Barometern avklarad!

Yes! Vi klarade detta också utan att behöa skämas! Matte var nervös hela dagen. Mådde jätte illa. Trotts att detta bara var en tävling inför en tävling. Dvs en träningstävling, där man ser hur långt man har kommit, får tips o råd hur man skall jobba vidare osv.
Men matte blir så nervös när alla ska stå o titta på. Sen så tror hon att jag kanske skulle springa till dem istället för att vara kvar på plan med henne. För lite självförtroende var det någon som sa...

Vi körde med andra ord appellklassen i tisdagskväll. Detta vart vårat resultat.

-Linförhet 8
-Framförgående 7
-Läggande under gång 8
-Inkallning 9
-Apportering 8
-Hinder 9

För er som inte är så insatta så kan man få högst betyg 10 i varje moment.
Visst så vart det inte riktigt rättvisande då tex framförgående skall vara 25m, nu var det kanske 10-15m. Men det räckte denna gång. Det är något som vi verkligen måste öva på tills det blir på riktigt.

Dvs om ca 2,5 veckor!!! Nu vart matte nervös IGEN!

Tack alla som har hjälpt oss med lydnaden!

Vi klarade det!

Som ni säkert har listat ut så klarade matte o jag anlags-/inträdesprovet till bevkningen. Vi är så glada! Det var en jätte rolig dag för mig. Matte kände inte ens igen mig i vissa moment. Jag var så jobbar sugen så. Visst så vet matte att i skogen jobbar jag alltid hårt o med mycket vilja, men på en appell plan! Nu vart hon jätte chockad. Vi fick bästa möjliga betyg i alla momenten så en bättre dag kunde det inte ha blivit. Jag o matte hade jätte skoj tillsammans. Vanligt vis brukar jag ha skoj själv eller med andra hundar, men nu var det verkligen vi två.

Alla ekipage fick ett nummer, vi fick nr 12 av av 15. Sen delades vi på två grupper också.
Första momenten var tillgänglighet, hantering, samarbete förare/hund samt skott.
Sen var det dags för bevakningsprov vind o ljud på en patrullstig.
Efter det var det dags för bastjänst. Då bands alla hundar i min grupp upps vid träd i en skog o mattar o hussar lämnade oss i 30 minuter. Under tiden fans det två militärer där som kom o hälsade på oss o klappade lite. Av mig fick de pussar också! De skulle kolla om man var hanteringsbar. Jag vart godkänd på detta;)
Sista momentet var spårupptag. Jag fick mycket bra kritik av militärerna som gick med oss. Men för att komma till vårans grupps spår så fick vi traska i ca 1-2km. Men det gick fint, trots att en av mina bästa tikkompisar löpte. Hon var i förstadiet så det var inte så farligt.

Ja, nästa vecka börjar träningarna ordetligt med bevakningar. Ser verkligen fram emot det.
Samt så skall vi "tävla" i en lite inofficiell klubbtävling i appell lydnad nästa vecka. Å nu är matte nervös IGEN! Men nu har hon rätt att vara det.  

Här har jag fått upp lite vittring!

image19

I morgon gäller det!!!

Ja nu e det nära!!!!
Matte har lugnat ner sig o det är bra. Vi har varit ute mycket i skogen o lettat figgar, torrgått mm.
Uppletanden har vi gjort också i de dungar vi hittat.

I går åkte vi till Västerås å gick med snuggingen Zelda o Lina. Det gick jätte bra. Vi mötte minst 30 hundar, joggare, cyklar, barnvagnar osv. Vi gick i 1,5h sedan fick vi busa inne på en baseball plan. Vi vart alldeles röda o fina då...
Sedan gick vi vidare. Det tog runt 2-2,5 timmar. Å matte var så nöjd.

I dag har vi varit ute på en sök/vind träning. Fick tre skick. Först fick jag vinda in dem. När jag fått in dem i vind så släppte matte ut mig o då fick jag en massa köttfärs av figgarna!!!! Gotti!

När alla hundarna hade kört la två av oss appell spår. Det visade sig att vi skulle tävla på samma tävling! Så nu har jag o matte hittat ett tränings ekipage!! Matten hette Maria o hunden Elsa, en boxer på 3år.

Maria la åt mig o matte åt Elsa. Vi klarade det galant. Jag var lagom på i spåret o var väldigt nogrann. Fick fläskfilé för varje pinne jag hittade.

Vi körde även ett budföringsskick var. Det e så kul när man får jobba.

Längtar tills i morgon. Matte ska på klassfest i kväll, men hon blir nog tidig. Husse frågade matte om han fick gå ut på krogen i kväll. Det var inte så poppis.... Hon brukar inte ha invändningar men nu vill hon att jag o hon e utvilade i morgon. Hon sa åt honom att hon inte tänkte hämta honom. Får se hur han gör.

Själv så är det vila hela kvällen. Matte har gjort i ordning gotti påsar tills i morgon. Ska bli så spännande!


Träning, träning o åter träning...

Ja det är som det låter. Matte har fullt upp med att träna med mig. Vi tränar nu inför anlagsprovet som är NU på söndag. Samt för Barometer tävlingen som är i slutet av april.

Matte har börjat att praktisera, skall göra det i 12 veckor. Samtidigt har hon jobbat varannan helg på Coop Extra!Detta gör att vår tid har blivit mindre! Därför har hon inte hunnit att skriva här. Meni dag har matte sagt upp sig från Coop Extra. Jippi! Nu e hon hemma på helgerna!!! Jag gissar på att det kommer att bli mycket skogs aktiviteter framöver....

Några saker som vi pysslar med nu är:
-Spår
-Lydnad för appell klass
-Patrullstig med vind, ljud o spårupptag
-Bastjänst. När jag skall sitta/ligga tyst o avspännt fastbunden vid ett träd i hopp med andra hundar.
-Uppletande
-Budföring

Som ni säkert förstår så prioteras inte styrke passlängre. Någon cykel runda har det blivit. samt långisar som vanligt. Numera får jag använda huvudet mycket mera.

Här är en bild när matte o jag övar på bastjänst ensamma.

image18

RSS 2.0