Debut högre spår

I dag var det äntligen dags. Debut i högre spår. På hemma plan. Matte gillar bättre att tävla borta.

Matte drog start nr 3 av sju.

Det var Christian som hade lagt vårat spår. Precis innan vi ska gå till spårupptaget så säger han till matte "klarar ni inte detta spår så skall du inte ha kvar ditt Tjh cert"
Vilket verkligen satte press på mattes redan skagiga nerver.

Det var en lite jobbig upptagningsruta. Med mycket vatten hål o ris. Tyvär så blev det bakspår. 7 o 6 p. Men jag tog upp spåret fint i alla fall;)
Själva spårningen gick fint. Gick undan;) Tyvärr en pinne bort så 9p

Platsliggande med skott blev 10 o 9,5 p. Jag lade mig på ena skinkan.

Sen var det lunch pause.

Jag var väl inte helt på topp när lydnaden skulle starta. Var lite omotiverade.
Linförhet 7p - lite långt fram, luftigt
Ink m ställande 8 o 8,5 p - ngt sent stå, för hårt komando
Framåtsändande 7 o 7,5 p
Krypande 0 p - Våran parad gren!!! Matte e sååå besviken. Jag ville inte krypa när det e lite blött i gräset.
Skall 7 o 8 p - ngt glest, hoppar
Tungt föremål  8 o 7,5 p -ngt obra gripande, långsamt tempo in
Hopp över hinder 7 o 8 p - Slår i sent sitt
Summa lydnad 187 o 192,5 p. Snitt 189,75 p

Matte e verkligen INTE nöjd med min lydnad i dag. Hade inget fokus alls o var allmänt loj.

Sen var det dags för uppletandet. Matte försökte att tagga upp mig innan momentet o hon lyckades faktiskt med det. Jag var heltagad när matte kom o hämtade mig.

Första skicket var jätte bra. Fullfart på vägen rakt ut o drar i en tvär nit. Kände doften av ett föremål ca 10 m åt sidan. Tar upp det o springer in fot till matte. MEN får ingen belöning!!! Hmmm.
Matte skickar igen på samma ställe så att jag ska söka av området. Jag hittar ett till föremål!! Spinger med bra fart in mot matte. Stannar dock demonstrativt ca 2 m från matte o pissar o verkligen tittar på henne med föremålet i munnen innan jag kom in fot.

Matte transporterar oss sedan efter stigen o jag går faktiskt vid sidan! Framsteg. Matte skickar på nytt o full fart ut. Hittar snart ett föremål till. Dock på vägen in blev det lite tugg innan det var dags för demomstr. nr 2.
Matte var nu vansinnig!!!! Denna gång tappade jag även föremålet vid matte men fick ta upp det igen.
Matte skickade igen för sista föremålet. Å det hittatde jag o kom in fot.
Tyvär så blev det 7 o 5 p pga kiss, ngt tugg o lite "döda" ryck när jag sprang med föremålen.

Matte fick beröm för mitt nosarbete så lite positivt i alla fall. Samt så var jag taggad! Matte trodde verligen inte det.

Tyvärr så räckte poängen inte hela vägen. Mest pga 0an i krypet. Hade vi som "vanligt" fått 9-9,5 p som vi har fått förut på kryp så hade vi blivit uppflyttade i dag. Surt. Vi blev godkända o hamnade på en 3e plats på pallen av sju. Så det kändes bra. MEN inget uppflytt.



Något som däremot var roligt i dag, var att Ann o Lowa som matte hade ringt in som reserv i går kväll, kom tvåa o blev uppflyttade till ELIT!!!!! Stora applåder till er. Super fint fritt följ o 10 a på sakletningen. Jätte bra jobbat!!!

Nästa helg ska vi tävla i bevakning för första gången. Man kan ju hopppas att det går bättre...

1 vecka kvar....

Matte e nervös som få. Hon har nog varit nervös i över två veckor nu. Hon har tom legat sömnlös ibland.... Bra nerver där;) Denna nervositet har även satt sig på våran träning har hon nu insett.

Jo ni förstår. Det är nu en vecka kvar till svåran debut i högre spår. Matte e ett litet kontrollfreak o hon tyckke rinte att hon har FULL koll på hur allt går till. tex uppletande o spårupptag. Men nu efter utfrågning av flera personer så känner hon att hon börjar ha koll på detta i alla fall. Tack o lov!!!

Regelboken börjar att bli VÄLDIGT utsliten.....

Platsliggning med huvud ner har börjat att lossna rejält. Vi har nu testat att lägga med flera hundar oo att matte har gömt sig. Det är int helt befäst ännu men på god väg.

