Spår o uppletande

I dag var det skogsträning på menyn.
Vi åkte till Lötbo med Aki o Catrin med hundar. Matte la ett spår till en av deras hundar o Aki la två spårupptag till mig. Det ena ledde ut till ett spår, vet inte hur långt det var. Jobbig terräng var det i alla fall så det blev lite klurigt. Min spårlina fastnade lite här o där då det sån terräng, vilket gjorde att jag blev avbruten i mitt jobb hela tiden. Blev då lite extra lovar men löste allt själv i alla fall.

Medans spåren låg så tränades det på uppletande. Fokus i dag var att få raka snabba utskick som i en korridor, samt att vi skulle gå långt ut. Aki´s hund Frasse fick börja. Jag fick 3 skick. Laddad som F-N var jag. Å saken blev inte bättre när Aki skulle lägga ut föremålen så han lekte med dem. Matte fick hålla hårt. Satt tom o skällde! Sen var det full fart ut. Hittade föremålen bra men hade lite svårt att komma in med dem hela vägen, då det hade lekts med dem innan. Är en svår övervägan det där. Får klura. Läggs föremål ut utan att de har blivit lekta med så går det mycket bättre. Kommer direkt in med dem o lämnar av utan problem. Blir dock inte riktigt samma drag ut. Drag ut blir det men inte full fart. Får klura som sagt.

I måndags var jag jätte trött o ville inte alls gå på några långa promenader så matte var väldigt förvånad att jag var så laddad i dag. I morgon e det vila o på torsdag e det lydnad.

Vill passa på att gratta Frasse o Aki till uppflyttning till högreklass spår!
Nu kan vi träna tillsammans till vårens brukstävlingar;)

Militärövning

Helgen har varit fullspäckad med roligheter!
Vi kom till Skogstibble redan på fredagkvällen men då var det bara info för matte o de andra förarna. Inget för oss hundar. Vi vart indelade i tre grupper o i våran grupp blev vi 5st.

Lördagen började med genomsök. Jätte kul o intressant. Vi lärde oss olika metoder o hur man skulle tänka. Våran grupp fick först ett skogsområde som låg bredvid en väg. Vi delade gruppen så att det skulle gå snabbare. Vi fick ta vägen. Jag fick äran att gå först. Patrullerade fint o var uppmärksam. Sen fick jag en super markering!!! Inget man kunde ta fel på. Vi fick även följa upp markeringen. Dock hade jag tagit figgen på så långt håll ca 200meter så det vart en tuff väg fram till figgen i skogen. Vi fick krypa under välta granar o ha av grenar för att komma fram i skogen. Matte fick ju inte släppa mig heller. Så hon hade fullt drag i ena handen o fick röja med den andra. Hihi.

Sen fick vi två område som vi skulle undersöka om någon hade varit där. Skulle få känna hur det känns när det har o inte har varit någon.

Sen var det dags för patrullering. Gick också bra. Drog inte så mycket på stigen, markerade bra. Vid ljudet så fick jag tyvärr vind på figgen före ljudet hade kommit.

På kvällen var det 1km spår. Å detta kallar jag spår! Ingen av oss kände till skogarna i området. Petra som la spår åt oss fröljde med i spåret o hon sa att det var BLÖTT. Typ tjärr. Å dte var det. Het som få var jag också till råga på allt. Så det vart inge hoppande bland tuvor här inte. Utan det var bara för tjejerna att hänga med! Var jättekul att få spåra på andra underlag än vad man e van vid. Blev mycket roligare.

På söndagen Var det motivationsövning "på visande av ljud o vind". Detta var kul att titta på. Våran grupp hade verkligen 5 olika individer. Det var en riktig utmaning för instruktören. Det nya sättet är att det SKA kampas men alla hundar gillar ju inte det o det höll instruktören med om. Vissa av dem fnyste åt leksakerna o kampsakerna. Hihi. Mig hade han det lätt med då jag älskar att kampa.

Vid lunchtid så var det dags för radiokommunication o callsigns. Delade gruppen igen o vi fick patrullera o gör saker som stod på skyltar efter vägen. Var spännande. Som en tipspromenad. På vägen tillbaka så hittade vi figge i skogen!! Jag hittade först!!

Sista övningen vi hade var eskort. Vi fick lära oss hur man skall tänka o när det är bra att använda. Nu var en major med o tittade också!! Tur att vi skötte oss! Han pratade en stund med matte efter övningen o sa att han var imponerad av mig. Han tyckte att det var bra gjort att vara så motiverad efter så mycket jobb o pga att jag var så stor, ung o inte så erfaren än. Han tyckte att det var kul att vi valde militären.

