Gott nytt år!

Jag vill passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt år!
Själv så blir jag hemma med matte & husse. Samt så kommer husses bror Micke med sambon Malin o deras lilla bäbis Nellie! Matte har lovat mig en stor bit oxfilé!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mina planer inför 2008;

-Anlags prov tjänstehund
-Ev. Appell tävling, spår
-Korning

Utställningar
 -Rasspecialen
 -Rocklunda

Sen en massa styrketräning o annat roligt!

Ska lära upp Nisse lite också.

336348-10

Passa öronen för alla raketer o smällare. De låter så himla högt.

Gott nytt år!!!




Julen är över!

Ja nu var julen över o ett nyår inom sikte.
Jag fick många julklappar i år. Mycket ben o en o annan leksak. Jag har lyckats att hålla en leksak hel än så länge... Den ligger förståss i bilen där jag inte kommer åt den. Kanske därför. De andra är sönder på ett eller annat vis. Hi hi.


336348-12

 
Här var den hel! Men i dag är den mest styckad. Inget ludd kvar...
Matte har nog jobbat nästan alla dagar! Fy så trist. Hon var dock ledig på julafton o på juldagen men i övrigt så bara jobb jobb jobb. Tur att husse har varit ledig. Men jag saknar våra aktiviteter.
Nästa vecka har matte lovat mig att det skall bli bättre. Då e hon ledig å husse börjar att jobba.

Husse köpte en tv i går. En riktig bamse mot vår förra. Nu ser jag den i fönstret o morrar lite åt den. Det var ju inte där förut!

På julafton var vi hemma hos Nalles föräldrar o sedan åkte vi hem till mattes mormor o morfar o där var även mommo o co.

Här är jag o Nalle instängda i vardagsrummet medans de andra sitter o glufsar i sig... Matte smög in lite gotti till mig då o då, så jag klagade inte så mycket..

336348-11

Vi kan sammanfatta julen så här; Ingen snö, vilket innebar ingen dragträning men massor med gott o kulit!

Tillökning i släkten

I går var det stora Stockholms utställningen. Jag själv deltog inte. Matte hade inte anmält mig. Hon vill vänta lite tills jag har växt till mig lite mera. Men eventuellt i mars på rasspecialen i Enköping ska jag delta. Men man vet aldrig.

I alla fall, Pappa Molle deltog i Championklassen o vann den! Sen vart han andre bäste hane. Han var placerad 1:a länge med fick tyvärr byta plats tillslut. Grattis pappa Molle!!!

Min bror Crossway´s Max även kallad Musse gjorde debut. Han fick första kvalite men vart inte placerad. Bra gjort att ställa upp på en så stor tävling det första man gjör. Grattis Musse!

I dag vart jag morbror. Matte har fått en till bror. Nisse. Han är 8 veckor redan o påminner lite om mig själv fast med lite mera päls. Mer åt det långhåriga hållet.
Det är mommo, mattes mamma som har köpt en blandrasvalp. Det är en blandning av Rottweiler o Schäfer. Så nu har jag ännu en att läxa upp. Hi hi. Vi var o träffade honom idag. Jag tog det väldigt lugnt med honom. Luktade mesta dels på honom. Mommo har ju även en tik, Lowa, som löper!!!!! Luktar såååååå gott!

På onsdag skall jag få tjej besök har matte sagt. Det är en cocker spaniel flicka! Kul att få träffa lite nya hundar!

Flera spår stunder

Nu får det bli  en liten samanfattning av tiden som gått. Matte har så mycket att göra så hon hinner inte skriva så mycket. Men i bland så...

Veckan började med ett spår på måndagen! Matte åkte till en "ny skog" hade 4st pinnar med sig o gick ett spår på ca 400-500 meter i mycket bökig terräng, upp o ned över stockar i skogen osv. Inga raka linjer här inte.
Jag har bara letat efter max 3 st pinnar o spårat max 300 meter så detta skulle bli en utmaning tänkte matte.
Spåret låg en timme innan jag fick ge mig i kast. Som ni säkert vet så är jag sååå ivrig på att få börja spåra att matte har svårt att ¨få på mig selen eftersom jag vill BÖRJA spåra.
Första pinne gjorde jag en stående markering med ögonkontakt. Fick god korv o körde direkt igen. Pinne nr 2 tog jag upp med munnen! matte överlycklig. Pinne nr 3 kom jag med till matte meddans hon höll på att ta upp min belöning! Matte vart ännu lyckligare. Efter denna pinne gick jag några snesteg men var tillbaka i spåret direkt, o spårade upp sista pinnen lätt. Men, då var det slut. Fick inte spåra mer... Tråkigt. Full av energi sattes jag in i bilen igen. Suck! Matte var jätte glad över att jag hittade alla pinnar o markerade dem så fint. O dessutom att spåret var det längsta vi gått o fler pinnar än vanligt.

