God jul på er alla!!

I morgon är det julafton!! Å jag vet vart mina paket finns. Är o luktar vid den lådan DAGLIGEN!!!!
I söndags fick jag faktiskt redan julklapp. Det var av farmor bus o co. Jag fick öppna paketet själv!!! De e ju så kul att få slita upp paket. Där i låg det ett grisöra som rök direkt. Sedan ett lite större ben samt en kampring. Den höll dock bara i 5min tills ludd började komma ut. Undrar varför.... Men med den har vi busat med. Jag har dragit husse på golvet med den i munen.
Tack än en gång för julklappen!
I söndags kväll åkte matte, jag o Maria med boxrarna till ett ridhus i Ransta o tränade. Gissa om jag var laddad!! Det var riktigt kul med lydnad. Dock inte att hämta en apportbock som var full av sand.. Men i övrigt hade jag väldigt bra kontakt med matte under alla moment vi tränade. Linförheten som vi har svårt för börjar se riktigt br aut nu. Maria var impade av oss. Vilken förbättring mot när vi började träna i hop. De e kul att någon ser det. Jag hade dock lite svårt med att låta bli att springa till Maria när hon kampade för fullt med Svea o Elsa. Jag sprang två gånger vardera till dem. Matte vart arg, men jag lärde mig till slut att det var fel o att det är roligare hos matte ändå. 
Matte körde framförgående mot Maria o det kan man snacka om dragning! Jag stannade rakt också. Hade riktigt focus framåt. Hihi.

Matte har lovat mig att vi skall få lite mer tid i hop nu under jul o nyår då hon e lång ledig. Hoppas hon håller det. Än så länge har det funkat bra. 

God jul på er alla! Å då menar jag GOD. Längtar efter julskinkan!!!!!!!! 

Sammanfattning av veckan som gått

Matte började denna vecka på sin praktikplats på Grant Thornton i Eskilstuna. Därför har det inte uppdaterats så mycket...
I tisdags var matte o jag på klubben i Skultuna o tränade lydnad. Matte var inte så sugen då det hade regnat mycket. Men till vår förvånad var planen jätte bra! Knappt blöt alls. Och väldigt bra lyse. Vi hade jätte skoj på planen. Vi tränade 30min i streck o allt funkade bra mellan matte o mig.
Vi började med några joggande vänster o höger varv så att jag skulle få lite tempo o följsamhet. Funkade kanon. Det vart både stora o små cirklar. Därefter linförhet med boll som belöning.
Framförgående me boll som dragning vart det också. Snabba inkallningar, snabba hämtningar på apporten samt långa uthopp med fart tränade vi på.

Vi testade även tungapporten!!!! Vi har lekt lite med den tidigare o jag har i stort sett bara greppat den o bärt den ca 1m tidigare. Nu hade matte laggt den på 15meter! Samt så ville hon att jag skulle komma in fot o hålla kvar den. Vet ni vad?? Jag lyckades med det!!! Gissa om jag fick belöning!!!

Lite kryp körde vi också. Matte belönade nu vid korta streckor o med benen bak, så som jag började krypa. Hon har nu bestämt sig för att det är den tekniken vi skall köra på. Skönt att hon tillslut bestämde sig!

Lite läggande o ställande under gång hann vi med också. Här var jag inte så jätte snabb dock, men transporten har blivit bättre!!

Resten av veckan har vi kört lydnad hemma inomhus några gånger o korta stunder.

I lördags togs pulkan fram. 10kg lastades i o vi gick ca 20min. Var lite ovant i början, men det lossnade efter en liten stund. Är lite otäckt att pulkan inte stannar när jag stannar...
3st pass med klövjeväskan har det också blivit. 20-30min per gång.

Matte har nu igen tagit tag i fysträningen. Får se hur länge det håller...

Matte mötte världens starkaste man!

I fredags var matte o husse hundvakt åt Nalle. Först var jag o husse nere hos Nalle då matte hade tjejer från klassen hemma. Sen vart vi hem ringda o fick komma hem. Nalle sov över hos oss o det gick riktigt bra. Vi hade ju redan busat hela dagen nere hos Nalle.

På lördagen åkte matte o Marjo till hundutställningen "Stora Stockholm". Min bror Musse (C.Max) ställdes i öppen klass. Han fick en 1:a men fick ingen placeringen.
I bruksklass ställdes en släkting som heter Viggo. Han van den klassen o vart dessutom 3:e bästa rottis hane!
I championklassen ställdes min farbror C. Jr Samurai. Han van klassen o vart bästa rottis hane. Han e riktigt fin han. Påminner mycket om pappa Molle.
Matte shoppade loss lite åt mig o kom hem med massor o ben o namnbrickor. Hi hi. Även en julstrumpa köpte hon åt mig. Tack tack.

På söndagen åkte hon ned till G-borg för att titta på sin kusin som tävlade i BodyFitness. Hon såg bra ut o presterade jätte bra. Matte var stolt. Tyvärr gick hon inte vidare till final för konkurrensen var sten tuff o många slogs om de 15 platserna. Men hon blev tillfrågad att bli fottad för tidningen Body o några klädmärken. Så det ska hon ställa upp på.

Matte träffade på en av VÄRLDENS STARKASTE MÄN. En man från Polen. Tänker inte ge mig på att försöka stava hans namn. Det börjar på P...novski, i alla fallHusse diggar honom starkt så matte var bara tvungen att ta ett kort på honom o sig själv. Lägg märke till mattes hals och huvud jämfört med hans.!!!


