Lydnad o simträning

I måndags vart det första träningen med Nellie o Eva. Jag o matte åkte hem till dem för att träna. Vi började med en promenad där vi fick busa av oss lite. Eller massor! Vilket matte nu ångrar....
Vi började med en platsliggning. Låg 5 meter i från Nellie i 3 min nästan 4 min. Matte o Eva spikade upp ett hinder som hade blåst omkull. De bankade o bankade medans vi låg där. Jag ville jätte gärna busa med Nellie. Pep lite grann men rörde mig inte, om man bortser från en viftande svans.
Sen var det dags för linförhet. Eva komenderade oss o sedan var det deras tur. Jag var väldigt okonsentrerad, ville så gärna fortsätta busa med Nellie. Matte vart irriterad!!
Sedan var det framförgående. Nu hängde matte upp en boll med snöre som jag skulle gå emot. Men före det så var det lite bus med den. Åh vad jag sprang mot den. Matte orkade inte bromsa mig så hon fick ta några snabba steg. Sen bus!!! Vi körde det 1 gång till o samma fart!
Vi avslutade med budföring. Jag började. Nellie låg inom räckhåll, en störning. Matte skickade mig o det gick kanon. När Eva skulle skicka mig tillbaka så sprang jag till Nellie. Suck sa matte. Eva flyttade Nellie o sedan gick det bättre. Sprang o satte mig fot åt båda hållen. Nu var äntligen matte nöjd. Matte testade även ett läggande under gång. Denna gång var jag riktigt snabb!

Sedan var det stress till simträningen. Vi träffade en instruktör som hette Micke. En väldigt lugn människa. Matte förklarade att vi hade simmat där en gång tidigare fast att matte inte var så nöjd då. Började med hälsofrågor. Sedan var det dush.  Jag var lite stressad i början. Men fick nu simma runt o kant till kant osv. En leksak gjorde det hela mycket bättre! Jag lärde mig dock fort att jag kunde stå på botten med baktassarna o ha framtassarna över kanten för att vila. Hi hi. Man är väl inte dum. Samman laggt vart det effektiv sim tid 9 minuter. Där i mellan var det lite vila. Efter simmet var det dush o tips på stretch övningar som vi skulle göra hemma. Vi testade även deras blås. Den lät väldigt mycket, lite obehaglig att ha den blåsande på mig. Var den avstängd så gjorde det inget.

Matte köpte ett 5-kort åt mig o fick då med en gratis massage till mig. Hon bokade in den på fredag. Hanteringsträning tänkte hon. Skönt tänkte jag!

Mattes jobbar helg

Det är så tråkig när matte jobbar helg. Vi hinner ingenting. Nog får jag vara med husse mer men han hittar inte på så mycket jobb åt mig.
Vi har i alla fall hunnit träna framförgående i köket. Nu även med post it lapp. Åt båda hållen. Matte testade även att ta bort lappen. Första sek tvekade jag sedan tog matte lite på mig på baken å då gick jag framåt. Inte lika ivrigt men ändå i tempo. Vad jag har förstått så ska det helst inte vara spänt koppel ialla fall. Så då e det ju bra.

Första träningen som var inbokad med Eva o Nellie fick ställas in pga storm. Vi skulle ha träffats på Skultuna BK där det alltid blåser. Tänk då när det var storm. Måndag är näst inbokade träff.

I söndags tog matte o jag en långis i Svanå skogen. Eller på en traktorväg genom skogen. Jag var lös hela tiden. Förutom när jag fick testa ett framförgånde. Det gick riktigt bra. Hade ingen sporre att titta på utan gick bara framåt. Matte vart super glad o jag fattde nog inte varför. Skinka fick jag i alla fall.
Jag skötte mig väldigt bra denna gång. Matte behövde inte roppa på mig någon gång alls. jag kom ändå. Jag hade stenkoll på henne. I bland så förvinner hon ju bara, å då har hon "hittat" en kotte eller lite skinka unde ren sten eller liknande.... Jag hittar aldrig sånt!
Matte gjorde lite lydnads grejer efter vägen. Roppade fot när jag var en bit bort, vilket resulterade i att jag kom springande in vid hennes vänstra sida o gick med henne. Hon vart än en gång jätte nöjd o glad. Jag vart också glad, jag fick skinka igen! Några stannanden vart det också.
Ett litet uppletande efter matte hann vi med. Jag fick ligga bakom en sten o vänta tills matte roppade "leta". Jag låg kvar o hittade henne direkt när det var dags. Super skojjigt!

