Full fart som vanligt

Jobb, styrelsemöten, tävlingar, fester, middagar, träningar osv.....
Det e en väldigt hektisk period i mattes liv just nu. Pågränsen att vara för mycket. Därför har denna sida inte uppdaterats så mycket. Vill ni ha färska uppdateringar så får ni lägga till matte Jessica Lundevall som vän på FaceBook.

Vad har hänt... Mycket...
Vad e på gång... MYCKET!!!

Vi tittar framåt o siktar på debut i klass 3 i juni. Samt DM i bevakning. Dvs kval till SM. Matte vill så gärna att vi kvalar in till Tjänstehunds SM som går i Norrköping v.37. TYvärr så går även rottis SM i bruks samma helg! En STOR miss tycker vi som äger Tjh Rottisar. Å det är många! Men det är ju mycket roligare om vi lyckas ta en plats på "stora" SM.
Matte har även anmält oss till Ras SM i lydnad klass 3. Hoppas att vi hinner få till vittringsapporteringen tills dess. Matte o jag har tränat på det i veckan å det ser verkligen ljust ut. Tror vi har hittat våran grej där.

Ihelgen var det årets första bad för mig! Sååå skönt efter hård träning;) Var ganska trött efter lördagens träning, bad o värme.

Vi hade nämligen privat träning hos Jocke. Men innan det så var det skogspromenad lös i ca 40 minuter i värmen. Sen direkt efter den så blev det uppletande i ca 20 minuter. Därfter lydnad i 50 minuter. Matte frågade Jocke om det här med värmekänslighet hos mig. Å han tyckte verkligen inte att jag var det. Det hänger bara på motvationen. Tungan hängde på mig med jag gick jätte fint o laddat i fria följet. Ni skulle ha sett mig när jag gick med Jocke!!! Matte blev sååå avis! Men Jocke förklarade att det var mattes förtjänst då det var hon som hade lärt mig.

Mycket kloka o peppande ord fick vi hos Jocke. Ser ett ljus igen.

Veckans fokus blir vittringsapportering, fjärrdirigering o sen måste vi ta oss till skogen o träna lite bevakning o spårupptag med lång halt i koppel.

Hur har vi lyckats....???

Vi har komit med på ALLA tävlingar som matte har anmält mig till. Det e inte vanligt. Men tur e väl det.
Vi har en lägre bevakning, vi kommer att deltaga på denna trotts att vi är uppflyttade redan. Bra träning till DM som börjar att närma sig.
Samt så har vi kommit med på två stycken högre spår till. Matte bröt ju mig i söndags när vi tävlade det. Men hon har nog börjat att inse att det kanske inet var mitt fel att jag hittade så några pinnar. De två som jag hittade var gömda. En under en stor stock o den andra låg i en liten grop som jag inte fick ned huvudet i. När vi tog den första pinnen hade vi spårat i nästan 10 min!!! Jag e faktiskt inte den som går över pinnar om man bortser fån den första pinnen. Så matte var ARG o besiken. Är nog fortafarande det. Efter att vi tagit våran nr 2 pinne så såg matte spårmottagaren lite längre bort o då visste hon att vi var nära slutet o då bröt hon mig. Om jag hade hittat 1-2 pnnar till o slutet så hade det inte räckt til uppflytt poäng i all afall o det var ju det matte ville då vi redan e godkända. Sen såg vi att det var 5 eller 6 av 11 startande som hade brytit. Säger det något??? Även lägre hundar hade brytit. Men men. Det hjälpe rinte att vara bitter.
Vi gjorde ett bra uppletande i alla fall, vi fick nämligen börja med det. Så det var något positivt.

Nu har matte anmält mig till våran första klass 3 också!!! Jag har inte fått till vittringspinnaran ännu. Men nu har vi ett mål inställt så nu kanske vi kan träna på dem också;)

Matte åker till Berlin torsdag-söndag så då får jag vila ofrivilligt. Vilket matte har lite panik för. Vi hinner inet träna så mycket som hon vill pga av jobbet mm. Men vi gör så gott vi kan.

Fixat uppflytt till högre bevakning!!

Dagens tripp bar i väg till Karlsborg med matte o Anna. Det var dags för debut i lägre bevakning. Eller rättare sagt debut i bevaknings tävling över huvudtaget.

Vi fick turen att börja med patrulering med spårupptag o spår. Vilket matte ville.
Ett klockrent spårupptag åt RÄTT håll!!! Halten var jag lugn men fokuserad på att jobba vidare. så trotts matte trasslade med att sätta på mig sele o få loss spårlinan ur karbinhaken så satt jag lugnt o stilla o väntade på order. Fick en 10:a

Spåret gick vingligt tyvärr. Det är ju bara 400 m o 4a föremål. Vi fick med oss 3st i alla fall. 9p men vilken härlig terräng. matte blev inte ens anfådd. Öppet o fint. Lite för enkelt för mig tror matte. Där av slarvet.

Sen var det dags för patrullering o markera figuranter. Vi startade näst sist av alla. Jag var taggad till tusen o ville bara börja jobba!!! Tydliga o fina markeringar gav jag. Jag hittade 3st figgar fast jag igentligen skulle hitta 2st. Men jag tog den tredje med trotts att vinden låg åt fel håll. Hihi. Lite för snabba var vi tyvärr. mattes fel. hon hade inte koll på tiden. Vimsmaja. Så vi kom in när vi hade 4min kvar. Vilket gav oss 9p ist för 10. Jag var den enda hunden som hade markerat både vind o ljud!! Fick mycket beröm av domarna o funktionärerna.

Lydnaden gick väl inte så bra. Matte e inte nöjd alls igen... jag har tappat stinget lite. Är väldigt loj, å det e inte bara på apellplanen utan även hemma i vardagen.
Men det positiva var att jag kröp idag;) Så det var matte halv nöjd med. Vid inkallningen började det att klia i mina öron så jag galopperade till matte samtidigt somjag skakade på huvudet flera gånger. Sen var det kryp o när matte komenderade "ligg" så började jag klia mig!!! Inte poppis. Matte röt i ett "ligg!" till o jag la mig. Sen så kröp jag men med ganska hög bak. Så det blev bara en 6a o en 5a. Men poäng i alla fall. Apporteringen blev lite tuggig. Fick 7p

Här kommer lydnadspoängen
Linförhet 8p
Framförgående 7 o 8, drar
Platsläggande 8, lite segt läggande
Inkallande 9 o 10
Kryp 6 o 5
Apportering 7
Hopp 10
Platsliggande m skott 10

Poäng lydnad 242
Poäng special 280

Totalt 522p så vi blev uppflyttade med råge!!

Gränsen för uppflytt var 420p. När vi tävlade lägre spår så fick vi ihop 499p så det slog vi i alla fall;)

I morgon är det tävling igen. Men blir det lägre bevakning igen eller högre spår... Hmmm

RSS 2.0