Den 17-20 september skall matte på introutbildning inom militären. Blir som en uppföljning av Tfu´n som matte gick i höstas. Efter det e vi helt klara! Fick som sagt i hopp våra 20timmar i helgen med råge! Men kul var det! Hoppas på mera!

Vi vill passa på att gratta Elsa, Marias ena boxer till tredje certet o blev med det Champinjon!
Vill även gratta brosan Crossway´s Mauritz (Marre) till korningen!

Nu e det vila för mig hela dagen. I morgon spår!

Mygg jakt o spår

I månadgs skulle jag, husse o matte ha lite skogsmys tänkte vi. Grilla korv o gå en strövstig. De packade väskan, me korv o tillbehör samt lite uppletningssaker så begav vi oss ut till skogs. Till en början var det jätte härligt! Eller jag hade det härligt hela tiden då jag fick sprina lös. Sen kom myggen. Såg ut som om husse o matte hade fått nå ticks. Slog sig själva till o från. När vi sedan var framme vid grillplatsen så var det ännu mera mygg! Så de kunde inte stå stilla. Vi testa då att gå lite längre bort men det blev bara värre o värre så vi vände o gick till bilen igen. En timmes promenad vart det i alla fall. Dock inget uppletande.

I tisdags vart det lite cykling. Annars lugnt.

Onsdags jobbade matte hemma så vi började med en långis på morgonen o åkte ned till klubben vid lunchtiden. Först ett lyckat lydnadspass o sedan vart det uppletande. Matte vallade en korridor i taget o la föremålen nästan längst bak. Funkade jätte bra. Har ju en tendens till att tycka att det är lite ointressant när det är mattes föremål o vallning. Men idag var det klockrent. Kom hela vägen in till matte i full fart. 2 skick blev det.
SEn åkte vi hem till mattes mormor för att hämta världens godaste lingonsylt, om matte själv får säga det. Där fick jag rådjursben!! Mumma! Två stycken. Smaskens.

På kvällen var det skogen med Aki o Catrin o Co. Samt så var deras fodervärd o En till kille med rottis där. Matte la ett långspår till Frasse o ett kortare till Jaffa. Aki la två spår till mig med spårupptag. Ingen av oss kände till skogen så det blev väldigt spännande spår. Mitt första spår vart i sumpmark o det andra bland sten o ris, typ som på ett kalhygge fast med snår. På första spåret så gick vi själva. Gick ganska bra. Missade slutet på ca 2m men hittade det sen. Plockade dock ett metallföremål med munnen så det är framgång.
Spår nr två följde Aki med så att matte kunde veta om vi var rätt så att hon kunde sela mig från koppel tidigare än vid första apporten. Detta behövdes verkligen i detta spår. Är tydligen ganska så svårt att gå bakom mig i ett koppel när jag spårar i svårare terräng....
Vi avslutade med en kort patrullstig med ljud. Belöningen blev att få springa ut o kampa med Aki. Skötte mig jätte bra på stigen. Markerade fort o höll i länge.

Nu längtar jag bara tills helgens övningar!!!

Torsdagen vart det vila inför helgen.

Vi blev "bara" 2:a på KM.

Matte o husse hade räknat på fel sätt vad gäller KM. Medlet räknas ut med hjälp av koefficienterna, dvs man måste multiplicera alla betyg med aktuella koeff. Då får vi 176 p som sedan delas på 20 = 8,8 i snitt. Så då stämmer allt.
Skäms nästan... Men men, man kan inte veta allt.

I dag har matte varit borta HELA dagen utan mig!! Snyft. Hon åkte i morse vid kl 6, skogsklädd. Jag steg upp o ställde mig redo vid dörren o viftade glatt på svansen. Sen kom orden, "Du får vara hemma med husse"
Suck o stön! Jag la mig direkt i hallen o blängde på matte medans hon klädde på sig ytterkläderna. Suckade lite till.
Vet ni vad hon skulle då?!!! Till en massa rottisar o bevakning! Mitt favvo! Det var rottis SM i Enköping. Matte skulle skriva på lydnaden på em, så hon skulle TITTA o lära sig hur allt går till på morgonen o fm. Tanken är väl att vi skall sattsa på det nästa år. Samt vara med på DM på vanliga bevakningstävlingen. Det är där ifrån man kvalar till bevaknings SM för alla raser.