I morgon skall jag o simträna. Är matte nöjd med stället och sättet att hantera mig så blir det sim 1 gång i veckan, däck 1 gång o väska 1 gång. 3 styrke pass i veckan har hon i tanken. Sen är det ju långisar o lydnad o spår o skogsträning osv som vanligt.

Hon har fått för sig att jag skall bli lite biffig inför sommaren... Tänk om hon la ned samma tid på henne själv, då skulle hon va fit till sommaren. Hon som beklagar sig jämt o ständigt. Men -3 kg har hon lyckats med i alla fall. Sen vart hon sjuk. Nu får hon ta tag i detta igen. Kämpa på!

Första bevakningen

I torsdags skulle jag o mattes gå en sväng genom skogen bakom oss. Först måste man ta sig över en äng o sedan är man i skogen som sedan leder till Prästgården. På ängen står det flera höbalar, stora runda saker. Dessa fick jag nu hoppa upp på o sedan "sitt" o "ligg". Gick jätte bra! Var kul att klättra lite. Träna balansen. När vi gick på ängen fick matte ett sms som hon var tvungen att svara på, så då fick jag en liggande bevakning på ca 3min. Jag låg o tog in vittring bredvid min sittande matte som höll på att knappa på den där telefonen. Fungerade bra.

Väl inne i skogen luktade det gott!!! Jag gjorde en lov direkt, matte trodde att jag skulle vara borta länge nu eftersom jag såg så besatt av spåret. Men där fick hon! Jag var tillbaka innan hon visste ordet av det. Det vart nog 3 lovar, o varje gång kom jag in till matte. Å hon roppade inte ens på mig. Nu såg matte 5st rådjur på gärdet bredvid oss. Jag vart kopplad utifall att jag skulle få för mig något....
Sedan kom vi fram till ett mycket blött parti. Matte visste nu inte vilken väg vi skulle försöka gå. Så det vart en bevakningsstund. Vi satte oss ned o matte viskade lite till mig att vi skulle vara tysta. Åh jag satt alldeles knäpp tyst. Men jag luktade! Åh vad jag luktade. Nosen stod rakt upp i skyn. Spejade. Samtidigt som det knarrade i skogen. Det blåste en del. Matte började tänka på vildsvin, älgar o rådjur.... Vi satt i 5 minuter helt tysta. Även matte. Å ingen telefon knappning heller.
När vi var klara trodde jag att jag skulle få leta reda på min "lukt" men jag fick vara kopplad! Suck. Jag var så tänd så matte orkade knapt hålla i mig. Jag ville ju så gärna köra ett "sök"!!!!!!! Dumma matte!

Vi hade en kamp i kopplet nästan hela vägen till Prästgården. Å där, där mötte vi dessa rådjur som jag hade fått vittring på. Efter vi hade kommit förbi dem vart jag duktig pojke igen. Nu strök jag mattes ben hela tiden. Utan att hon bett om det. Så vi vart sams då. Fick springa lös som belöning. Men ville vara med matte.

Framåt kvällen skulle husse träna i Skultuna, så vi följde med ner. Det var dags för styrke pass även för mig denna dag. Nu hade husse lättat däcket åt mig. Så jag drog det genom Skultuna i 30 min. Snacka om matte o jag vart uttittade! Undrar varför?
Matte tyckte att jag skötte mig exemplariskt nu i alla fall. De första 5 min var mina sedan20 min utan kiss eller lukt paus. Sedan fick jag ett par träd på mig. Kanske två min. Matte ville avsluta det hela. Jag protesterade inte helle rnågon gång. Matte var väldigt nöjd. När jag har däcket på mig så bryr jag mig inte så mycket om omgivningen vilket matte tycker är kanon. Det kan disskuteras....

Belöningen denna gång vart som vanligt, Ronjas mat! Mums!!!

Köttbullsrace

I dag åkte matte till skolan. Hon var väl int eriktigt frisk men kände att det var dags. Tråkigt....
På morgonen vart det en tur till Prästgården. Vi hade fin kontakt. Var lite mammig.

