3 år i dag & numera "Korad Crossway´s Maximus"

Japp, i dag e min 3 årsdag. Detta "firade" vi med att åka till Södertälje o korade. Både MT + Exteriörsdelen.

Vi började med exteriören som bedömdes av Yvonne Brink. Jag fick mycket beröm o hon gillade mig starkt. Tyckte jag hade rätt format! Inte vanligt att höra det. Hon tyckte att jag var så trevlig o fin så hon var tvungen att visa mig för en annan kvinna, det va kul!

Sen var det dags för MT. Det var kvaft i luften så jag var inte riktigt lika taggad som jag vanligtvis e när det är dags att jobba till skogs. Det märktes i kampen. Jag fick lite neddrag pga jag inte tog fulla bett. Vilket e ovanligt för att vara mig. Men jag var uthållig o kampsugen!
Vi gjorde några utmärkande saker, matte hade den snabbaste löptiden på figurraden o jag hade längsta ihållande när man skulle leta efter den gömda "haren". Hihi.
Matte var riktigt nöjd med mig trots jag var lite loj. Hon hade förväntat sig mera aktion ändå. Men vi slutade på 416poäng o det är bra poäng. Inga som helst rädslor, aggressioner eller några minnesbilder.
En väligt trevlig o cool kille tyckte domarna.



Grattis till mig! I kväll väntas pannkakstårta tror jag;)

Nu har det hänt lite

Denna vecka har det faktiskt börjat att hända grejer.
Matte o Husse har börjat att sätta upp staket på baksidan. Den del som skall vara Gunnelbostängsel e nu klar!! Nästa vecka ska de flytta min hundgård som även den skall bli en del av "staketet". Ska bli sååå skönt att kunna få vara helst lös o ledig på hemma plan. Nu får jag sitta i en lina o det e ju inte alltid så kul o praktiskt.

I tisdags hade matte o jag en privatlektion av en hundförare inom polisen, Jocke Berlin. Han och hans fru har själva haft flera rottisar tidigare men nu har de Malle. Det var Christian o Aki som tipsade mig om honom. Vi åkte dit o fick en massa tips o råd. Även en massa beröm för arbetsvillig och trevlig hund mm. Sånt e alltid kul. Jag fick honom att inse att han faktiskt saknar rottisar. Ett tips som vi fick var att matte bara skulle belöna mig med kamp. Alltså att hon o jag kampar med en liten bitstock. Vi testade lite där hos Jocke o gissa vilken skillnad det gjorde. Inte alls som med bollar o godis. Jag trotsade t o m värmen o var på hugget hela tiden! Vi tränade i ca 1,5h med några små pauser. O jag höll hela vägen! Ni känner till orden "pinn idiot" o "boll idiot"? Hundar som gör ALLT för att få den där bollen eller pinnen. Det är typ så fast med kampstock som jag liknar. Det vet vi ju innan att jag e, det e därför jag ÄLSKAR bevakning o sök för att alla figgar brukar ha kampstock. Nu ska det bara föras över till matte.
Matte åkte in på onsdagen o köpte en bitsock som hon tyckte såg stabil o hållbar ut. Vi tränade i ca 2-3min sen var den sönder. Lite linförhet med belöning, han inte ens ha den själv!! Suck. Hela Västerås har väldigt dåligt med dessa kamp/bitstockar i det mindre formatet.

I torsdags hade jag återbesök hos Stefan Rosen på Redog. Han skulle kolla om jag hade blivit bra i ena hasen. O han friskförklarade mig!!!! Jippi! Nu e det full fart som gäller... Matte passade på att åka för bi den sista djur/hundaffären i Västerås. Där hittade hon en variant av bitstock. Det var av märket Gappay, en mocka trasa med handtag i båda ändorna. Ingen fyllning som hon ville ha. Men hon köpte den o vi tränade med den på kvällen o den gillade jag o den HÖLL! Skönt!

Tänk att om en vecka så är jag 3år! Helt sjukt vad tiden har gått fort. Undra vad jag får i present.... Hm...

Regn o åter regn.

Det vart ingen spårträning i torsdags. Tråkigt. Matte som nästan aldrig har huvudvärk hade as ont i huvudet. Tappade synskärpan till o från. Inte så bra kanske. Sen var det ju även vrldens regnväder. Det brukar inte hindra min matte men nu med denna huvudvärk så gjorde den det.

Tycker att det regnar mest hela tiden just nu. Vi kör mest fys o lite korta lydnadspass på baksidan.

Vi har fått tid för blodgivning i augusti. Ska bli spännande! 12 augusti vart det.

