Husse klarade denna vecka!!

Yes, ni såg rätt. Husse har klarat sin uppgift med mig denna vecka. 3 st fyspass har det blivit. De e kul att få jobba lite fysiskt ibland. Jag har ju en tendens att göra det allt för mycket. Tex i spår, patrullering osv.

Matte o jag har mest tränat lydnad denna vecka. Är sånt tråkigt väder. Halt och mörkt när matte väl är hemma.
Så det har blivit mycket ridhus. Inget mig emot!! Lite hemma också. Är faktiskt sugen på att träna lydnad med matte ofta nu för tiden. Jag går till min låda i köket där jag vet att det finns roliga saker som vi enbart tränar med. Där står jag o gnäller o pipper. Buffar lite också. Å då brukar matte smälta för mig. Hi hihi. Matte tror på något vis att vi inte skall köra för mycket lydnad då chansen finns att jag tröttnar. vet inte vad hon har fått det ifrån...

Näst vecka skall husse bygga en ny bilbur åt mig. EN STÖRRE!!! ÄNTLIGEN!!

På torsdag nästa vecka skall även bevakningskursen komma i gång igen. Blir lite mörker träningar då vi skall träna på en vardag. Vet inte riktigt vad det är men jag blir lite mer het när det är mörkt. Mer uppmärksam o vill titta överallt. Matte har då jämt göra att hålla i snöret... Inte bra tycker hon men jag tycker det är skoj.

Just ja, har glömt att berätta att nu fungerar "skall" hyfsat bra. Det börjar lossna. Samt framförgåendet har blivit mycket bättre. Matte har även blivit bättre på att lära ut det.

Imorgon är det lydnad igen med Maria o boxrarna. Förra gången vi tränade fick vi slutbelöning genom att få rusa runt på egna bevåg i ridhuset o busa!!! Superkul. Matte o Maria kunde faktiskt kalla in oss när det var dags att åka. De har aldrig hänt från mattes sida.

Men när man e me matte i ridhus då har man skoj. Tänk om det kunde vara så på appellplan me...önskar matte!

Matte har lite mycket att göra...hm...

Förlåt för att det har dröjt med uppdatering! Matte har lite för mycket just nu o det blir bara mera...
Men matte försöker att träna med mig ca 3 gånger i veckan i alla fall. Förutom det vi gör inomhus o på våra promisar.

Ridhus träningarna går jätte bra! Jag är sååå speedad o lycklig. Poletten ramlar ned för varje träning. Sista gången så kom mitt kryp tillbaka. Gissa vem som vart glad!!!

I helgen spårade vi. Maria skulle lägga 3st korta med 90 graders vinklar till mig. Samt med burkar som var gömda, så jag fick gräva för att få fram dem. Det vart inte så lätt dock. Det var en annan som hade laggt spår där också. Så i ena spåret tog jag upp den andres spår o hittade två kvar glömda pinnar! Jag var glad dock! Hittade ju pinnar!! Men matte ledde tillbaka mig för hon bröt. Men jag tog upp mitt spår o hittade mitt slut. Mumma med grytbitar!!

Spår 2 gick över ett kromdike. Det funkade faktiskt bra.
Men överlag så var jag lite för het på spåren. Spår tre var jag lugnare.

Lite patrullering har vi kört också. Jag har blivit lite lugnare på stigen o markerar vinden jätte bra o tidigt. På ljudet har det varit lite sämre. Matte har ju satt på en namn bricka som plingar mig i öronen.... Men nu är den borta o jag markerar bra igen!

Husse har fått i uppgift att fysträna mig tre gånger i veckan. Det har funkat så där. Första veckan gick det bra men nu andra veckan har det blivit en gång, fast både matte o husse tog med mig i spåret i dag o jag fick dra kedja. Sen vart det lite backträning.

I morgon är det lydnad o ev uppletande eller spår med Maria. Det beror på vädret.

Det är med en stor sorg o saknad i våra hjärtan...igen...

Min farbror, Crossway´s Jr Samurai lämnade jorden hastigt i torsdags! Utan tecken på varför. Han dog i sin mattes famn.
I februari lämnade min pappa mig o nu min farbror. Inte ens ett år han gå emellan. De båda var verkligen mina stora förebilder. Förebilder som individer, inom tävling o utställning. De var stora, starka, glada o hade en stor arbetsmotor. Fanns inget ont i dem alls. Riktiga nallebjörnar.