Efter hundgården fick jag gå in direkt. Matte o jag körde köttbullsrace! Vilket innebär att vi sitter längst bort i köket, matte slänger köttbullar så långt hon kan genom huset. Ibland hamnar de i hallen i bland i sovrummet o i bland på kontoret. Jag håller full koll på vart de hamnar o springer som en tok efter dem. I bland luras hon o släpper dem bakåt! Hm. Efter några race vart det lite nytto träning. Matte lagar nu mat medans vi håller på. Jag fick lära mig att ta upp saker som hon "råkar" tappa. Det vart allt ifrån petplaskor, vattenflaskor, pennor o en slev. Sleven var svårast att få grepp om. men jag gav mig inte. I belöning vart det så klart köttbullar!!! Detta lärde jag mig fort. Matte tyckte jag var jätte duktig som fattade så fort. Vad trodde hon då?

På kvällen åkte matte hem till Eva med Nellie för att klippa sin lugg. Jag följde med i bilen. De planerade även in lite tränings pass för os hundar. Eva o Nellie skall också gå tjänstehundsutbildningen. Kul med några man känner. Innan vi skulle åka fick vi ta en lite promenad i mörkret. Sen hoppade jag in i min bur. Därefter testade de hur vi reagerade på om Nellie hoppade in bredvid min bur. Inga problem för någon av oss! Det är nämligen ett test på utbildningen. Vi hundar skall kunna hoppa in i en okänd bil med en okänd hund i bur. Detta grejar vi.

Väntar på all träning!!

Överfallna!

Dagen började lugnt med sovmorgon. Vi gick upp runt kl 9. Matte var fortfarande sjuk. Tog en kort promenad på ängen med lite inkallnings övningar.

Vid lunchtiden gick vi till ängen med Gizmo, Sofia o hennes barn Amanda o Svante. De bestämde att vi skulle ta en långis. Så alli hoppa gick till kvarnen. Där vart vi fria från kopplena.  Det vart full busrulle! Resten av gänget vilade vid en skogsdunge medans vi levde livet. Gizmo fick sig en ordentlig genomkörare när han skulle försöka att hänga på mig. Kul att se. Efter ett tag så gick vi vidare, över en lerig åker bla.... Med barnvagn.... Sofia fick allt kämpa för att ta sig o vagnen över åkern.
Väl över åkern å alla lera var bort skrapad från fötter o vagnar såg Sofia o Matte en svart hund komma farandes över åkern rakt emot oss! De han koppla oss innan vi hann uppfatta det hela. Matte hade tagit kopplet o gjort en stryp öggla genom handtaget. (Mitt halsband e lite trångt att få på så detta gick snabbare.) Hunden fortsatte i full fart rakt emot oss o nu hade jag fått syn på den. Spännde upp mig som en stor tjur. När hunden var nära oss började den argsint att skälla o morra åt oss. Sofia släppte Gizmo, orkade inte hålla honom. Matte satte sig ned på knä för att orka hålla mig. Det var ju lite halt där vi stod i leran.

Hunden hoppade upp på Gizmos rygg medans han morrade o morrade. Gizmo som inte är så gamal svarade inte direkt upp. Svansen åkte ned o bara stod där med ragg. Jag vart alldeles galen. Morrade o skällde åt hunden som hade min Gizmo under sig. Fy. Om bara matte  hade släppt mig, då hade han fått se på andra bullar.....!

Nu såg vi hundens husse en bit bort, lunkandes. Matte skrek åt han att roppa på sin hund. Hon hade ju lite svårt att hålla mig i styr. Sen kom hunden fram mot oss. Jag ställde mig framför matte så att hunden inte skulle komma till henne. Matte tog några djupa andetag o försökte behålla sitt lugn. Bad Sofia o Amanda att backa bort med vagnen. Bort från hundarna. Men de stod kvar. Var nog lite chockade.

Matte försökte lugna mig medans den andra stod rakt framför mig o morrade mig i ansiktet. Jag vart större o större o morrade o morrade. Matte roppade igen på den andra ägaren som då frågade om det var hanar. "Ja, i sin könsmognad!!!!" svarade matte argt. Han roppade fortfarande inte på sin hund. Väldigt irriterande. Hunden började sedan att nosa på mig. Eller försöka i alla fall. Jag ändrade tonläge o matte trodde nog att det var kört nu. Men den andra hunden bakade undan lite nu o då kom dess husse o kopplade hunden. Utan ett enda ord om förlåtelse gick de därifrån. Matte var väldigt arg på ägaren men var väldigt stolt över mig som inte bet den morrande hunden. Känns skönt för oss alla att vi kom därifrån oskadda. Pust!
På vägen hem fick vi en häst bakom oss. Jag som är van att leka med hästar vart givetvis lite busig. Hade svårt att ta mig framåt. Ville så gärna leka vilket matte dock inte ville.
Väl hemma vart det ett bad!

