Rolig dag!

Vi åkte ned till klubben idag o träffade Peder o Lena. Även Håkan o Tina kom dit.
Peder skulle hjälpa oss med framåtsändande. Å det gjorde han. Fick mycket tips o förslag o det verkar verkligen fungera. Gick verkligen bra detta moment. Så vi ska nöta på så som Peder föreslog. Jag tyckte verkligen att det var skoj. Hade en sån energi idag.

Tanken var att vi även skulle köra uppletande men de andra haderedan vallat av helarutan o vi vill bara ha korridorer än så länge så vi hoppade den biten. Matte fick även tips på stegklättring. Så nu ska husse få snickra lite. hehe.

Efter klubben så åkte matte o jag till skogen. Ett ställe där vi brukar åka för att jag ska få rasta mig lös o så. MEN nu hade de förstört vägen dit. De hade börjat att hugga ur överallt där. Matte övervägde lite om hon skulle backa tillbaka ut på vägen men hon gillade inte riktigt den tanken. Så hon körde vidare o lerig o höga kanter så det blev verkligen terräng körning. Vi kommer dock inte att åka dit igen fören de har fixat vägen. Det var verkligen tur att man har en 4hjulsdriven traktor!!! Vi som har funderat på att byta. Hmmm. Njaaa.
Det blev en kång skogsrunda lös i skogen! Så himla kul. Låg stockar o grenar huller ombuller. Så kul att hoppa över o upp på. O leta efter matte som gömt sig under granar.

En helt underbar helg!


En dag i skogens tecken!

I dag lördag har vi varit vid Avesta o tränat spår, spårupptag och uppletande.
Matte o jag åkte efter Aki o Cathrin till Avesta där vi mötte upp Ann o hennes sambo med rottisen Lowa. Jätte söt tik.
Vi la spår åt varandra. Alla olika;) Vi fokuserade på spårupptag mest då det var flera enduroförare runt om i skogen där vi var. Så det blev lite begränsat. Inte så långa spår idag. Runt 400m o 200m.
Båda spårupptagen gick riktigt bra. Men transportsträckan går det lite undan på. Matte vill få ned temot mera så att jag skall få det lite lättare att hitta spåret. Och även med tanke på spåret i bevakning. Då e det smygtempo som gäller för att int efå avdrag o där är det koppel också fram till halten. Vilket e svårare för matte att hinna med i bland granar o ris.
Själva spårningen gick också fint. Markerade tom metalapporten!!! Det var lite svårt för matte dock. Väldigt halt på vitmossan! Blev några glid här o där. Hihihi. Väldigt nyttigt med byte av marunderlag. Helt olikt mot vad det är där vi brukar spåra.

När alla hade spårat klart så blev det lite uppletande. Testade en ny variant idag. Matte o Aki gick först o ramade in korridor på ca 4-5meter bred. Ca 50meter djup. Sen gick de slalom mellan ramarna o slängde ut sex stycken föremål. De flesta på djupet. Sen gick matte o hämtade mig från bilen. Så nu hade jag inte sett att de hade gjort något alls. Men matte satte på mig tjänstetecknet o skickade mig. Detta sätt funkade riktigt bra för mig. Kom in med fyra föremål på kort tid. Hade bra fart ut o inga probem med djupet alls. Belv tom lite lydnad o fotpos. på stigen. Jag fattade även vart jag skulle hålla mig. Vi ska nog köra på detta sätt nåra gånger till o sen bredda??? Verkar som det i alla fall.

När alla var klara så fick jag avsluta med att springa lös o leka med Azzi. Blev som en belöning för en bra dag.

I morgon ska vi ned till klubben o få lite hjälp med framåtsändande. Ut kan jag springa men sen ska det saktas ned också. Å där har vi problem. Matte har försökt med koppel o lärt in sakta men jag fattar inte så bra... Jag bara drar o drar i kopplet o matte stannar o stannar..... Suck. Får se om vi kan få några bra tips. Kanske ska köra lite uppletande också.... En dag på klubben i alla fall.

Skarpt eftersök!