-Maria och Petri, ni finns i våra tankar. Inga ord kan trösta er, men ni skall veta att vi tänker på er. Ni gjorde ett väldigt bra jobb med Jr Samurai. Han fick ett underbart liv tack vare er. Ni kan verkligen vara stolta över honom och er själva.


En dag i träningens tecken!

Vi började tisdagen med att åka till Rämnäs för att träna med Marjo o Uno för att träna. I Ramnäs tränade vi mest linförhet och framförgående. En del andra moment vart det också men inte lika flitigt. Vi fick till framförgåendet lite bättre i dag. Matte o Marjo testade en ny grej o det funkade.

På kvällen var det våran första ridhus tid. Matte har bokat ett ridhus tillsammans med Anna varje tisdag fram till Mars. De är tom värme där inne. 
Träningen gick bra. Anna o Christian tränade sina hundar samtidigt som vi tränade så det vart lite störning. Men det funkade bra ändå. Anna hjälpte oss att klicka på kryp o var mottagre på budföring bla.
Vi skulle avsluta med platsliggning. Det fungerade också bra. Efter den körde vi lite störningsplatsliggning. Det var jag o Ted (en av Annas hundar) som tränade på detta. Matte gick runt mig o klappade med händerna högt, drog lite i kopplet osv. Men jag låg som juten på backen!

Efter platsen kom Christian in med en bitarm. En sån som de har när de tränar skydds. Denna arm var dock inte för de stora hundarna. Jag vart som galen när jag såg den. Leka, leka, leka....
Christian satte på sig den o HUSSE fick kopplet av matte. Matte vet ju av erfarenhet att hon inte orkar hålla mig i denna situation. D e ju så roligt!!!
Jo då, husse fick allt hålla i kopplet. Första bettet satt rejält i Christians arm. Efter andra bettet ville inte Christian mer. Det gjorde för ont. Jag fick mycket beröm för mitt starka o stora bett.
Nu var det husses tur att sätta på sig armen o Christian i kopplet!
Christian som inte är van att i såna som mig i koppel hade lite svårt att hålla emot, men när han väl släppte så satt jag som en smäck i armen på husse. Jag bet så djupt att även husses jacka kom med i greppet!
När sen Christian skulle få mig att släppa armen som jag vunnit av husse vart jag lite mer busig. Men lugn o proffsig som han e så släppte jag lugnt o fint ändå.
Husse ville också bara köra två gånger....
När vi kom hem tittade vi på husses arm! Där syndes det bett från mina tänder. Han var blå o svullen på de ställena.

Men va kul det är!! Tänk om vi kunde träna det för skojs skull. Bara här hemma eller nått! Snälla matte o husse!

Nytt år & nya utmaningar!

Julen kan man väl sammanfatta att den har varit goood! Mycket korv, köttbullar o julskinka! Men var lugna, jag har fått jobba för det!

Under mattes julledighet har vi kört några lydnadspass som har fungerat riktigt bra faktiskt. Vi börjar att få en fin kontakt o jag har nog mognat lite.
Lite fyspass har det blivit. Dock inte så många som matte önskade. Hon har varit sjuk till största delen av ledigheten. Även nu!
Spåra har vi också gjort. Med lite blandade resultat. Matte har lagt in mycket spettsvinklar o väldigt svåra spår nu samt långa. Eller långa o långa, ca 700-1000meter. Det har dock bara blivit en patrullstigsträning. Fy på oss.
Men nu har hon laggt upp en spår-, patrullstigsplan och även en lydnadsplan. Helt enkelt planerat våran träning inför vårens tävlingar!!!!

Matte har satt upp lite mål för 2009. Här är dem;
-Godkända på tjh certprov, april
-Uppflyttade högre, våren
-Korad, hösten
-1:a pris Lydnadsklass 1, hösten

-Ev en til sak. Eller två. Det beror på hur det går på tävlingssidan... Nyfikna??

På tjh sidan vill matte även komma ut på övningar om vi nu klarar certprovet.
Kanske blir det någon utställning i sommar eller på hösten. Det beror på om vi blir uppflyttade till högre, så att vi får ställa i bruksklass samt att jag måste växa till mig lite mera.

God fortsättning på er alla! Nu skall vi ner till klubben o köra ett lydnadspass. (Burr... -10grader!)



RSS 2.0