På kvällen var det dags för styrkepass. Matte kombinerade detta med samhällsträning. Det vart klövjeväska på o en runda i Skultuna. Jag fick 10 min på mig att nosa o göra mina behov. Sen bestämde matte i 10 min. 5 min nos o sedan 5min strikt. Var jätte duktig. Gick faktiskt ofta med huvudet högt när matte hade sina minuter.

Belöningen för detta vart ett besök hos mattes mormor o morfar o Ronja. Jag dök i Ronjas matskål när vi kom dit o åt upp all hennes mat. Det e alltid en massa godsaker där i. Mycket vilt! Mums!


Lydnadsträning med valpar

Måndag morgon började med en sovmorgron. 8.00 gick vi upp. Matte e sjuk.... har knappt någon röst heller. Så några höga ropp efter mig blir det nog inte. Vi började morgonen med en långrunda. O jag fick vara lös under halva rundan. Super kul. Hade fin kontakt med matte så hon slapp roppa på mig.

Framåt lunchtid gick vi ut igen fast nu med Gizmo o hans familj. Matte o jag visade dem ängen. Där sprang vi runt som tokar. Vi övade även på bowling, dvs Sofia, Gizmos matte vart fäld och även hennes dotter Amanda. Sofia fick lite ont i ett knä men annars vart det inte värre. Tur det. 

På kvällenvar det dags för lydnadsträning, nu hade matte ordnat så att vi fick komma mitt under en valpkurs. Störningsmoment. Lydnaden gick jätte bra. Körde lite tävlingsmoment o kontakt. Var lös där inne o brydde mig inte om valparna. På slutet av valpkursen fick jag ligga plattsliggning meddans de gick förbi mig på vägen ut. Jag låg kvar trotts att en gubbe ur valpkursen kastade godis åt mig. Matte var nu väldigt nöjd! 

När alla hade gått fick jag köra två stycken budföringar. En mot Carina som e instruktör o en till en av hennes  elever. Är så kul att maxlöpa! Full fart bara. Vart mycket passivträning i dag också. Nyttigt inför bevakningen.

Utställningsdag

Dags för utställning i Köping. En inofficiell utställning.
Upp vid 7, magen krånglade. Kurrade så att matte o husse vaknade. Ville bara ut o äta gräs. Bra början på dagen...
Kl 8 hämtade vi upp Carina, husses mamma o kl 8.10 hämtade vi upp mommo. Sen åkte vi till Köping.
Våran ring var längst  in i den trånga lokalen. Massor med hundar o människor överallt! Mommo hade mig i koppel så att matte kunde ta min bur. Jag gick lugnt genom hela lokalen o var så skötsam så. Vi tog en plats nära ringen o nära en utgång. Jag gick in i buren frivilligt o lugnt. (Jag tycker inte om burar annars.) De la en jacka över baksidan av min bur för att slippa se alla som gick in o ut där. De stirrade in så mycket på mig. O då sa jag ifrån.

Lilla Pippi kom o hälsade. Hon e så söt. Matti var där med henne. Han kunde ställa mig o Mia inte kunde så det var skönt för matte att veta då hon knappt hade någon röst alls, feber, hostig  o snuvig.

Matte fick träffa en av mina bröder, Marre (Mauritz). Han skulle inte ställas de var bara där för att titta lite. Vi var tydligen inte så lika. Förutom att vi är långa i kroppen o lite mer slanka av oss. Matt etycket det var jätte roligt att få se marre o träffa hans matte som Marjo alltid pratar om.

Matte spanade in min konkurrent. En två år äldre hane som var hel galen. Det skulle bara vara vi i den öppna klassen. I gentligen så skall jag gå i en unghundsklass i ett halvår till men den klassen var borttagen här. Rottisen som var inne i ringen före oss, en juniorhane, han bet dommaren vid tandvisningen o vart utvisad ur ringen direkt. Jag skulle gå först i ringen av oss "äldre" hanar. Den äldre hanen gruffade mot mig från början. Jag brydde mig inte först utan lät dommaren o Matti få titta på mina vackra tänder o gå igenom mig utan problem. Pussade Matti lite på engång....
När de hade gått igenom den äldre hunden o vi skulle ställa upp så stod den andra hunden nära mig o gruffade. Då sa jag ifrån lite grann. Vilket jag inte skulle ha gjort! Vi kom tvåa o det visste man redan men om jag inte hade sagt ifrån så hade jag fåt gå vidare till bäste hane. Det sa ringsekr. till mommo. De kännde tydligen varandra. Min kritik var bra ialla fall. Den löd så här;

Maskulin hane med bra skalle. Trevlig hals o rygglinje.
Välvinklad fram o bak. Rör sig väl. Trevlig att gå över.
  

