Kryp o framförgående

I morse bar det i väg till Ramnäs. Där bor pappa Molles familj. Molles matte Marjo skulle hjäpa oss, eller matte med hur vi skall öva in kryp o framförgående.
Jag vart jätte glad när jag träffade "farmor"! Hoppade o vart alldeles vild. Såg att matte skämdes. Jag brukar ju inte bete mig så här annars. Många bra tips o råd fick vi med oss. Vi fick även med oss en rolig pinne! Samt så fick matte låna lite saker. Jätte snällt!

Framförgåendet gick inte så bra i början. Matte har ju lärt mig att jag inte får ta godis utan lov, fast de ligger upplaggda. Därför vart det lite svårt nu när matte inte sa att jag fick ta den goda köttbullen som låg så fint på den röda "pinnen". Hon var ju tyst! Vi fick ta det på korta avstånd så jag inte tappade focus från köttbullen. Men det ska väl gå det här.

Lika så vart det med krypet. Matte har ju övat mig med att ligga med "belastning/retning". Så när pinnen var framför mig ville jag ju inte röra den eftersom det har jag inte fått förut när någon har dragit en pinne mellan o över mina tassar. Det övade vi på i Örebro kommer jag ihåg.
Matte ska klicka in mig på pinnen sa Marjo så då går det bättre. Klicker har i ju kört med på mina spår pinnar o det vart ju ett bra resultat.

Jag fick inte busa med pappa Molle i dag=(. Jag grät när bilen lämnade deras gård o Molle stod o tittade på mig i bilen. Fy!

När vi kom hem vart det hundgården för matte hade brottom till skolan. Efter skolan åkte vi ut så jag fick gå en långis i långlina. Matte vill inte ha mig lös när det r mörkt ute. Roligt att få springa av sig lite.

Efter det åkte vi hem till Mattes mormor o morfar o hunden "tant Ronja". De har alltid en massa roliga bollar inne.

Får se om jag får träna lite i kväll. Matte har mycket att göra med skolan nu. 4 projekt skall vara inne nästa vecka pluss att det är tenta! Fy, tur man inte går i skolan...

Tisdag o Träning med drag!

Nu äntligen har matte hittat en dragsele till mig. Efter mycket prövande fram o tillbaka så har hon nu köpt en till mig. En svart med grön vadering. En pulka köpte hon också!

I dag fick jag testa hela kittet. Först en rastning o uppvärming på 5-10 minuter så jag hann klara av mina behov o bli lite varm. Sen åkte selen på o pulkan spändes fast i selen. I pulkan hade matte laggt en 5 kg Body Pump vikt i en ICA kasse. Lite belöning fick jag då o då när jag drog i lagom tempo.
I början tyckte jag inte riktigt om det, fast matte såg nöjd ut när svansen för en gångs skull pekade nedåt i en fin båge och inte rulllad uppför. Jag fick dra i ca 15 minuter innan jag vart fri från pulkan o fick kissa o lukta lite. Sen åkte pulkan på igen o svansen var nu tillbaka på sin "rätta" plats (upprullad)...

Jag hade dock lite problem med att ta det lugnt. Fast det har jag ju annars också, o nu fick jag verkligen inte lukta någonstans!  Efter rundan som tog 40 minuter så vart det stretch, vatten o skinka.
Busig vart jag också. Men matte ville inte riktigt... Så efter några tappra försök gav jag upp o gick o la mig.

Undrar när nästa gång blir....

Ingen tävling.....

Ja ha. Det blidde ingen sista gången på kursen tävling! Den vart flyttad för en av deltagarna inte kunde. Den vart flyttad till den 1 december när alla förutom vi kan. Så det blev tydligen ett majoritets beslut... För mig vart det en mot en.... Varför byta dag som alla redan hade bestämt sedan långt innan bara för att en deltagare inte kunde!! Matte har ju faktiskt tagit en privat lektion inför denna tävling o var så taggad! Hon e riktigt besviken! Fy.
Anledningen till att vi inte kan den första är många. Först så ska matte o husse på julgala i ABB arena på fredagkvällen med en massa vänner, så då ska jag sova över hos mattes pappa. O på fredagen skall vi även lämna in våran bil på lite omplåstring då husses pappa råkade backa in i något när han lånade våran bil. Bilen kommer att vara klar på eftermiddagen på lördagen, vilket gör att vi inte har någon bil som matte kan köra även om hon skulle välja att vara nykter på galan. Tävlingen börjar redan kl 11.00!

