Fradag 28/9 1 dag kvar till utställningen!

Matte var i skolan i dag o husse var hemma. Husse tog med mig till Patrikskogen där husse cyklade o jag sprang lös bredvid. Det vart ett litet varv o ett lite större varv. Självklart så gick vi en stund före för rastning o uppvärmning o efter cyklingen var det nedvarvning. Lite trött vart jag allt. Men inte så flåsig. Matte har gett oss klara linje rom hur mycket jag får göra. Vi har ju precis börjat med lite mer anstängande träning. Vi började nu när vi vet att jag har så bra höfter o armbågar.

Husse har en sån busig cykel! I bland cyklar han på ett hjul. Då vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag skäller o skäller. Men den busar inte tillbaka.

När matte kom hem var det mycket träning inför utställningen i morgon. Lite fin justeringar av klor mm vart det också! I morgon är det dags. Matte har ju tränat mig mycket på hur jag skall stå i ringen. även hur jag ska trava. Att det ska vara så noga!

Torsdag 27/9 Appell kurs start

I dag var första gången på en appell kurs matte hade anmält oss till. Denna hålls av Skultuna BK. Vi fick testa på tre moment, linförhet, apportering o framförgående. Tre instruktörer är det på kusen så vi vart indelade i tre grupper som momenten var.

Jag började med framförgåendet. Ett helt nytt moment för både matte o mig. Vi började med att hänga en leksamk som jag ÄLSKAR på ett hinder så att det kom upp en bit. När det var dags att lära in det hela var jag så ivrig att få leksaken att jag drog så mycket jag bara kunde till hindret! Matte var inte riktigt berädd på det...=)
Andra gången var hon inställd på att jag var ivrig, nu orkade hon hålla emot o lugna mig lite. Men fram till hindret skulle jag bara! Efter några gånger med bus emellan tog vi det ett steg vidare. Nu var det "före" "Stanna" "Före" sen leksak! Fungerade jätte bra. Jag fattade direkt vad matte ville.
Vi testade även detta med att lägga en köttbulle en bit upp på en trappa. Vart lika på då. Så båda sätten var bra. Det ena lite roligare men det andra lite godare!

Sen var det linförhet. Detta har vi kört ett tag. Vi börjar bli väldigt duktiga på detta nu. Speciellt när jag vet att matte har köttbullar i fickan! De andra två i min grupp hade inte övat detta moment så mycket så vi fick klara oss själva ett bra tag. Både jag o matte tröttnade. Man vill ju inte köra fot i 20 min... Matte ledde av mig av planen flera gånger så jag inte skulle tröttna. Bra gjort! Tack!

Sist var det dags för apporten. Fy, tycker inte alls om den. Jag kan ta den o släppa den lika fort men att hålla i den... Fy. Matte fick lite tips så det blir träning i veckan o framöver. Hon lär träna hårt på detta. Hi hi hi.

Det roligaste på kursen var att en släckting var med. Det var en nästan jämn gamal kille med mig fast farfar, Fanus Samurai (Brando) som var pappa till honom. Matte o hans husse jämförde oss o såg lite likheter. Det roligaste var att han (Nacke) typ tar simtag när han står! Jag gör ju det på golvet hemma. Speciellt om jag har blivit lite blöt. Det måste vara något som ligger i släckten hos oss som e lite busiga i bland.

Forts. på onsdagen, Tävlingslydnad

Onsdag kväll är lika med kurs i Tävlingslydnad på Västerås Brukshundklubb. Denna kväll var inte min bästa, var väldigt orolig av mig. Mycket mörka skuggor o fullt med aktivitet på IPO planen bredvid. Mycket skällningar o skrik av både förare o hundar. Det hela hjälpte mig inte när de började att slå med en piska! Lät som skott. En hund på min kurs vart jätte rädd och vart tvungen att avbryta det hela. Själv kunde jag inte riktigt koncentrera mig helt men vart inte rädd för pisk rappen.

I dag fick vi testa på halva lydnadsprogrammet med komenderingar. Både jag o matte var nervösa. Inget godis, koppel eller rättningar! Men vi klarade det väldigt bra ändå trotts det som hände runt oss. Matte var jätte nöjd då jag var vid hennes sida hela tiden. Stannade o nosade en gång mellan momenten.

Måste dock ligga i hård träning med apport bocken nu! Jag gillar den inte riktigt...

Onsdag 26/9 simning

I dag vart det ett spontant beslut av matte att vi skulle åka o simma på Hundcentret. Hon ringde o frågade o vi fick komma dit direkt. Det skulle väl inte vara något problem då jag simmade så mycket i sommras i gropen!
Nu skulle flytväst på, massor med linor sen ner i en tank. Jag ville inte riktigt gå ned först. Men efter andra fösöket var jag nere. Hur jag en simmade o kämpade så kom jag aldrig fram till matte som stod o hejjade på andra sidan. Sen kom det en hund i famnen på en kvinna som hamnade bakom ryggen på mig. Vred mig för att titta men fick tydligen inte det=(
Efter 4 långa minuter var det vila i polen. Tjejen som hjälpte oss med det hela vilade mig första gången. Sen var det dags för sim etap nr två. Simmade nu tre minuter sen skulle matte vila mig. (Hon var lite klumpig måste jag säga.) Visst det var ju första gången trotts allt. Men efter lite bök o nedblötning av matte så kunde jag vila tryggt i hennes nu blöta famn. Simmade etap nr tre, nu i bara två minuter. Det fick räcka.
Efter duschen o torkning var det dags för att sträcka ut sig lite. Vi fick hjälp med detta. Jag var tydligen väldigt stel innåt kroppen fast utåt väldigt rörlig! Så nu ska matte börja att stretcha mig ofta. Hon har ju bara gjort det om vi har varit ute på lite längre rundor eller o jag har sprungit.
När vi väl var hemma hade matte tänkt att plugga i lugn o ro. Men det ville inte jag! Jag var inge trött alls. Jag ville busa. Men efter att ha blivit ignorerad i 20 min gav jag upp...
Matte funderar nu på att skaffa simkort till mig. Vi får väl se vad som händer. Hon är ju trotts allt student nu!

RSS 2.0