Matte hade ju bara sett det här som en träning så hon var nöjd ändå, men lite bekymrad över gruffet. Har aldrig gruffat i ringen innan. Fast då har ju matte varit med.

På efter middagen var det styrketräing på schemat. Jag drog det nu tunga däcket i intervaller på gruset till Prästgården. Är lite tungt nu när snön e borta. De ska nog lossa på vikt plattan.

Kvällen innebar klicker träning med markeringsövning på spårpinne samt på en mettall pinne. Mettall pinnen markerade jag bara ville inte ha den i munnen som jag gör med de i trä. 

Skotträning dag 2

Lördagen började som fredagen. Ut till platsen där skotten skulle avfyras. I dag var det älgstuttsare morfar hade med sig. den låter lite mer än haglet. ca 7 skott sköts denna dag o på ett avstånd mellan 20-30 meter ifrån mig.

Jag vart laggd som vanligt, nu med skytten bakom mig direkt. Morfar sköt av två direkt. Vilket matte inte ville då jag reste mig för att se vad som lät. Brist på kommunikation. Nu fick han vänta lite. Jag vart lagd igen o han sköt, jag vred upp mig för att titta men reagerade inget med öronen. Nu fick han skjuta snett bakom mig. o då låg jag kvar. Hade honom i ögon vrån. Testade bakom igen. Men satte mig upp. Matte la mig nu så att jag såg skytten o hon satt emellan fast en bit bort. Då låg jag kvar tills han skjutit de tre skott som var kvar.

Nu var det dags för SÖK igen. Nu visste jag vad som var på G. Låg ned utan problem o följde ljudet. Morfar hade nu gått med vinden o gjort någon form av vinkel på det hela. Efter 5 min satte jag fart, tog vittringen i vinden först, när den försvann gick jag på spåret, enligt morfar. Jag hittade honom direkt nu också. O nu var morfar verkligen impad då jag hade visat två av mina sidor, vitring o spår. Vi kom tillbaka till matte efter jag hittat morfar sen gick vi till bilen o jag fick vara lös o busa.

Väl tillbaka vid bilen vart jag insatt. då började matte förbereda för ett spår. Hon hade laggt det innan vi gick iväg o sköt. Det hade nu legat 30 min i blåst. Två pinnar o ett slut. Jag tog upp spåret bra, spårade till ingången. Men efter ca 10 meter kom jag av mig, gick högt med nosen o vimsade runt. Gick över första pinnen utan att markera den. Men matte stannade till o visade pinnen o tog upp den. Släppte ut mig igen, nosen nere tog första vinklen bra, en riktig 90 graders vinkel. Men efter ca 20 meter började jag vimsa igen. Efter ett tag tog matt ein mig o visade på mig. Jag hade fått upp ett annat spår ju... Jag missade pinne nr 2. Men tog 2:a vinkeln o gick över slutpinnen utan att markera den extra. Matte vart lite irriterad. Jag e ju bra på detta annars.
Matte tror att det kan ha blivit för mycket för mig under den korta tiden. Att inom en timme först skott träna, sen direkt sök o sen direkt spår. Jag ska klara detta senare men i dag vart det kortslutning.
 
Blir nog markerings övning inom kort....

Skotträning dag 1

Fredags morgonen tillbringade jag med matte o hennes morfar i skogen en timme. Kul! Älskar skogen.
I dag hade morfar med sig ett hagelgevär. Jag började med att lukta på det när vi kom fram till platsen där vi skulle vara. Första skottet sköt morfar o vi stod bara där. Jag reagerade ingenting förutom att titta vad det var som lät.
Efter det la matte mig fastspänd vid ett träd, utifall att. Hon gick ca 10 meter bort o tittade på mig då o då. Morfar sköt i väg några skott i rad o i olika vinklar runt mig. Jag var väldigt intresserad av skotten. Jag hade väldigt svårt att ligga kvar när han sköt, reste mig varje gång. Morfar hade ju roppat Max före han sköt så att jag skulle titta så det e klart jag gjorde det! Morfar hade nog int efull koll på vad matte ville ha ut av det hela. Matte la ner mig. Tvingade mig inte o skällde inte på mig heller.
Vid de två sista skotten låg jag kvar. Efter det kom morfar fram o busade med mig, jag fick lukta på geväret igen men nu var det inte lika kul.. luktade illa.