Vi har övat på att gå i skogen när det är kolsvart! Det var något nytt. Matte o husse tog med mig till Patrikskogen på kvällen o gick i ca 40min i mörkret. Husse hade en bra ficklampa medans matte hade sin pannlampa som höll på att ta slut på batterier. Lyste inte så bra! Jag var modig i hela spåret o brydde mig inget alls om mörkret.

I dag söndag har jag fått gå mitt första snöspår. Det vart en mjukstart på ca 200meter o tre pinnar.
Det hade legat 1h. Ivrig iväg på spåret var jag. Matte höll jag på att dra omkull meddans hon skulle få på mig linan. Första pinnen stannade jag o puttade på o sneglade på matte så att hon skulle fatta. Andra o sista pinnen tog jag upp o slängde med så att hon skulle reagera lite snabbare denna gång.

Jag har även fått prova ännu några dragselar. Vi har eventuellt hittat en. Skall åka in o testa den i veckan igen då det skall vara någon expert på dragselar i butiken. De som jobbade där i dag var lite osäkra om den var för kort för mig eller inte. Typiskt! Snn kommer väl hinna försvinna tills dess.

Matte har bestämt att denna vecka är det krypträning och framförgående som gäller. Så är det någon som har lite tips på detta så skriv gärna några rader.

Bevakning?

Eventuellt skall vi börja en bevakningskurs, Tjänstehundskurs efter nyår. Västmanland skall starat en i distriktet, tydligen så var det många som var intresserade. Kul. Så nu skall matte börja öva in elitspår o lydnaden från lägre.
Vi som inte är klara med appellen!!! Hjälp!!!
Men cert provet skulle vara i oktober så det var lugnt sa hon som matte har kontakt med. Jag tror detta blir jätte kul. Få jobba i skogen!!! Ji hooo!

På söndag är det sista gången på lydnadskursen. Vi skall ha en liten lydnads tävling då. Matte e nervös. Vi var där i går för att träna lite. Gick riktigt bra. Matte fick flera tips av Carina B. Vi har ju inte kört så mycket lydnad på sista tiden då det har varit uppehåll på kursen o dop o sen min "härliga" ålder som matte säger. Vet inte vad hon menar med det. Jag bara luktar...

Uppletande har blivit en rutin i veckan tror jag. Får göra det flera gånger! Kul. En gång hade matte gömt min anka under en massa löv o barr. Men jag hittade på den ändå.

Jag har även testat att ha vikter i min klövjeväska som jag får bära på ryggen. Den är nu fylld med 1 kg havre. Jag bryr mig inte så mycket om den, fast jag vart nog lite tröttare o lugnare på prommisen än vanligt.

Gå fint i koppel i Skultuna har vi också övat mera på. Jag har ju blivit lite jobbigare nu så matte vill styra upp det hela. Jag kan ju om jag vill men det luktar sååå gott!

Husse fixade till mitt hus i söndags.
Jag har nu en frostvakt, ett drapperi o en ny fluffig bädd! Känner mig som en kung! Saknas bara lite grus runt huset o kanske någon växt om det finns någon som inte e giftig o överlever lite "stänk".

Lite bus o kamp med husse har det allt blivt!

Bus med husse

Träning o middagar

I dag var det fars dag.

Matte han med en styrke runda på 10-15 min med mig före de skulle på dop. Jag fick dra mc-däcket igen. Nu på en äng som är alldeles intill oss. Mycket tovor så det var lite kämpigt men kul.

Efter dopet var det rask fart ned till mattes mormor o morfar där det var farsdag middag. Mommo o hennes Calle var också där.

Sen åkte vi hem ca 30 min o åkte ned till Skultuna igen för nu skulle vi hem till husses föräldrar. Men jag fick springa o busa o rasta mig i en jätte fin park före det. Hemma hos sören o carina busade jag mest med Nalle. Men vi fick också öva oss på att ligga stilla meddans de åt. Det e ju såååå tråkigt, men jag gjorde det i alla fall.

Sen var vi hemma igen. O e kvällsrunda vart de också innan det var läggdags!

Lördag

I dag var det en pluggis dag för matte medans husse började att måla i garaget.
Matte hade bjudit över två tjejer i klassen för att plugga ekonomi. Så nu var jag husses idag.