På onsdagen var det dags igen för ett spår pass. En helt ny plats o 5 pinnar. matte hade aldrig gått på denna plats innan vilket märktes. Det var stenrös o bökig terräng vilket gjorde att detta spår vart ännu längre o ännu krokigare med alla slags vinklar o vrår du kan tänka dig. Spåret var ca 600-700meter om inte längre.
Efter att ha hittat pinne nr 3 o fått min belöning för den så kom jag in på ett annat spår. Ett rådjursspår. Det syndes direkt sa matte. Jag vart som besatt. Kröp efter marken i en j-la fart. Matte såg spåren i marken o förstod att jag tagit upp ett annat spår. Hon vinkade in mig efter lite "bök" o styrde in mig på det "riktiga" spåret. matte trodde att det var kört för hon kände inte igen sig alls. Men efter lite is i magen på matte så hittade jag pinne nr 4. Oj bad hon blev glad. Hon visste inte ens vart vi va riktigt. Tur att hon har mig...
dags för sista pinnen. Jag drog i ilfart genom spåret, mattes hår fastnade i några grenar... Meddans hon stod där o larvade sig hittade jag den sista pinnen o kom springande med den till henne som precis hade kommit loss. Efter belöning o bus som avslutning gick vi tillbaka till bilen för att sedan gå en sväng på traktorvägarna. jag vart ju inge trött denna gång heller. matte vart bara av med lite hår....

Matte funderar nu på att vi ska testa viltspår någon gång. Men vill att vi ska tävla i brukset först så att jag inte blandar ihopp spåren. Vore ju förargligt om jag skulle spåra vilt istället för personspår på en tävling.

I vår/sommar har matte tänkt ställa upp med mig i en appelltävling! Hjälp!

Träffade pappa Molle!

I dag söndag vart det en riktig fart fylld dag.

På morgonen/föriddagen vart det lite klicker träning med spårpinnar o kryp. Sedan vart det framförgående ute. Kul att aktiveras!
Vid lunch tid åkte vi hem till pappa Molle. Vi gick en lång runda o fick busa o härja. Vi gick i ca 1,5 h. Super kul. Det var så länge sedan vi fick busa så det var på tiden. Bonnie var också med oss ut. Hon hade koll på oss. Efter promenaden fick jag hälsa lite grann på deras valp Pippi, fast bara genom staketet. Hon var sååå liten. Tänk att jag har varit så där liten en gång. Svårt att tro.

Efter matte o jag hade kommit hem var jag jätte hungrig! Fast inte trött. Kanske var så uppe i varv efter det hela.

Men efter en timmes stohej så gick jag o la mig.

Hoppas att vi ses snart igen!

Regn o åter regn...

Undrar om det kommer att snöa något mer i år eller kommer det bara att regna. Matte har nu tagit fram mitt regntäcke. Började bli trött på att jag ständigt var blöt o skitig. Hon vill bara mitt bästa, inga fukt eksem här inte. Måste bara visa en bild matte tog innan en promenad. Jag diggar inte täcket så mycket...

336348-9

Rolig lördag.

Efter en tråkig fredag hade husse lovat mig en massa skoj. Vi skulle gå Patrikskogen. Alla tre åkte i väg på förmiddagen. Tanken var att jag skulle få träna lite vind, men de kom på att det skulle bli sök eftersom jag skulle sakna dem så mycket.

Med en possitiv inställning gick i ut i skogen. Efter en kort stund vart jag lite vågad o stack ca 20meter före husse o matte, de kom ihåg vad Christian hade sagt så de gömde sig tyst. Efter en kort stund kom jag i hittade dem. Matte o husse kastade sedan boll med varandra o sedan till mig. Super skoj.

Vi gick en bit till o sedan var det dags för första uppletandet av husse. Matte vet hur jag bir, så hon band fast mig i kopplet runt ett träd. Jag stod på hel spänd o följde med efter ljuden med huvudet. När husse roppade att han var klar försökte jag sticka efter, men jag satt ju fast. Vilket då gjorde att kopplet gick sönder i haken. Matte släppte loss mig o jag brakde i väg. Några fina hopp över ett omkull blåst träd vart det också. Hittade husse direkt! fast nu var det ett rasigt koppel...