I dag har vi fått lektion av Jocke efter tjat från matte. Är så kul att träna där. Som om man väcks på nytt. Å matte får mera hopp om oss;) Vi fokuserade på linförhet o metall apport samt allmäna frågor.
Om vi säger så här. Metall apporten har jag aldrigt älskat, men i dag, åååå vad jag älskade den!!!
Skall har vi nog fått till så bra som det går. Det tyckte även Jocke. Jag kommer alltid att hoppa med framtassarna mer eller mindre. Rasbetingat tydligen. Men matte e väldigt nöjd med detta.
 

På efter midagen blev det spårupptag o uppletande med Marie W. Jag använder tyvärr nosen lite för bra tror jag. Jag vindar nämligen in spåret innan vi är nära det o viker då av för att gina mot det för att sedan spåra. Vilket man tydligen kan få neddrag för. Konstigt. Tycker att bara man hittar det o går o rätt håll o inte går över det så borde det ju inte spela någon roll. Detta händ evid spår nr 1.

Vid spår nr två blev det bara en kort vindning o sedan gick jag bakspår några meter, men linan var inte spänd o matte stod kvar. Jag han vända inna linan blev rak o gick då på framspår.

Uppletandet gick faktikst riktigt bra. När jag hittade föremålen kom jag in med dem också o satt mig fot. Kanske lite snett bland alla kvistar på marken men ändå. Jag lyssnade även när matte kallade in mig!
Tänk att det är sådan skillnad om vi tränar själva eller om någon annan också läger ut föremål.


Nästa vecka blir det lite finslip på framåtsändande o krypet. Har återigen bytt kryp pos. = matte arg...

Foto: Cathrine Hellberg

Snart högre spår!!!

Matte har varit nervös i ca 2 veckor redan o det är mer än en vecka kvar!

Vi tränar när vi kan o vi skulle behöva träna mera....

Här är en länk från tisdagsträningen som Cathrine har fotat.

http://picasaweb.google.se/witchan59/SkultunaJessicaOchMAx



Utställning lilla Stockholm

I dag bar det iväg till Stockholm. Utställningen lilla Stockholm stod på schemat idag. Anna följde med som vanligt. Våran allt i allo Anna. Väldigt bra att ha;)

Dagens domare var Hans Almgren. Samma som gav mig cert i Timrå i januari. Så vi hade stora förhoppningar. kanske inte ett cert igen men ett ck i alla fall.

När vi tittade i katalogen så såg vi att det bara var två stycken i min klass (bruksklass). Det var jag o min farbror Atlas. Så matte insåg att det inte skulle bli cert idag i alla fall.
Mycket riktigt. Atlas placerades som nr 1 med cert. Vilket han verkligen ska ha enligt matte. Sen placerades jag som nr 2. Domaren Hans kom fram till oss o pratde länge medans vi stod på plats nr två. Så matte väntade på att vi skulle på ck. Men icke sa nicke. Suck. Hans lovordade mig såååå mycket. Han förklarade för matte att jag verligen var en brukshund o att hon inte kunde ha en bättre brukshund. Att det måste gå jätte bra för oss på brukstävlingar. En riktigt arbetshund. Jag hade extremt fin pälskvalite o jätte bra kondition. Helt perfekt för en brukshund. MEN varför fick vi inte ck??? Fick ju certet för 2 månader sedan! Å sedan står han o säger till oss att jag e så underbar o trevlig på alla sätt o vis. Vi ställdes ju faktikst i bruksklass o då ska väl det premeras om han tycker att jag är en bra brukshund.

Som lite salt i såren kom Atlas matte fram o sa att hon kunde ge certet till oss då de redan var full certade inom SKK. Detta var deras fjärde cert inom SKK. De behöver bara ett cert från SBK för att bli champinjoner. MEN det var ju ingen ide då jag inte hade fått CK. Hade jag fått det så hade det ju gått. Suck igen!

Som tur var så blev Atlas BIM. Så det var något man kunde glädja sig över denna dag. Grattis till Atlas igen!!!

Ann o Lowa som också ställde idag fick inte heller ck. Trots att han har gett Lowa både HP o nu sist CK.
Gör det skillnad i bedömingen om det är en SBK eller en SKK utställning? Konstigt tycker jag det här med utställning.  Här kommer kritiken i alla fall.

"Medelkraftig hane m tillräcklig könsprägel. Bra skallparti. Utmärkta käkar o bett. Vacker halsomsättning. Stram rygg. Bra kroppsdjup. Bröstkorgen kunde vara ngt längre. Mellanbruna ögon. Spänstiga ben. Benstomme passar väl till kroppen. Kunde ha lite mer bredd i låren. Tät välliggande päls. Rör sig spänstigt. Visar sig väl."

Nu till något roligare;)
Matte har anmält mig till både bruks spår o bruks bevakningstävlingar!!! Äntligen något kul!!!! Hoppas att det blir av trotts all snö.

Så nu blir det hård körning på dessa bitar.

RSS 2.0