Han tog med mig till Nalle så jag fick busa lite o sen så gick vi en sväng efter gamla järnvägen.
Sen fick jag träffa mattes klasskompisar då husse o jag hade varit o köpt mera färg när de hade kommit. Skol Lina hade jag träffat förut o det är alltid lika kul. Sen var dte en tjej som hetter Anna som var lite hund rädd. Men matte hade förberett det hela. Hon hade gett Anna lite kassler som hon i sin tur skulle ge mig. Gissa om jag tyckte om henne!!! Hon vart inte rädd för mig i alla fall. Hon tyckte att jag var hel mysig. Hi hi.

På kvällen när de hade åkt så åkte vi till mattes pappa o fru samt mattes lillebror Tim för att fira fars dag. De hade jätte roliga små bollar som jag lekte med. Busade lite med Tim också. Men mycket snällt o lugnt trotts han sprang o kröp lite varstans.
På vägen hem stod det en polisbil med poliser utanför bilen på gatan. Jag gav dem en riktigt brutal utskällning när vi passerade! Morfar Tony (mattes pappa) hade ju skällt ut dem i måndags så nu var det min tur!

Annars så skäller jag aldrig i bilen men nu tyckte jag att dte var lämpligt!

Fredag å Tjej besök

Bara över natten så hade snön försvunnit!
I dag kom Zelda över. Vi gick en långis med våra mattar. En ny runda i dag. Matte har spanat på den men inte testat den förut. Bonden hade spart en bit av ett gärde som man kunde gå på där det var gräs. Eftersom vi var lösa så valde vi mesta dels den plöjda delen. Det var inte riktigt poppulärt. Ett uppletande han jag med också. Hittade gummi ankan.
Det är sååå kul när man får springa lös o busa med Zelda. Hon e så rolig. På vägen hem hittade hon en pet flaska som hon tog direkt. När jag sen försökte att gå nära henne morrade hon lite åt mig, så det var bara att låta henne vara. Det e hon som bestämmer. På onsdag ska hon dock opereras. Snuttan. Hon ska sterilisera sig. Jag tycker att det e bra för då löper hon aldrig o då kan vi jämt busa! Matte har nämligen gjort klart för mig att löptikar ska man hålla sig borta ifrån. O detta gäller alla raser. Men annars är det synd.

Hoppas att allt går bra. Vi tänker på dig!

Torsdag o träning i snön

I dag var snön tillbaka! Matte var dålig så hon stannade hemma från skolan. Men jag har dock inte riktigt förstått att matte vill vila när hon e dålig så jag ångade på som vanligt fast kanske värre...

Ville ut på morgon rundan kl 7.10. Annars går vi ju kl 6.00! Full fräs hade jag o drog med matte i det hala. Matte hade jämt göra med att inte kräkas.
På vägen tillbaka fick jag ett litet busspel som jag kan få ibland. matte var ju inte så pigg men jag mig ankan. Denna bar jag ända hem ca 3o min. Å nu stannade jag inte å luktade någonstans. Så nu var det tempo hem. Matte tyckte det var skönt att slippa stanna hela tiden.
Väl hemma var jag pigg som en mört! Matte gick o la sig men fick snart gå upp igen. Måste ju sysselsätta mig när hon äntligen är hemma. Men jag fick ge mig efter ett tag. matte började plugga... Boooring!

Efter någon timme var jag i gasen igen. Matte fick en snille ide. Efter en kort rastning gick vi hem o tog spår selen o band fast husses  mcdäck bakom mig. Sen bar det ut på gärdena. Matte gjorde en bana o jag tuffade på. Lite trav vart det också. Jobbigt men kul. Det tråkiga med sådana saker är ju att man måste stretcha också. Så även denna gång.

Framåt efter middagen vart det en långis på gärdena. Fick upp ett rådjursspår o vart helt bettutad! Luktade sååå gott. Det är tur i bland att matte e ganska så stark för nu slog det slint. Sänkte hela mig o la i 4-bensdriften o spårade på. Matte höll på att bli galen i andra sidanänden i kopplet. Hon försökte att lugna mig o jag var lugn så länge vi stod stilla men sen var jag i gång igen. Efter om o men fick matte med mig hem. Nu när jag tänker efter så var det synd om matte. Hon var ju sjuk!

Förlåt matte!