Så fort jag valde en väg så valde nu de en annan. Så jag hade jämt göra att hålla reda på dem. Efter ett tag så var det mattes tur att sticka iväg. Lika ivrig denna gång var jag. Husse hade jämt göra att hålla mig när jag inte såg matte längre. När matte roppade kunde inte husse hålla mig så jag stack som en ångvält genom skogen. Hittade matte lätt som en plätt, trotts att hon hade kommit en bra bit bort denna gång.

Lite mer boll kastning vart det också. På slutet körde vi lite back träning. En riktigt rolig promenad vart det! Tack för det husse o matte.

Privatlektion

I torsdags hade matte bokat in en privat lektion med Christian Björses. Han utbildar inte bara vanliga människor utan även instruktörer. Han är lärare i hundtjänst samt hundtjänst instruktör för bevakningshundar. En helt fantastisk människa! När man tittar på när han tränar hund så står man bara å ler. I alla fall matte. En tanke som matte hade i sitt huvud var "tänk den dagen, o om vi kunde ha det så där roligt på plan"!

Christian har varit med ett tag i hundsvängen å har hunnit med o testat det mesta. Han har kört den "hårda" skolan på sina hundar men har nu gått över till den possitiva skolan. Där med även klicker. Tänk att köra klicker när man tränar skydds. Låter kul. Han sa att han märker en sådan otrolig skillnad på det här "nya" tänket. Han hade tre Schäfrar varav en var bara 5 månader men så otroligt duktig o så livlig att jobba. Han hade bara kört det possitiva på honom.

Christians sambo var också med. En klicker "guru" som jobbarför Canis hundskola avd Västerås. Hennes hundar stod man också o häpnade över.

Matte fick som råd att bara träna ca 2-3 minuter INTENSIVT med mig o sedan slänga in mig i bilen igen. För att sedan ta ut mig o köra igen 2-3 minuter. Osv.
Vi ska ha jätte roligt på planen. Mycket leksaker o godis att jobba för. De hade en jätte rolig kong som jag bara älskade!!! Men efter ca tre vändor så var den inte så intressant. Vilket då betydde att matte har det lite svårt med mig. Mycket olika leksaker o godis så att jag inte tröttnar.

Mattte talade om att vi hade börjat med kryp o att vi hade en pinne o klicker. Anna vart jätte glad. "Ni kör med target!" Hon tyckte att Marjo var jätte smart som hade gett oss det rådet.

Det sista vi gjorde var en vindövning. Anna gömde sig utan att jag visste det. Så jag gick o luktade som vanligt i backen medans matte, husse o Christian gick med/efter mig. Sedan stannade jag upp o luktade i luften. matte släppte o jag for i väg o hittade Anna där! Vad skoj! Vi kampade med kampstocken så Anna BLEV ALLDELES SLUT. DET VAR SÅÅÅÅ ROLIGT! MERA!

Christian skall tyligen vara med o hålla i tjänstehunds utbildning vilket var väldigt lyckat. Det han tyckte att vi skulle träna på var kontakten mellan oss. Men tror att den blir bättre med åldern också. Det var inget ledar problem tyckte han så det var skönt att höra för matte. Lite komando styrd tyckte dock han att jag var. Men matte har tränat in det så. Får se hur vi gör med den biten...

Vad får jag nu ut av detta? Hm, en roligare matte med riktig fart i o en massa roliga leksake ro gott godis har hon lovat mig! Yes!


Tisdag o bara elände

Morgonen började inte så bra. Matte tänkte ta en annan runda denna dag o det skulle hon inte ha gjort. För när vi går där i mörkret med pannlampa får matte syn på ett par ögon som kommer springande mot oss! Det var granen Rottisblandning Dexter. Han var lös men var ute med sin matte. Han kommer i rasande fart o attakerar MIG! Vi började bråka o slåss som bara den. Matte hade mig kopplad o ville inte släppa men drog inte i mig heller. Matte väntade bara på att Dexters matte skulle ta hennes hund. Men hon vågade inte så hon lockade på honom, vilket inte hjälpte...
Matte lockade på mig då så hon skulle hinna dit om jag gick ifrån, men Dexter ville komma till matte då så det fungerade inge bra. Efter en stund fick hon tag på Dexter. Suck. Men han drog om kull henne o tillslut orkade hon inte hålla honom så hon släppte. Dexter kom i en rasande fart igen o for rakt in i mig o matte så matte rasade omkull. Nu vart jag jätte arg. Motade bort honom från min matte o gick tillbaka till henne. Nu fick Dexters matte tag på honom o kopplade honom. Vi stod kvar o de fick gå. Matte ville inte att jag skulle få "meen" av detta, så det vart som en seger för mig att jag fick stå kvar.

