprov. Det var riktigt kul tyckte hon. Det var även två av instruktörerna som ville värva matte till sina plutoner. Båda var i insatsstyrkan... Matte tackade nej. Hon skall vara i Sala´s hemvärn.

De tog en massa bilder som matte skulle få hemskickat. Får se om några läggs ut sen.

Matte borta på intro i det militära

I dag har matte jobbat hemma så vi tog en sväng nere i Skultuna. Matte hade tänkt att vi skulle träna lite hundmöten. Tror ni att vi mötte några då?? JO, när jag skulle hoppa in i bilen. Matte tycker att det e bra att gå på lite flera ställen än bara hemma. Så det blev lite, "här får du kiss, men inte där" "nu går vi fint" "sitt innan gå över en väg" osv.

På kvällen mötte vi upp Aki o Catrin med hundar o åkte till Sala. Började med spårupptag. D gick jätte bra för Aki´s Frasse. D var hans första gång o det gick klockrent. D andra upptaget med!! Han e nu klar för högre;)

Själva så hade vi STORA o TUNGA problem. Jag var så het så det fanns inte. Det där med att man skall gå 100m på 3min blev snarare, dra matte 100m på 3sek!!! Jag verkligen grävde mig fram. Var visserligen länge sedan vi spårade, men jag har blivit så het på sista tiden. Mycket fys o lite viktminskning har gjort sitt. Väl på spåren så har jag låg nos men det va då d. Matte arg. Hon tröstade sig med att det var väl lika br avi inte kom med på tävlingen.... Jag markerade en metall apport i alla fall! På andra spårupptaget var jag lite lugnare i tempot.

SEn åkte vi till Sala BK o tränade lydnad. Gick riktigt bra. Blev lite störningsträning för mig då Aki körde med Jaffa samtidigt. Mne mest störning blev det för Aki o Jaffa då vi lekte me dmina ÄLSKADE skrikbollar!!!
Hade tänkt att testa stegen för första gången, men det blev så mörkt så vi hoppade d.

I morgon torsdag åker matte i väg till S1 i Enköping. Intro utbildning i det militära. Kommer hem på söndag kväll igen. Får hoppas att husse tar väl han dom mig igen. Tränar med mig osv.


Tråkiga besked...

I måndags vart det klövjeväska, annars lugnt.

I dag tisdag fick vi de tråkiga nyheterna att vi blev bortlottade från bevaknings tävlingen. Matte blev jätte sur. Har surat hela kvällen. Vi var o tränade backe i grusgroparna o då sa Aki att de inte heller hade kommit med.
Matte har mailat LIndesberg BK o bett om att stå som reserv ända in till tävlingsdagen. Får se hur det blir.

I morgon är det lydnad o spår i Sala trakten.

http://vlt.se/apps/mktv/etta.html#

Klicka på länken ovan så får ni se Jocke som vi tränar för. Ni kan även gå in på VLT.se

Bilder på oss rottisar från lördagens lydnadstävling

http://picasaweb.google.se/witchan59/TavlingSkultuna20090912?authkey=Gv1sRgCNuYqa39i92k7AE#slideshow/5381033009700917506

Fottat av Catrin Hellberg

Utställning igen

I dag bar det av till Eskilstuna BK. Vi plockade upp mattes kompis Anna på vägen innan vi mötte upp Aki o Catrin på vägen dit.
Det blev lång väntan innan vi skulle in. Så jag han skrämma en hare på gärdet så att matte fick testa sin biceps styrka.... Jaga jaga jaga!!!

Vi var två stycken i bruksklass i dag. I dag var jag så himla het. Så taggad! Matte hade svårt att hålla mig för att jag ville åt bollen eller kanske Jaffa som Aki även hade... Blev därför lite svårt att springa,grävde mig nästan fram. Vi behövde dock inte springa så mycket. Ovanligt!
Domaren tyckte att jag var riktigt stor så hon tog fram mätstickan!!! Hon satte upp den till 67cm o då stod den rakt in i magen. Matte sa att hon mätte fel men hon sa att det var rätt. Konstigt, på exteriören vid korningen i juli så var jag 66cm. Nu var jag med andra ord ÖVER 70cm!!! Men hon sa att det var någon gräns på +/- 3cm. Det var väl tur de! Vi fick kvalite 1 o kom på en andra plats men inget ck. Kritiken var jätte bra i övrigt.
Vi får vara glada över våran kv1 då flera andra rottisar fick kv2.

Jaffa gjorde en repris av mig. Kv1 med en andra placering utan ck.