Tisdag o uppletande

I dag var matte hemma nästan hela dagenn med mig!! Hon hade en tenta på förmidagen men annars var hon min. Dagen gick i uppletandes tecken.
Först fick jag testa o leta efter en tennis boll i en skogsdunge. hittade den direkt!
Sen gick vi till nästa ställe. Det var också en skogsdunge fast med lite mera terräng. Nu letade jag efter en kong också. Bollen hittade jag direkt igen men kongen tog det ett tag, hittade en massa annat som luktade såååå gott! Men efter ett tag o lite hjälp från matte att fokusera så hittade jag den också.

På eftermiddagen åkte vi o hämtade upp mommo. Matte ville att hon skulle hjälpa oss att köpa en drag sele. Matte har tittat på sådana förut o hon har inte fattat hur jag skall komma i dem. Så då fick mommo följa med. När matte tog fram selen o bad mommo sätta på den på mig häpnade hon lite. Hon visste inte heller. Ingen öppning! Bara en massa remmar. Så de bad om hjälp av en som mommo känner där. Nu var det inga problem. Fast dock så hade de inte min storlek. Typiskt. De hade beställt men eftersom de beställer från Norge så vet de inte när de får hem dem. Så matte köpte två små leksaker till mig som jag skall kunna leta reda på under våra prommisar. Små behändiga för fickan på matte.
En av leksakerna var jätte roliga. Den e svart o rund med en pingla i mitten. Sen e det piggar som sticker ut å så stuttsar det jätte mycket. Jag har fått ha den inne också!

På kvällen letade jag reda på en liten gul pipanka i gräset i mörkret. De e så kul!

Snön borta

Ja lika fort försvann den, snön. Hela helgen har dessutom matte ägnat sig åt sina tråkiga skol böcker o husse åt garaget! Har varit så tråkigt... Men ibland har de ägnat sig åt lite lek o promenader med mig. Fick tex en skogs runda i söndags. Det var kul att få springa av sig lite.

I måndags eftermiddag/kväll gick matte o jag en långis i Skultuna. Det vart mycket lydnad inbakat i det hela. Vid varje korsning vart det ett "stanna" o ett "sitt" efter ca 10:e gången satt jag mig ned automatiskt. Då vart matte jätte glad. Konstigt... Sen fortsatte jag med det. Fick ju i alla fall inte gå över gatan fören rumpan hade varit i den blöta asfalten.

Efter långisen gick vi hem till mattes mormor o morfar o hunden Ronja. När jag kom in där fick jag sån extra energi så jag höll på att välta både stolar o bord. Mindre kul tyckte matte som ville att jag skulle vara lite lugn. Speciellt efter promenaden. Men inte då=)

Efter matte hade fickat klart åkte vi till Carina Björk som har Caroj koja. Under vintern har hon kurser i Skultuna. De pratade om ev någon form av privat träning pga att jag har kommit in i en jobbig fas, tonåren! ingen ide att köra en massa "tävlings lydnads moment" tycker matte. Jag kan ju det igentligen, det är bara det att allt luktar sååå himla gott just nu. Håller på att bli galen!

Medans de pratade nästan en timme fick jag ligga stilla på golvet HELA tiden! Det var jobbigt kan jag säga. Efter ca 20-30 min gav jag upp mina försök att resa mig upp. Testade att pipa lite i stället. Men det hjälpte inte heller! Så när jag hade varit tyst ca 10 min fick jag resa mig! Äntligen! Bra träning tyckte matte, passivitets träning är väl inte något kul...

Vi ska ses nästa vecka i alla fall. Få se vad som händer då...

Snön är här!

I går busade jag med valpen Nalle. Han e snart lika hög som jag. En Leonberger så han kommer att bli stor! Jag fick även följa med matte o husse till stan. På vägen hem stannade vi till vid Västerås hallen. Där har de en stor inhängnad baseball plan. Där släpptes jag lös o busade gärnet med husse o matte. De hade med sig min favvo leksak, kong med snöre!!! Husse kan kasta den jätte långt!!!

I morse var det alldeles snötäckt på backen. Inte så roligt att gå i det blöta slasket men snön e kul. Husse kastade snö bollar med mig o matte har tränat lydnad i snön med mig. Lite av varje ska det ju vara eller?

Vi har även varit på kalas idag. Carina, husses mamma fyllde år. Vilket gjorde att jag fick busa IGEN med Nalle. Efter vi hade vart där passade matte o husse på att gå en sväng med mig i Skultuna i parken.

Lite miljö ombyte skadar ju aldrig!

RSS 2.0