När vi kom in sen så vart det om plåstring. Blödde ur örat, fick ett sår där på insidan... AJ. Annars hittade inte matte något annat. Men efter ett tag när matte hae gjort sig i ordning för skolan hittade hon en TAND!!! Oj oj oj, nu var det verkligen tandvisning av högsta grad! Men on tyckte sig inte se vart den skulle passa men hon sparde den uti fall. Det måste vara nalles tand som har kommit fram, hoppas det.

På lunchen kom mommo o hämtade mig. matte skulle bli kvar efter skolan så hon ville inte att jag skulle vara ute i mörkret därför fick mommo hämta mig.
När matte sedan hämtade mig vart hon lite arg igen. Jag var ju alldeles lerig. jag som var ny badad. När vi kom hem så började jag spy en massa o pipa att jag ville ut. matte gick en sväng med mig o jag var lös i magen o kissade överallt. När vi kom in igen så ville jag ut. Började pipa. Efter ett tag så började det även att komma lite kiss medan jag gick fram o tillbaka till dörren o pep. Skämdes jätte mycket men vad skulle jag göra?
Matte sprang ut med mig igen, för att sedan springa ut igen. Sedan rigde hon mommo o sa att jag hade fått urinvägsinf. Matte fick ett hälso råd o det vart mycket bättre på en gång. Vi behövde bara gå ut en gång till efter det o jag klarade mig hela natten o var sedan bra dagen efter.

Suck vilken eländig dag!

Julbad

Glömde skriva att vi var ute o skulle fixa en gran i går. Jag hittade en jätte härlig plats.Fullt med härliga dofter som jag bara var tvungen att rulla mig i. Det tyckte inte matte  o husse om som höll på att kräkas på vägen hem.
Så raka vägen in i badet vart det. O som ni säkert känner till så får jag lite spratt när jag är blöt. Så huset runt vart det snurrandes på golvet. Mitt i mitt värsta spratt kommer bus Nalle på besök! Roligt. Hans långa hår fastnade dock ganska bra nu...

Lite granris fick jag i min hundgård utanför min dörr så att jag kan stampa av mig innan jag går in i mitt hus!

Gott julpynt!

Nu har julpyntet åkt fram. Jag gjorde direkt inbrott i en låda som husse hade tagit ned från vinden. Där i låg ju en jätte fin nalle som jag var sååå sugen på förra julen fast då nådde jag den aldrig. På ca 30 sekunder hade jag bitit av den sin halsduk som var fastsydd, tagit fram mina julleksaker som faktiskt var hela.

Jag fick mycket skäll av matte när hon märkte att jag tagit hennes julnalle. Alla saker åkte tillbaka i lådan o locker på igen. Även MINA leksaker la hon i igen! När matte inte tittade öppnade jag locket igen... Fats nu var hon snabb. Direkt dit o fya... Blä!

Efter ca 5 min öppnade hon lådan o gav mig MINA leksaker. En snögubbe med rep till armar o ben o en snöboll som pep. Dessa köpte matte på stora Stockholm förra året. Nu tog det dock inte så lång stund innan de vart trasiga. är ju lite starkare i munnen detta år...

Vi har börjat att öva kryp nu. Går riktigt bra. Matte har klickat in mig. O parket golv är inget att rekomendera!!! Vi får hålla oss på vardagsrummsmattan. Jag kryper ju inte riktigt ännu. Eftersom vi tar det långsamt. Men från en lång halsdragning till en liten "hasning"har det allt blivit. Inga armbågar har lämnat golvet. Matte är jätte nöjd med metoden. Tack Marjo!

Framförgende har det tyvärr fuskats med. Har inte riktigt varit väder för det. Regn regn regn. Men matte skall in o titta på stora vaser som hon kan sätta pinnarna i. Så vi kan vara inne också.

I fredags var matte o husse på en julgala så jag fick sova hos mattes pappa för första gången. Det gick bra, förutom att morfar började att känna av astman på lördagen...
Jag hade bara omkull lilla Tim, mattes lillebror ca 3-4 gånger. Men han gjorde inte illa sig i alla fall. När matte o husse kom o hämtade mig vart jag jätte glad!!! Sov sedan nästan hela dagen. Vilket var helt ok för dem som var lite slitna...

Sluta regna!!!

RSS 2.0