Torsdagen kom med snö, men...

Nu var torsdagen Äntligen här. Tom snön hade kommit. Hade sett fram emot att träna med matte. Spåra o lite lydnad!
Men vad händer! Jo hon åker iväg på en SKATTETRÄFF! KUL... Själv fick jag tillbringa dagen i hundgården. Fint...
Matte fick en reserv biljett till en skatteträff med Tholin & Larsson. De kostar nästan 3.500kr per person. De var 10 st i klassen som fick gå på den. Så matte var glad men inte jag.

Det ända roliga idag var väl att det kom en massa snö.

I helgen har hon inte tid med mig heller. På fredag har hon "kört ut" mig o husse IGEN. För då kommer några i hennes klass över på lite party. På lördagen åker hon upp på HUNDutställning i Stockholm, utan mig!
På söndagen åker hon ner till G-borg för är att se när hennes kusin Denice gör debut i en fitness tävling.


Här är mattes kusin!!

Hoppas att det går bra för henne! Lycka till Denice.

Regn, regn o åter regn...

Vilket land vi lever i. Det regnar hela tiden! Inge roligt alls.
Matte hade bokat redan i söndags i sin kalender, att vi skulle spåra o träna lydnad på tisdagen. Trots vädret så gjorde vi det också! Men vad det regnade!!
Matte hade bestämt att vi skulle träna lite på kalhygge också. Hon kom på att vi inte hade spårat på det tidigare! Oooops! Samt så ville hon göra spåret lite klurigt. Så på vissa ställen backade hon o gick åt ett annat håll. Start sträckan brukar vara rak en ganska så lång bit eller svänga lite, nu vart det vinkel direkt. Många spetsvinklar vart det också.
Spåret vart ca 700-800meter. Matte hade svårt att mäta på kalhygget, mycket stenar o hål o ris o allt vet vad.
5 st föremål fanns i spåret. Först en patronhyllsa i metall, spårpinne, "astmaburk" (plast), spårpinne och slutet var en metallburk. Ligg tiden vart nästan 2h i regn.
Starten var jag lite ivrig iväg så jag missade lite att det vart en vinkel direkt men jag tog upp spåret själv o fortsatte. Stannade därhyllsan låg men hade lite svårt att hitta den. Men när jag hittade den så buffade jag på den. Ta upp metall gör jag inte frivilligt. Fick rå köttfärs som belöning. (matte hade fått det av sin mormor, vi hade gjort av med alla köttbullar vid lydnadsträningen)
Sen spårade jag jätte bra. Hade bra tempo. Jag tog upp både spårpinnen o plastburken med munnen. Sen kom mattes virrevarv. Vart lite fundersam o matte bara stod där o tittade på regnet. Ner med nosen i gen o fattade vad hon hade gjort. Man skulle tillbaka o över ett fällt träd o ut på kalhygget. Det var mycket djurspillning på kalhygget. Fastnade på ett ställe o undersökte. Matte sa åt mig o jag fortsatte då spåra. Matte hade ingen aning om vart vi var. Var vi i spår eller ur spår? Ovanligt.... Men sen hittade jag en spårpinne, så då var vi rätt. Jag hade ett tapp ute på hygget men vi kom på spåret igen. Sen gick spåret in i skogen. Slutet hade matte laggt precis vid väg kanten. Jag missade föremålet men spårade hela vägen dit o var ut på vägen också. Matte hade ju faktiskt gått där. Men matte kallade in mig så jag skulle leta efter metallburken. Hade även här svårt att hitta den. Me gjorde det tillslut. Matte berömde när jag nosade på den.
Som slutsatts av denna spår övning är att både matte o jag måste träna mer på kalhyggen. Matte pga av den dåliga terräng som brukar vara. Hon är ju ihop skruvad i ena foten. Kan inte böja foten riktigt o har inte full känsel där. O jag måste träna spår där. Var mycket man ville undersöka. Spåra på stenar har vi inte gjort så ofta direkt. Samt så måste jag träna på att hitta metall saker. Men går man i spårkärnan så kliver man över dem o då får väl matte vara med o ta upp. Eller?

Medans liggtiden på spåret var så åkte vi ut till klubben o tränade lydnad. Fungerade riktigt bra. Planerna var fina trotts allt regn. Linförheten gick kanon!! Inte vanligt. Hade bra kontakt o hyfsat snabba sättanden.
Framförgåendet gick lite blandat. Jag stannar till stundvis o väntar på belöning från matte. Men bra drag ut har jag utan att dra i kopplet.
Ställandet o läggandet gick ganska bra. Transporten var bra men tog 1-2steg att stanna.
Inkallning och apporteringen gick kanon! Körde både vid sidan o med kast på apporten.
Testade lite kryp men hade hög bak. De var som sagt lite blött ute....

På kvällen körd evi lite lydnad inne. Positionsträning, inkallning, kryp, fjärrdirigering, skall, inkallning med ställande, läggande, ställande. Det mesta gick bra men fjärrdirrigeringen gick lite så där. Vi körde ligg,sitt,ligg,sitt osv. Jag hade en liten tendens att slänga mig framåt vid ligg. Jag kommer inte så långt fram men kommer framåt. Vid sättande så sätter jag mig bakåt o de e bra. Matte behövde inte ha några handtecken heller!

Nästa spårträning blir på torsdag. Undrar vad hon hittar på då???

RSS 2.0