Morfar undrade om jag kund eleta reda på honom om han gick iväg för att gömma sig. "Självklart" svarade matte. Detta e något jag e grym på. Matte o jag la oss ned i mossan o skulle vänta där i 5min innan jag skulle få sticka iväg. Eftersom jag inte kunde se honom när vi låg ned så följde jag ljudet. Matte studerade mig noga. När 5 minuter hade gått var det "SÖK". Jag brakade igenom skogen o försvann snabbt. Jag tog honom på vittringen. Morfar vart lite impad nu att det gick så lätt. Det e ju så kul!

Framåt lunch tiden fick vi besök av mattes kompis Sofie o hennes 2 barn. Vi gick en långpromenad o jag fick vara lös halva tiden. Följde upp matte bra vid sidan trotts att jag var lös.

På eftermiddagen kom Nalle över för att gratta matte. Vi busade gärnet inne! Hi hi.


Mer info om bevakning

Det har varit en spännande dag idag. Eller i alla fall för matte. För i dag var hon på info möte ang bevakningskursen. Inga datum vart satta förutom en avstämmning på lydnaden. Den var den 13 mars i alla fall. Matte måste göra lumpen!!!! En vecka ska hon ligga i tält o lära sig skjuta med AK4, lära sig sjukvård o självförsvar. Jag får inte följa med då! Det är inte rättvist. Men jag ska nog få så att jag tål. Alla fall om man lyssnar på matte.
Det kommer tydligen att bli mycket passivitets träning för min del. Fast bunden vid Björnöns motionsspår är nog ett faktum. Eva med hunden Nellie kommer nog att göra oss sällskap.

Matte har redan hunnit boka in skott träning med hennes morfar i morgon bitti o på lördag morgon. Om matt elovar så ska även hon testa att skjuta. Får se hur hennes axlar klarar det... De har ju en tendens till att hoppa ur, precis som husses.

På förmiddagen i dag vart det cykling med matte o husse. Ett besök hos mormor o morfar hans det med också.

Jag fick ett ÄKTA märgben av husse o matte i alla hjärtansdagpresent!!! Puss på er!

Cykling o skogsrundor

I helgen jobbade matte på Coop så jag fick vara med husse hela helgen. Fick busa med Nalle o gå prommisar med honom, gå i Patrik skogen som var jätte länge sedan. Var kul. Vart hel galen i sanden o rusade runt. är sååå kul i den skogen.

Denna vecka jobbar husse skift o börjar inte fören kl 16 på dagarna, så matte o jag har fått lite sovis o sluppit våra långisar på mornarna.  Husse har fått stå för det istället.
I måndags fyllde mattes mormor år, så vi var ner dit en sväng på förmiddagen. Sen var det cykel tur med husse 4,5 km grusväg. Eller ca 1 km asfalt. På grusvägen får jag var lös o springa. Är lite galen i husses cykel efter att han i sommras cyklade på bakhjulet med den. Efter det är det en buse!

På måndags kvällen var det lydnadsträning med matte. Gick hyfsat bra. De började prata om ett personligt träningsprogram vad gäller lydnad. Målet är tävling i appell i maj!!!! Ooooops! Nu får man skärpa sig. Får se om vi får till något schema. Hoppas så att matte blir lite strukturerad.

I dag onsdag har matte fyllt år. Men vi har ändå hunnit med en sväng i Patrikskogen idag. Både husse o matte var med. Vart ett sök skick efter husse. Samt lite boll o pinnkastning.
Hela efter middagen har det varit folk här, har varit dörr träning då. Bra tycker matte.
Matte fick en jätte bra ryggsäck av mommo o Calle, en "jaktrygga", en sådan med inbyggd sittplats. Så nu slipper matte konka på både stol o väskor, nu har hon båda i ett. Villet blir en hand fri! Kanon. Skall användas redan på söndag när det är utställning.

Hon har även fått en gigantisk hushållsassistent av mattes mormor o morfar. En riktigt snygg i titan! Nu kan hon baka bullar utan att svära.....

Av husse fick hon ett presentkort på en fotvårdsbehandling som hon önskat sig sedan länge. Kanon.