Nästa vecka blir det inte så mycket träning med matte i alla fall. Hon ska bort IGEN!! Nu på intro utbildning inom försvaret. Skjuta AK4 o sånt där trams. Så på söndag kväll får jag en titel! Hihi. Tjh.


ÄNTLIGEN 1 PRIS!!!!! Jiiii Hooooo!!!



I dag var en "stor" dag för oss. Dagen då vi "sprängde" den magiska gränsen. Över 160p på en lydnadstävling! Matte e hur glad som helst. Vi kom ju även över på KMét men då var det inte officielt så klart.

Inte nog med det. Vi hamnade överst på pallen!!! Matte som inte alls e intresserad av pallplatser utan bara att vi har kämpat bra o kommit över 160p. Men det var en rolig bonus!
Vi slutatade på 173p.

Platsliggning 10
Tandvisning 10
Linförhet 7,5. Ngt långt fram, släpper lite i vändningarna
Läggande 8. Före i transport, ngt segt läggande
Inkallning 9,5. Ngt dåligt avslut
Ställande 7,5. Före i transport, segt ställande
Apportering 8. Stoppar in föremålet. (matte gjorde inte det, men håller det väldigt nära)
Hopp över hinder 10
Helhetsintryck 8

Matte vet att själva transporterna är något som vi får jobba på, vilket vi har gjort. Från att jag har gått ca 1-0,5m bakom matte o såsat till att nu ligga lite på o tränger framför.
Matte resonerar så att det e mycket bättre för jag e sååå mycket gladare på planen. Å det e viktigt för matte. Vi ska slipa på det i alla fall.

Tyvärr så gick det inte lika bra för Aki i dag. Men hon ska ju snart in i löpet... Blev ett 2:a pris. Men jag vet att ni tar det nästa gång!

Vill tacka Aki som hjälpte till att ladda upp mig innan vi skulle in. samt Jocke för alla tips!

I morgon e det utställning igen... Nu i Eskilstuna.

Lydnad o fys.

Måndagen var det tänkt att jag skulle vila helt. Men så bidde det inte! Jag ville jobba. Så det blev ett lydnadspass på baksidan. Fungerade kanon. Matte testade att köra lite längre innan belöning o jag var lika taggad ändå. Så det ser bra ut inför säsongen;) På slutet skulle vi träna kryp o då fick det bli godis i belöning ist. Om jag är för het så slarvar jag i krypet vilket inte e bra. Springer nästan med bakbenen. I vanliga fall så kryper jag med bakbenen bakom mig. Jag använder dem så de hänger inte där. Å i måndags så hade jag en himla fart, trots att de var bakom mig. När vi har tävlat så har vi fått 9-9,5p då tempot har varit lite lågt men kanske har det lossnat?

Tisdagen var matte skottansvarig men hon hade tänkt att jag skulle få mig några pass ändå. Innan vi åkte berättade husse att han hade cyklat med mig o gett mig mat. Suck, tyckte matte. Men när vi kom till klubben så vart det stress stress o åter stress. Mycket bekanta o matte hade med sig kakor som mormor hade bakat å de fick hon typ montera in i frysen. SEn var det många som ville ha budföring, så det tog en stund. Men sen så var det min tur. Fick börja med en platsliggning utanskott. Blev utdragen från bilen o sprang in på plan. Inte de bästa förutsättningarna direkt. Men det funkade bra ändå. Bra träning om inte annat. Sen vart det ett linförhets pass. Sen bus o kisspause. Därefter bytte vi plan o körde lydnadsettans programs moment samt framförgående. Hade full fokus på matte! Något som fungerade riktigt bra var framförgåendet. Vi skulle visa Eva hur vi hade tränat in det så att det skulle fungera o det gjorde det. Tur det. Ska tävla lägre bevakning 3 oktober, om vi nu kommer med, verkar bli många.

I onsdags var det cykling på schemat. Matte cyklade med mig för andra gången! De ni! Först lit etrav på asfallt till en grusväg, sedan lös o varvat trav o gallopp. Blev totalt 5km. Eså kul att springa på gärdena! Då får matte trampa på allt;)

I dag torsdag jobbar matte hemma. Hon försöker att göra det en gång i veckan. Blir så många mil... 12 om dagen bara fram o tillbaka till jobbet! Så vi ska åka in till stan i dag o köpa mig ett nytt halsband, ett halvstryp som mankan ha på utställning. Lånade ett jättebra av Aki o Catrin i helgen.

I kväll ska vi träna lydnad på klubben med Aki o Catrin. Jag o Anja, Akis ena hund ska tävla Lk1 på lördag i Skultuna!!! Hoppas verkligen att det går lika bra som på KMét, eller ännu bättre.