Något som e ännu roligare är att vi nästa helg skall på våran första övning!!! Fredag till söndag!!! Tänk er en massa skogsarbete en hel helg! Kan inte bli bättre.

I veckan blir det lite spår, fys o lydnad. Måste ta tag i det där med uppletande också...

KM i lydnad

I går kväll var det KM på klubben. Vi ställde upp i lydnadsklass 1. Där vi harvar runt...
Det var ingen ide att ställa upp i brukset då skulle ha tävlat i högreklass o där är vi INTE färdiga alls.

Totalt var det 9 st lydnadsekipage. (Bara 5st i brukset)

Platsliggningen var spännande då en hund började rulla o satt sig sedan. Men jag låg så snällt kvar. Sen var det tandvisning direkt. Jag satt HELT stilla när domaren, Stefan Thunér, kom o hälsade på matte o klappade mig sedan om munnen. Det var nog första gången som jag har lyckats att sitta HELT HELT stilla. Kalas bra!

Vi hade nr 4 så vi fick vänta lite på våran tur. Matte försökte att värma upp mig lite granna men hon blir ju så konstig på tävling. Viskar o har sig. Sen värmde vi upp vid en löptiks bil.... Matte, matte...

Matte var lika nervös/låst/stel som vanligt. Började med linförheten, gick väl lite si så där. Vid första halten var matte så snabb, o vid helt om så vände vi åt fel håll. D va nytt för oss båda. Vi fick i hop 7,5p tror d e vårat högsta faktiskt. Så det har gett resultat vår omläggning, men vi e inte klara.

Läggande 8p -Röst eller tecken... Blev rösten. Hade ju inte sagt till om något annat heller.
Inkallning 9,5p -liten lov bakom. Jag e ju lång så jag behöver en lov för att komma runt. Ett rakt sittande i alla fall
Ställande 8p -tog några steg. Här visste inte matte heller om hon skulle ha handtecken som vi har övat på den senaste tiden eller rösten. Hon valde rösten i dag

Apportering 10p -Mycket bra!
Hopp över hinder 9,5p - Avslut, satt lite snett. Hoppade jätte fint. O mycket högre än vad hindret var. Vår hopp träning har gett resultat!
Helhetsintryck 8,5p - Ser trevligt ut, slipa på transporterna.

Totalt 176p! Vårt högsta har nog varit 158-159p eller något sånt.
Det var det matte visste. Vi som aldrig har kommit över 160p på en lydnadsklass 1 tävling innan. Hon kände det på sig. Hihi. Men det ser ju lite lovande ut till hösten i alla fall. Ska tävla om en månad ca.

Det var bästa snittet som vann. De räknade ut mitt snitt till 8,8 o gav mig då en andra plats! MEN nu efter kontrollräkning så fick jag ju faktiskt ett snitt på 9,0! Vilket då ger mig en FÖRSTA plats i lydnas  KM!!!
Vi fick i hop det till 81p o det är 9 moment, så 81/9=9,0

Vi vann med andra ord!!! Matte har mailat tävlingssektorn, får se om de ändrar det då. Om de gör det så får vi ta emot ett pris på årsmötet o får stå på en tavla. Det vore ju jätte kul!!

I det stora hela så känns det som om vi har klättrat ett steg eller två i utvecklingen. Har mycket att tacka Jocke för detta!!! Och för att inte glömma Aki o Catrin som får höra allt mattes gnäll o velande...

Till hösten kanske vi  e klara att klara lite lydnads 1:or... Vore fin fint med ett LP1!

Tappad på 450ml blod

Japp i dag var den stora dagen. Min första gång som blodgivare. Först så fick jag fasta i 12 timmar! Vi hade tid kl 18. Jag hann inte äta något innan kl 06.00 i morse så jag var väldigt hungrig!! Matte jobbade hemma i dag så hon skulle slippa åk fram o tillbaka. Hon jobbar i Eskilstuna vilket är 6 mil dit. Strömsholm ligger ungefär halv vägs dit. Matte hade inte hjärta att stå å laga mat till sig själv så hon tog endast lite yoghurt till lunch. Ni som känner min matte vet att det inte e bra för henne. Hon blir verkligen sjuk av att inte äta. Började med skakningar, sedan svett attacker o yrsel... Hon o husse åt dock innan vi skulle åka. Jag hade väldigt stora ögon då....
När vi satt i väntrummet så kommer Peder o Lena från klubben ut med Kicken. De hade precis gett blod för första gången. Komiskt.
Sen var det våran tur. Vägde in på 54 kg. Hade gått ned 1 kg. De började med att ta bod från ena frambenet i två små provrör. Ett var till en stor hälsoundersökning o den andra var till att kolla nu om jag var frisk tror jag. Hälsoundersökningen tar de en gång per år. Vilken bonus för matte hon som e så orolig jämt.