Hon har även fått lite egenvårds grejer, ansiktsmasker, oljor mm.

På lördag är det kalas igen. Alla kunde inte komma o gratta henne i dag så det blir en dag till med grädd slick!!

image16

Saknad

I går var det spår dags. Matte ville lägga spår efter Ramnäsvägen, mycket bra skog där o mycket skog. Matte köpte med sig två röda rosor o ett kort från oss som vi tänkte åka förbi med till Matti o Marjo, pappa Molles matte o husse.

Matte la ett spår men glömde räkna pinnarna! Sedan medans spåret låg åkte vi hem till dem. Jag fick sitta kvar i bilen... Matte gick upp till huset o fikade med en sorgsen Marjo. ...

Efter 1 timme om matte ut med Marjo, Pippi o Bonnie! Jag fick hoppa ur bilen en stund. Jag sprang o letade efter pappa men hittade honom inte!!!! Kändes konstigt. Pippi hade växt mycket! Han pussa lite på Marjo innan det var dags att åka.

Spåret gick bra. Lite snabb igen. Jag hittade 5 pinnar så det var nog det som matte la ut. Hon trodde på 4 så jag måste ha hittat alla. Det hade ju hunnit bli lite mörkt så matte litade på mig såklart.

Senare mot kvällen gick vi en runda i Skultuna.

I dag har jag varit hem till en av mommos bekanta, Mia. Hon är hunduppfödare och ställer ut ofta. Hon skulle testa att ställa mig för ev framtida utställningar. Allt fungerade bra. Så om det inte krockar med hennes hundar under utställningen i Köping den 17 februari, ska hon ställa mig! Matte tjatar på mommo att hon ska ställa om nu inte Mia kan. Det blir jätte bra så fort mommo ställer mig så jag förstår inte varför hon inte vill!?
Matte kan ju inte riktigt det där. Springa o fixa bakben o tänder är hon bra på men att ställa in framben är hon usel på! Ord från henne själv!

Nästa vecka är det infoträff ang försvarsmaktskursen!

STOR SORG!

image14


I dag har min älskade pappa Crossway´s Molle somnat in. Det är med STOR sorg vi beklagar detta. Alla våra tankar går till hans matte Marjo, husse Matti och deras hundar Bonnie och Pippi. Vi vet att varken ord eller görning kan lätta er sorg, men ni skall veta att vi verkligen känner med er. Ni gjorde ett jätte bra jobb med Molle!

En bättre pappa kan ingen ha haft!! Molle gav våran ras ett bra rykte och krossade myten med att vi är argsinta. Det finns ingen hund som har varit så ödmjuk som han. Så full av liv och glädje. Så arbetsam och busig.

Molle kan med stolthet lämna denna jord för att vila i hund himlen. Det har han gjort sig förtjänt av. Trotts hans ringa ålder 4,5 år har han hunnit med att bli bla Viltspårs champion, Korad, LP1, SUCH, FINUCH, CACIB, SvCh Uppflyttad till högre klass spår.

I går fick hans matte o husse besked om att Molle hade cancer i tunntarmen, som hade spridit sig till ena lymfkörteln. En väldigt aggressiv cancer. Så det fanns inget att göra än att låta honom somna in. Allt gick så fort, och i en så tidig ålder!

Stora tårar faller från mattes kinder nu... Men jag vet att du kommer att vaka över mig och alltid finnas vid vår sida. Jag ska försöka följa dina tass spår. Jag skall göra dig stolt över din son. Är så glad att just du var min pappa.

Du kommer ALLTID att finnas i våra hjärtan! Vi älskar dig Molle!

image15

Min dag!

Denna dag har varit min dag! Dagen började med en morgon runda, lite lagom lång. Efter matte o husse hade ätit frukost laddades bilen med draggrejer o min nya bur. Burr...

Sen bar det iväg till Skultuna där husse skulle fixa i ordning min bilbur. Men när vi väl var där så passade matte o husse på att sätta i en järnplatta i däcket så att det vart betydligt tyngre. Samt en bra ring att fästa rep i vart dit satt.