Matte håller på o planerar min höst. Oj oj oj. Ser ut att bli fullt upp med allt. Får dock se vad hon väljer ut. Någon utställning är väl inplanerad, några lydnads ettor, samt lägre klass bevakning, bevakningsövningar och korning. Hon har inte anmält mig ännu till något men vet bestämt att hon ska anmäla oss i oktober till lägre klass bevakning. Tror jag kommer att gilla det!

Matte funderar även på att vi ev ska vara med i KM i bruks på klubben i augusti. Men vi måste då tävla i högre klass å vi e inte färdiga för det igentligen. Men hon funderade på om vi kunde ta det som en träning. Köra igenom allt o se vart det brister o samt för att få en erfarenhet om hur momenten går till. Kanske fel tillfälle att göra så på men det är ju tävlingslikt då o det är ju sådan träning som vi behöver. Stressen för matte o sen alla spadar o domare o sågspån för min del.

Vi får väl se vad hon bestämer sig för. Det e väl bara att haka på antar jag...

Länge sedan sist

Nu var det ett tag sedan matte uppdaterade igen. Fy på henne.
Vad har hänt sen sist då. Hm, inte så mycket men lite som kan vara värt att skriva om.
-Fick samtal från Strömsholm om att de vill ha mig som blodgivare!! Jag var fullt frisk med andra ord. Jag ska dit efter sommaren när deras semestrar e slut.

-Matte o jag har kört ett lydnads pass på ca 1h i värmen nere på klubben. Gick ganska bra med tanke på värmen. Flåsade lite men hade riktigt gnista i vissa moment. Mycket bus o skoj fast med krav. Vi tränade på framåtsändande, inkallning med ställande, fria följet, tungapport, raka ingångar, kryp, läggande o ställande under gång, plattsligg utan att jag ser matte, o sen lite kontakt o cirkus konster. Var skönta tt köra igenom lite. var ett tag sedan.

-Sen har vi faktikst spårat. Var i väg med Aki o Catrin i måndags till Stamkvistytan. Aki la 3st spårupptag genom en ruta. Typ som det är i högre spår. På slutet låg den en lite plastpåse med grilladkyckling!! Mumma. Jag var riktigt het denna dag!! Vi har inte spårat sedan cert provet o det märktes. Både Aki o Catrin stod o skrattade när jag rusade i väg o drog matte runt i skogen. Trots att jag var så het så tog jag upp spåren bra. Sista spåret gjorde jag dock en liten lov på inte riktigt bakspår men slog ett varv för att sedan gå åt rätt håll.
Efter spåret fick jag köra uppletande. 2 föremål fick jag hämta in. Ska juinte vara lös ännu i skogen då jag går på rehab fortfarande men matte ville så gärna då jag älskar det. Något som matte dock fick bekräftat var att jag har lite svårt med att det ligger mina leksaker i uppletande rutan. Vill gärna leka med dem istället för att springa direkt till matte. Det går bättre med andra saker som skor, leksaksbilar, vantar mm.

-I tisdags tränade jag hantering. Vi mötte upp mommo o hennes vännina Marika i Skultuna. Jag har aldrig träffat Marika förut o det var det som var poängen. Hantering på en okändplats av en obekant människa. Hon började med att kolla tänder, kände igenom mig sen tog hon fram mätstickan! Men det grejjade jag BRA! Skyggade ingenting, brydde mig inte ens. 

Sen tränar jag på enligt schemat. Travar o har vikter på bakbenen.

På torsdag är det spår igen!! Jippi! 

Börjat med lite fysträning

I måndags var matte o jag på Redog i Västerås där Stefan Rosén jobbar. Han kände igenom mig för att kontrollera om jag var helt bra nu. Jag var nästan helt bra. Han sa att jag hade typ benhinneinflamation på höger bak skenben. Det märks bara när jag skritar väldigt långsamt. Märks ingenting alls i trav. I övrigt så var jag väldigt bra. Fick beröm för min benstomme o mina leder vilket var något bra!
Vi fick ett litet träningsprogram med oss hem, så nu börjar det med lite fysträning. 3gånger i veckan trav i 2km samt de övriga dagarna viktmanchetter i 2km. Det var även ok för mig att spåra o träna lydnad om jag undvek hindret. Samt så fick jag bada hur mycket som helst!!!!
Inga sök eller rena figge skick just nu.
Vi ska tillbaka om två veckor för att se hur det har utvecklat sig.

Får se om vi hinner spåra lite i slutet av veckan. Husse fyller år på torsdag o matte ska hinna baka innan o städa så det lär ju inte bli före det. O på fredag ska de ner o titta lite på Power Meet.

Lite lydnad hemma brukar det kunna bli ibland. Matte har ju köpt en tung apport som jag stolt visar upp.

RSS 2.0