Sen var det rakning på halsen o den stora nålen kom.  Nu var jag tvungen att ligga ned o det gick bra det me. Låg nästan o snarkade medans de tappade mig på 450 ml blod. Matte satt o kliade mig på huvudet så jag låg mest o möööös.
Vaccination fick jag med på en gång. det var ju dags nu. samt så fick vi med en massa fästing medel o en 7,5 kg hundmatspåse från Hill´s. Perfekt. Vi som använder just Hill´s. Vart dock en annan sort men matte hade tänkt att byta i alla fall så det vart kalas bra!

Två stora bandage vart det. Fint va? I morgon e det vila. Just ja. Jag fick med mig ett grisöra också. Det lönar sig verkligen att bli blodgivare. För att inte tala om de hundar som man kan hjälpa!

Möte med skogens kung

I tisdags var det spår dags. Vi tränar spår alldeles för sällan. Fy på oss. Men nu e det inplanerat i alla fall. Men men. Vi åkte i väg med Aki o Catrin med hundar.
Matte la ett långspår åt Aki´s hund Frasse o Aki la ett spår åt mig.

4 st apporter. 2 metall, en tyg o en trä. Focus på att ta metall just nu. Sen så var fokus på att jag skulle ta upp spåret via ne patrullstig. Spåret var ca 400m.

Det vart tyvärr en miss i komunikationen mellan Aki o matte. Vilket e lätt hänt då matte e kontrollfreak.... Aki spårade nämligen med Frasse när vi började vårat spår. Matte visste bara vart vi skulle börja stigen o åt vilken riktning spåret gick, vänster. Inte hur LÅNGT in vi skulle patrullera innan spåret kom. Då jag ville gå åt höger nästan direkt in i skogen så trodde matte att det var bakspår så hon fick tillbaka mig in o tänkte då att jag skulle gå åt andra hållet men inte då. Matte vände efter en liten bit o försökte igen. Hmmmm. Klurit tyckte matte. Jag brukar vara säker här.
Matte började om o gick nu längre in i skogen. Ser där fick hon betalt. Där gick ju spåret. Jag tog upp det direkt. Hade väldigt låg nos o bra tempo. Efter en stund så hittade jag tyg apporten. Köttbullar till belöning, Mumma! Här seleades jag även på från halsband o koppel till spårsele o spårlina. Matte har verkligen problem med att spåra med mig i koppel. Är nog en vane sak. Själv så var jag väldigt lugn vid om selningen tog sedan upp spåret bra igen efter pausen.
Sen hittade jag en matall apport! Stannade, tog inte upp den men buffade på den. Å i den så låg det mera köttbullar!! Jippi! SEn spårade jag vidare ca 20meter o var sen alldeles vild. Matte märkte direkt att det var ett viltspår. Vi stannade upp o då tittade jag upp också. Åhh där stod han... Skogens kung! Herr ÄLG! Me like it! Svansen gick som aldrig förr o jag ville fram men det ville INTE matte. Matte fumlade fram mitt halsband medans jag fick snällt ligga o titta på "maten". Han har ju 4 st sådana där goda ben som jag brukar få på hösten av mattes morfar o min mommo. Sen vart det bilen. Tråkigt.

Efter vi hade spårat klart så fick jag träna lite fys. Matte selade på mig dragselen o satte en kätting bakom som jag fick dra i trav i ca 25min på grusvägen. Matte började jogga med mig ca 5-10min men gav sig sen då hon inte var riktigt klädd för en jogging tur. Skyllde hon på. Då fick jag trava själv lös medan hon gick. Efter ett tag så såg matte 2 st älgar till så då vände vi.

Jag har fått 3 nya kampleksaker! Små men Jätte roliga. Matte ville ha några små som hon ska kunna göma lätt. Gillar den gröna bäst. Vart riktigt i gasen på den. Matte o jag körde två korta pass i måndags nere på klubben o det gick jätte bra. Kan verkligen rekomendera dogaccess.se ick super fort att få hem o billigt. Beställde i lördags o fick dem i måndags!