I dag söndag har vi varit med på ett skarpt eftersök. Det var en kille på 20 år som hade försvunnit. Man har hittat hans bil, skor o byxor. Han har varit borta i ca en månad nu.
Matte o jag fick med oss två karlar. En orienterare o en från försvaret. Så de höll rätt på oss;)
Typiskt att det skulle regna lite också. I ca 2h letade vi efter honom i skogen. Matte hade mig i långlina o matte tyckte att det verkade som om jag visste vad som skulle göras. jag gick o vinda, sökte under granar som matte skickade in mig i. Det var på ett ställe som jag verkligen markerade på. Å det var ut mot en sjö. Matte fick hindra mig från att hoppa i. Å det var inte för att dricka vatten. Matte hittade även en flaska precis där. Vi rapporterade det i fall. Annars så blev det i stort sett ett bra arbetspass med massor av motion för matte;) Även ett test för att se om jag höll upp intresset hela tiden o det gjorde jag också.

Matte har dock lite funderingar kring detta. Hon undrar om hon e normal.... Nej.... Hon känner lite att hon inte skulle ta åt sig om hon nu skulle ha hittat ett lik! Annat vore ju det så klart om hon skulle känna personen. Men annars så skulle hon nog inte bry sig.
Det beror väl på alla lik som har hängt i ladan när hon var mindre. (Tjurar, rådjur, kossor) Avhugget råddjurshuvud med likmaskar som kryper;)

Vi har även invigt våra nyförskaffade koner till rutan. Vi tränade i vardagsrummet. Funkade faktiskt bra. Jag klarade även att backa fot utan att skälla eller att hoppa!!!! Framsteg!!! Lika så stegförflyttningar åt höger utan att göra U-svängar för varje steg.

Ser fram emot lördagen. Då blir det SKOGEN för hela slanten. Ska tex få träffa Ann med Lowa, Aki o Cahatrin.
Blir mycket uppletande, spår. Längtar.

Nästa års tävlingar har kommit ut!!!

Nu är det REDAN full planering för nästa års tävlande. Matte e taggad. Fast vi har vilat hela veckan då matte har varit dålig. Och jag  skulle ju få semester.... Men det vill jag inte... Ska träna med Maria o flickorna på fredag;)

Något som matte såg var att det kommer att vara två bevakningstävlingar i maj i Västmanland!! Så de är bokade! Vet dock inte vart o när DM går. Man måste ju kvala på dem för att kunna fåe n chans till Stora bevaknings SM. Mycket som ska sitta tills dess.
Sen så är det ju rottis SM i bevakning som matte också vill att vi skall vara med på. Vet dock inte heller när o var det går.

MEN det viktigaste tävlingarna nästa år är ju brukset. Debut i högre spår med hopp om uppflyttning till ELIT!!!!! Helt sjukt igentligen. Men det e kul. Roligt är ju att vi har sällskap av träningskompisar i samma nivå. Då kan man sporra varandra;)

Ev/troligen blir det start i lydnadsklass 2 också.....

Massa nya moment som skall in. Riktigt kul faktiskt. Både matte o jag får tänka till lite. Hehehe


Uppletande o spår

I dag söndag har matte o jag varit ute i skogen o myst.
Vi började med uppletande i skogen. Matte gjorde en korridor i taget. 50m x 4 m. Sen ett föremål på djupet. Det var jätte rolig terräng då man fick hoppa över träd o bland stenar. Det blev totalt 4st korridorer o 5st skick. Detta måste vara det rätta sättet att på raka skick. Jag hade jätte bra fart både ut o in. Var så kul!! Hittade strumpa, gosedjur, vattenslang, plastflaska och c-vitaminrör. Plastflaskan tog ett tag fr den hade matte precis hittat i skogen så det var inte den doften som jag trodde jag skulle gå på. Men sen så.

Tidigare hade matte laggt två stycken spår åt mig som var 500m styck. Vi tog dem efter uppletandet.

Första spåret hade jag lite svårt med spårupptaget men klurade ut det själv. Tre stycken apporter, men jag markerade inte metallen... Matte fick plocka upp den själv. Bra tempo o varierande terräng. Riktigt kul!

Andra spåret tog jag klockrent spårupptaget. Tre apporter även här. Nu markerade jag tom metallen.
Bra tempo även här. Matte hade gjort båda spåren väldigt roliga. Hon hade gått som om hon var full o vinklat både här o där. Kul med lite utmaning.

I går kväll tränade vi lite ruta innomhus med plastband o koner. Rutan blir inte så stor innomhus dock. Ca 2x2m.
Lite fjärrdirrigering blev det också samt plattsliggning med att matte var gömd.
Matte tycer att det e lättast att lära in momenten inomhus för att sedan ta ut dem typ på baksidan o sedan med större störning. Men under inlärning vill hon ha det lugnt.

Matte har till 80% bestämt att vi ska tävla i Januari om jag e färdig för det då vill säga.

RSS 2.0