Focus på tävling!

Ja det får man näl lov att säga. Matte tänke rnog inte på något annat! I torsdags åkte vi nämligen till AVESTA där vi skall tävla NÄSTA helg. Vi åkte dit så att matte skall veta hur det ser ut o så. Kanske kan hon bli mindre nervös då.... Alla var verkligen super trevliga där. Helt fantastiska! Man kände sig verkligen välkomen. De skarattade dock åt mig! De tyckte att jag hade en rolig stil på krypet. Ett så kallat MORA kryp! Jag kryper nämligen med benen bakom mig o inte under mig. Vilket de tyckte var ovanligt. De hade sett en hund på klubben där tidigare som gör som jag, fast han rör inte ens bakbenen som jag gör. Jag använder dem faktiskt!

I fredags var det vilodag från "tävlingsträning". Jag fick springa vid en cyckel i stället.

I dag lördag fick jag ett spår. De e så kul. Matte hade gått det själv. Ca 800-900 meter. Hon lade ut 7 pinnar med slut. Låg ca 90 minuter. Jag hittade 6 pinnar med slutet så 1 pinne kort. Men matte var verkligen nöjd! I dag var även första gången matte hade en midjeväska på sig. Det funkade bra. Hon e ju så fumlig så nu när jag skall hitta hela 8 pinnar på tävling så vill hon kunna låsa in alla pinnar medans vi spårar.... Hon har nu hittat den lösningen. Bra för henne.

I morgon är det spår med Maria o boxrarna. Nu skall Maria få gå ett kort spår åt mig.

Nästa vecka, ja hur kommer det att se ut. Matte har inte bestämmt sig. Det som är spikat är budföring o plattsliggning med skott på tisdag i Skultuna och i Avesta på torsdag. Få in lite rutin. Gissar att vi åker ned till klubben på måndag förmiddag o kör lydnad o busar.

Lite lydnad, samt några korta spår med hög belöningsfaktor blir det i veckan.

Fredag hel vila. Lördag kort genomkörare.

Söndag så gäller det!!!! Hoppas verkligen att allt fungerar för oss så att vi blir uppflyttade!!! Då kan vi focusera oss på bevakningsprovet som är 1 november!!


Jippi!!!

Matte har sprungit till brevlådan varje dag för att se om papprerna till Avesta tävlingen skulle komma. Idag hände det!
Matte slet upp brevet... VI KOM MED!!! JIPPI. Nu skall vi tävla lägre spår den 7 september! Nervöst men peppande. Hoppas att Maria med Elsa kommer med också. Vore kul o stöttand eför matte om de är med. 
Matte o jag tränar jätte mycket nu för tiden. Så här intensivt har vi nog aldrig tränat. Både lydnad o spår.

I måndags var matte ledig från skolan så hon tillbringade den med mig... Vi började morgonen med en långis i det fina vädret. Sen lite städning (jag åt ben på gräsmattan). Efter det åkte vi ned till klubben o körde lydnad. Mest focus på linförhet o kryp. Fungerade riktigt bra. Matte vart sååå stolt då jag klarade av att krypa 4 meter utan extra komandon eller hjälp. 1 gång under dessa 4 meter höjde jag rumpan lite. På tävling skall man klara 4 meter så nu e vi nästan där...
Matte har gjort en "uträkning/antagande/mål" eller vad man nu skall kalla det. Hon har poängsatt alla lydnadsmoment med vad som e rimligt för oss en tävlingsdag. Då inte med hopp om att få ett visst betyg. Hon har där då satt en 0:a på krypet! Oförskämt tycker jag. Jag skall allt visa henne.

I dag tisdag var vi ner på kluben på allmänträningen samt skott träning. Var ju så länge sedan vi hade skott träning. Jag hade visst glömt bort att det kan komma skott bakom rumpan på plattsliggning. Jag satte mig upp på första skottet men låg de andra 3. På torsdag skall vi åka till Avesta o deras plattsliggnig med skott. Matte vill att jag e förberedd på detta inför tävlingen.

Om jag får gissa så blir det säkert ett spår också. Hoppas!!

Spår o lydnad i focus

Nu har vi börjat att focusera oss mera på spår o på lydnadsbiten. Lydnaden är faktiskt gasnka så kul nu. Har fått en ny tändning. Matte har ju även REDAN börjat att bli nervös för tävlingen i SEPTEMBER....
Vi tränar mycket lydnad i hopp med Maria o boxrarna. Funkar jätte bra. I lördags köpte matte en ny leksak till mig o jag fullstänigt ÄLSKAR den!! En slaggs kamprulle som jag bara får busa med på lydnadsplanen är tanken. Få se hur länge matte kan hålla det när jag bönar o ber.

Spårträning kör vi hårt på nu. Mycket spårstarter samt hårda spår.

I söndags var det gemensam bevakningsträning i Surahammar. Gick jätte bra. Vi hade bra tempo på stigen trotts att jag låg på lite väl mycket i halsbandet. Matte har nu blivit stark i dessa muskler så hon orkar att hålla tillbaka mig...
Jag vill ju bara hitta alla figgar!!! Hade bra markeringar med, matte däremot fick lära sig att hon skall använda flera tecken till de bakomgående. Men nu skall hon köra det.

Här är det hopp träning. Inte den bästa kvaliten men ganska så roligt...



Hårda spår o skall...

I söndags var jag o matte o tränade hårda spår med Maria, Elsa o Svea. Dvs vi spårade på gräs o asfallt. Mycket svårt!!! Det var första gången för mig. Å ingen liggtid var det ju heller! Matte gick ett kort spår o gick o hämtade mig. Sen direkt spår. Det tog ett par små spår för mig att komma i form. Hade lättare med gräs. Men matte la ett jätte roligt spår till mig. Det började på gräs sen över till asfallt ca o,5 meer sen gräs, runt buskar, tillbaka till asfallt o slutet upp för en trappa. Å där låg en liten burk med köttfärs som jag plockade med mig ned o bad matte öppna. Mumma!!! Det var riktigt roligt. Vart kanske 10st små spår av olika typ. Kul med något nytt. På torsdag är det dags igen för hårda spår.

I dag har matte o jag övat "skall". Å nu fattade jag galoppen. Vi har inte komandot skall ännu. Vi har ett annat ord så länge. Riktigt kul.

Här nedan är min farbror C. Jack som har blivit tjänstehund i år. Jag längtar tills jag också är det!



Annika & Tjh Crossway´s Jack

Kul i skogen!

I tisdags hade vi träning. Nu körde vi typ sök. Inte enligt tävlingsregler utan mer som bevakning med sök inslag. Jag hade två figgar på vardera sida av stigen. När jag närmade dem på stigen så började de prassla. När jag hade markerat fick jag bli iväg släppt. Å det är något som jag ÄLSKAR!!!. Fyra skick vart det totalt. Jag hade bra markeringar o allt flöt på bra på patrullstigen. Hade dock lite svårt att släppa första figgen. Det var ju så kul där ute.

I torsdags hade vi spår träning. Gick sådär. Är inte fullt focuserad. Men vi skall testa hårda spår nästa vecka så jag verkligen måste focusera mera!! Jag fick även hinna med lite bus med de snygga boxer tikarna!!! Är så roliga.

Annars tränar vi på med klövjeväskor och viktmanchetter. Men något nytt är att nu i veckan har matte börjat att köra ett kort lydnadspass med mig på morgonen efter våran långispromenad. Det vill säga ca kl 5.50-6.00. Det funkar faktiskt.

RSS 2.0