Matte o husses semester lider mot sitt slut

I veckan har det blivit mycket bad för våran del. De gånger somm jag har fått bada så har jag även fått sprungit i sandbackar varvat med bad. Lite intervallträning. E så himla skönt att få svalka av sig när det e så här varmt.
Lite cykel turer har det också blivit. De håller på att övar upp min värmetollerans eller vad man nu kan kalla det.

I fredags så var det lydnadsträning. Ca 25-30grader varmt!! Men jag brydde mig inte så mycket om värmen. Vi skulle träna i hopp med Maja å hennes rottisar. Men tyvärr så var den ena lite dålig å den andra hade precis löpt. Vilket ledde till att jag o matte fick träna massor o Maja gav oss en massa tips. Det e så bra när någon annan tittar. matte har så svårt att se själv hur det ser ut.

Nu har matte planerat aug, sep, okt för våran del. Både vad gäller fys, lydnad, spår o bevakningsträning! Sen alla t'vlingar är också inbokade. Blir full fart nu efter semestern. Ska bli kul att få köra lite hårt igen. Har saknat bevakningen MYCKET!!

Matte har även beställt en del nya kampleksaker till oss!!! En som piper! Ser fram emot det. Hoppas de kommer snart...

Lydnadspass på Sala BK

I kväll åkte matte o jag med Aki o Catrin till Sala BK för att träna lydnad.
Det var första gången någon av oss ens var där. Såg trevligt ut.
Matte fick sig en tankeställare direkt. Eller en uppenbarelse kanske man kan säga.
Nytt folk o nya hundar runt oss = matte låser sig = jag blir ofocuserad = mattes fel

Matte satte in mig i bilen efter ett kort misslyckat lydnadspass. SEn grubblade hon o då fick hon denna uppenbarelse, eller var det även ett inlägg av Aki som gjorde att poletten trillade ned.... Hmmm

En mentalkurs för matte önskas!

Matte tittade på de andra ett tag o lugnade ned sig. Ingen ide att träna med mig om hon e sur o tvär.

Sen när de flesta hade åkt så tog matte ut mig igen. Å vilken skillnad det vart. Nu var matte typ ensam på planen. Dock tittade Catrin o Aki på men dem har matte nästan helt lärt sig att det e ok om de tittar. Sen så satt det två stycken med hundar o pratade en bit bort. Men nu kunde matte släppa loss nästan helt o det blev direkt en STOR skillnad. Att det ska behöva vara så! Tanta loa där!
Aki hjälpte till med att testa externbelöning. Vi körde linförhet o sedan när jag hade gått med BRA kontakt ca 3steg så var det varsegod o jag fick rusa till Aki o bita i kampkudden! Jippi!!! Detta var jätte kul. Vi testade några gånger o det verkar funka bra. Det e ju ett bra sätt att träna in till tävling då jag e i behov av motivation just då. Tanken e ju sen att matte ska lägga kudden o vi två ska kampa efter tävlingens slut.
 
Matte har nu anmält oss till KM i Lydnad. Vi får väl se hur jag mår då. Jag ska ge blod två dagar innan o det e ju första gången för mig så vi vet ju inte hur jag kommer att reagera på det. De flest säger att man kommer att vara trött samma dag men jätte pigg dagen efter. Vi får väl se!


Från en riktig tråkdag till en rolig kväll

I söndags var det inte mycket som hände för min del. Matte o husse sov länge, åkte sedan o badade för att sedan åka på kalas o sen även på ett möte. De kom typ bara hem o åt o gick några rundor med mig. TRÅKIGT!!!

Men efter alla deras aktiviteter var slut så fick jag följ amed dem ned till husses jobb. Å det är super kul där! Det är en industriverkstad med en massa maskiner o spännande saker. Svansen går i ett på mig när jag är där inne.

Det e så kul att få strosa omkring o undersöka överallt. Sen det bästa av allt så kör vi alltid någon form av sök här. I dag turades de båda om att göma sig. Hittade dem lätt! Matte o jag körde även ligg-stanna-kvar-matte gå o gömmer sig-WiiiWiii, å då får jag springa o leta efter henne. Hur kul som helst!
Matte o jag körde även lite lydnad medans husse höll på att ladda truckar. Vilket fint fria följ jag hade! O läggande o ställande undergång var riktigt bra. Själva läggandet smäll det inte i marken men jag tog inga extra steg alls. De måste väl fatta att det e hårt underlag?
Husse ställde mig även på en industrivåg. Den kallibreras ofta så den ska visa korrekt. 55kg. Husse vägde sig också men matte vägrade... Hon sa till husse att om hon ställer sig där så blir det sallad o gympass hela semestern som e kvar. Husse ville inte riskera det... Hon slapp.