Utställning i Gävle

I dag var det utställning i Gävle. Rottisspeialen. Nervöst!!!
Tanken var i dag att Aki skulle ställa mig o matte springa med mig. Men då Aki även hade en tik att ställa så krockade det lite så matte ställde själv. Fast med SUPER hjälp av Anna från mattes gamla klass samt så smög Aki omkring o hjälpte oss tre. Anna hade en av mina favvo bollar så jag var riktigt het.
I dag var det första gången som jag var riktigt glad på utställning. Vilket matte vart jätte glad över. Jag viftade på svansen medans jag var uppställd o stod fint, vilket aldrig har hänt tidigare. Jag har tyckt att det har avrit väldigt tråkigt att ställas ut, men inte i dag.

Vi slutatde med 1 kvalite på en 4:e plats! Domaren kom fram till matte o sa att hon gillade mig jätte mycket men det föll på mitt huvud. Inte tillräckligt utfylld under ögonen. En väldigt trevlig hund med trevligt temprament.
Så här löd kritiken;

"God könsprägel o storlek. Bra stomme, välprop. Önskar mer typiskt huvud, bredare mer mejslat o bättre utfyllt nosparti. Stark rak rygglinje, Utmärkt kraftigt bakställ. Fast front, Ngt kort päls, Rör sig väl i sidan. Trevligt temprament. Prima kondition!"

Matte e jätte nöjd med dagen. Var kul att träffa lite kändisar i Gävle också. Tex Cattis o co samt Anna o co från Askelons kennel.


Äntligen e matte hemma!!!

I fredags kväll kom min matte äntligen hem. Vi har pratat lite i telefon i veckan men det är ju inte samma sak.
Matte hade fått ett paket medaans hon var borta som hon nu öppnade denna fredag kväll.
Hon hade beställt två stycken skrikbollar!!!! Tjoo hooo! Matte tänkte gömma dem för mig direkt men husse ville att de skulle testas. Matte sa att jag skulle bli galen o mycket riktigt så vart det så;)
Blev ett lydnadspass o lite cirkuskonster med boll som belöning. Var så kul!!! Dock så såg jag vart matte hade gömt dem så jag var ganska så odräglig resten av kvällen. Har ju inte blivit så aktiverad i veckan förutom fysiskt.
(Å visst, vet att endel av er som läser detta säger att det är fy o hemskt att jag blir stressad. Att det inte är bra osv. Men ska vi tävla o komma någonstans så är detta det enda sättet som funkar så det kör vi på, så får folk tycka vad de vill. Matte e så trött på allt j-la skitsnack o smutskastning så hon kan spy på det!!! Hon trodde hundträning var kul men har tyvärr fått smaka av det motsatta från hundfolk. Tråkigt! Man får tydligen solla bland folk som man kan prata o träna med.)

Hur som helst så e jag jätte glad att matte e hemma. Vi körde ett till lydnaspass i dag lördag o gick långis ensamma. Mysigt o busigt.

I morgon är det utställning för min del. Rottis specialen i Gävle.

Vill gratta Crossway´s Salsa (Ronia) till sitt CK i dag!! Bra jobbat av er båda Ronia o Cattis. Hoppas ni får det i morgon igen på Rottis specialen.


Focus på lydnadsmoment

Resten av veckan var det mest focus på lydnadsmoment.
Matte o jag har varit hos Jocke o tränat o denna gång så var matte välförberedd med vad hon ville ha hjälp med. Det var allt från tips ang uppletande, snabbhet i apportering vid ingång, hur vi ska gå in på lydnadsplan, hur ofta träna o koncentrera sig på kommande tävlingar eller även träna in nästa års nya moment osv.
Detta gjorde att vi fick ut hur mycket som helst av våran timme. Super bra! Få tips, testa där o sen träna hemma på egen kammare. Kan inte bli bättre när det funkar;)

Sen så har vi varit på klubben o tränat två dagar.
Första dagen med Aki o Catrin. Då tränades hela ettans program, utställning o lite övrigt.
Andra dagen var med Maria. Matte han köra ett lyckat lydnadspass med mig innan Maria kom o sen när hon kom så vart det uppletande. Blåste storm så det där med korridorer vart lite tokigt. Något som matte ska tänka på nästa gång. Efter mitt uppletande så fick Maria ett upprörande samtal så hon blev tvungen att åka direkt så då åkte vi med.

Denna vecka är matte på kurs måndag-fredag. Husse har fått klara direktiv om motion o mat. Hihi.
Matte pratade med husse i går måndag, å då hade han skött sig. Cykling o bara två mått mat.

RSS 2.0