När husse började med min bur gick jag o matte ut för att dra däck. Gissa om däcket hade blivit tyngre!!!! Matte hade tänkt att gå spåret med mig men där var det förmycket snö så det skulle ha blivit alldelles för tungt för mig.Därför gick vi en sväng på 30-40 minuter i samhället, då med lite kiss pauser. Man vart lite ut tittad när man drog däck efter sig. Denna gång när vi gick i Skultuna mötte vi massor med små ettriga hundar som bara skällde ut oss o skulle fram. Meddans jag gick i min egen värd. Nu var matte nöjd. De andra hundägarna bad om ursäkt osv. Hi hi hi.
 Sen gick vi hem till Nalle för att dricka vatten men blev kvar där o busade gärnet! Efter ca1timme kom husse o hämtade oss. Jag hann vara hemma en lite stund sen bar det iväg ned till Nalle igen. Matte skulle på Skultuna BK´S årsmöte så jag följde med husse.

När vi alla kommit hem fick jag ett riktigt smarrigt ben som jag gnagde upp fort. Sen vart det vila!!!!

Tänk vilken underbar dag!

Ny skogsrunda

Matte har hittat en ny runda här hemma! Vi slipper gå på stora vägen för att kunna gå en lite längre sträcka. Samt så slipper man gå tillbaka samma väg!

Det är bra när snön e här. Här om dagen hittade matte en väg/runda över en äng in i skogen o sedan ut vi Prästgården. Super härlig vända. Det tar ca 40-45 minuter att gå där. Samt så kan jag vara lös mesta delen. Fast matte håller då ett hårt öga på mig. Hon kollar om jag får upp något spår, jag har en tendens att vilja följa efter dem då... Men det har gått bra. Första gången vi gick var jag lös de första 25 minuterna o allt var jätte bra. Vi busa o hade grym kontakt. Sen hände det. Jag fick uppp spår o vart blokerad i huvudet. Hörde ingenting. Matte gick vidare o kollade å klockan. Men redan efter 3 minuter var jag tillbaka. Så hon var inte så arg. Kopplade mig o gick vidare för att släppa mig lite längre fram en kort stund igen.

Nästa dagen följde husse med. Nu vart det koppel lite tätt som tätt. Var verkligen spår sugen. Därför började Matte o husse att springa iväg att göma sig o jag fick leta. Är så roligt att leta efter dem. Nu håller en av dem i mitt halsband så att jag inte ska ha av kopplet igen när den andra roppar klar.

Idag hittade vi en ny väg igen. Tänk vad bra snön e. Vi har bara bott här i 1,5 år.... Inte lika bra sväng som den andra eftersom jag nu inte kan vara lös någonstans. Men nu slapp man gå samma väg tillbaka hela väg. Kul med lite nya rundor.

Sen tränar matte o jag framförgående inne så gott som varje dag. Vi håller på med "dyk" också. På måndag är det Peter som håller i kursen o då skall vi vara lika laddade som när vi var själva med honom. Snabba ställanden och lägganden skall vi få till nu. Ska bara slänga sig i backen eller tvärnitas på golvet!

Lite träning så är vi där! Eller så beror det mest på humöret.

Fick veta i dag att jag ev kommer att få några halvsyskon! Hoppas på det!

Dragträning

Nu när snön e tillbaka o matte har fixat i ordning dragselen, så nu är det bara att dra på!

Jag drog idag 10kg i pulkan. Matte har tänkt att öka men nu var det ett tag sedan, därför lite lugnt i början.

Här är en bild på vårt ekipage;)

336348-13

Lydnadsträning med hopp

I måndags var det dags för 3:e gången i lydnadsträning. Så skönt att vara inomhus!

Denna gång var Gizmo med samt en ny hund. En skällande tik som var 7 månader. Var lite jobbigt att hon skällde hela tiden! Svårt att koncentrera sig!

Gruppen som var före våran var kvar 30 min in på våran tid vilket gjorde det hela lite svårare. Matte ville inte ha mig lös då eftersom lokalen inte är så pass stor. Och som säkert många vet så är det svårt att köra alla lydnasmoment i koppel. Tänker på läggande o ställande under gång tex. Men vi gjorde det bästa av det hela. Lite loj var jag idag. Kanske kan det beropå att jag var upp till mommo innan. Vi var bara där i en halvtimme men jag fick busa med Nisse o Lova.

Träningen gick bra ändå. Inget riktigt power tyckte matte, men det kunde även bero på att det var så mycket störning i dag sa Carina som hade träningen.

Nu till hoppet! Matte frågade Carina om hon trodde att vi var klara för tävling i Appellklassen i april/maj, svaret vart "O JA!, Det är ni" Målet är att bli upplyttade till lägre....

Så nu har matte fått försig att vi skall testa o tävla då för första gången. Vi får väl se om det krockar med bevakningskursen först.


RSS 2.0