Efter "jobbet" så gick vi elljusspåret. Det var en riktigt härlig kväll. Varmt o skönt.

Här är lite bilder från vårat semesterprojekt.
Byggtimmer o mera grus utlaggt.

Satt staket på halva baksidan.
Där det bara e grus i dag var min hundgård fast typ full med ogräs. Så den e uppflyttad o grusad på nytt. Framför hundgården kommer det senare att bli ett förråd.


Blandat med aktiviteter

Har varit en ganska så bra dag i dag.

På förmidagen fick jag följa med husse o matte in till stan. Fick tyvärr bara sitta i bilen. På vägen hem skulle det handlas o jag fick ett märgben! Mumma! Gnagde lite på det sen fick vi besök av ett par vänner till matte o husse.

Sen vart det en liten cykelrunda på ca 1,5-2km, hela familjen. Husse var den som fick cykla med mig i dag.

På eftermidagen åkte husse in till stan igen fast med några gamla jobbarkompisar. De skulle ta några öl.
Så matte o jag åkte ned till klubben o tränade lite lydnad. Var riktigt varmt! Vi körde två ganska så långa pass. Lite nya moment o några "gamla" med ny tänk. Vi börjar få in läggande o ställande under gång nu. Linförheten börjar också sitta trots långa sträckor till belöning. Sen givetvis varvat med korta. Men längre sträckor/tid ju högre belöning kommer!
Kryp med vinkel gick lite sådär. Tog ut vinkeln rejält åt höger. Ooops. Men annars så gick det fint.
"Skall"  har nog aldrig fungerat så bra som i dag. Jag satt stilla o skällde 5-6 gånger i följd.
Vi skulle testa ett nytt sätt med apportering så att jag fick fart in. Men när matte hade laggt apporten i gräset så såg jag den inte. Vart mest en letan o då vart det fel syfte.
Lite inkallning med ställande tränades det på också. Typ 2st. Blev inga tvärnitar men jag stannade o bromsade direkt på komandot i alla fall. Vi har ju lite tid att träna in det i alla fall.

Efter lydnadspasset åkte vi till mattes mormor & morfar o hälsade på. De hade besök o kom mer besök. Men mattes morfar gick en sväng med mig ändå. Det e så kul när vi åker dit. Får alltis en masa gott o morfar vill alltid gå en sväng med mig. Vet inte vem som e gladast, jag eller morfar.

Sen bar det åt hemmåt. Matte satte ut några solcellslampor på baksidan runt en sten o jag fick gnaga på mera ben.

Har jag berättat att matte o husse har gjort så fint åt mig? De har flyttat min hundgård en sektion uppåt på tomten, ny markduk o fint grus. Inget ogräs alls. En skinbädd ska in i huset också. Sen så har de även laggt byggtimmer på marken mellan allt grus o gräs.
De har även grusat av så fint framför min hundgård. Så nu slipper vi bli leriga på höst/vår när jag ska släppas in/ut där. I framtiden är det tänkt att ett förråd ska stå där också.

I kväll är det film som gäller. Matte får äntligen titta på skräckfilm när husse e borta! Ruggigt! SEn får vi väl hämta fyllona i stan i natt.

Bilder från brudragg!

Först den upp!Alla fotton är tagna av Catrin Hellberg



Undercover som en Doberman
Avslutar backpasset med ett välförtjänt bad.

Tack Aki o Catrin för att jag fick jaga era vackra flickor Jaffa o Anja!

Massor har hänt men tiden rinner i väg

Matte har semester o har fullt upp. Ska dra en "kort summering". Bilder kommer att få säga sitt.

Efter peppning från Aki o Catrin så har matte vågat att cykla med mig! Det gick hur bra som helst. Var inte alls som med husse... Så detta kommer att göras om!

Spårning o blåbärsplockning med bärplockare Anna o spårläggare Aki. Även lite uppletande.

Lydnadsträningar. Funkar bättre o bättre. En STOR skillnad. Testat hopp tekniker o ställande bla.
Efterlyser 4st STORA koner. Typ vid vägarbeten. Några som har några över??? (Till ett moment i högre)

Backträning (jagat tjejer i grus grop...)

Foto; catrin Hellberg
Ett av mina högst hopp! Kolla mina bakben!

Foto; Catrin Hellberg

Foto; Catrin Hellberg
Fin kontakt.

RSS 2.0