Matte har skaffat Facebook...

Det är därför det inte har blivit så mycket uppdateringar...

Vi tränar mest på skoj nu. Tävlingarna för i år är slut. Så vi övar lite på alla de nya moment som vi behöver nästa år. Men inget allvarligt. Lite semester nu.

I torsdags var vi på klubben. Det var först medlemsmöte o matte fick ta emot premie för vårat LP1. Efter mötet så åkte alla hem förutom vi=) Vi var kvar o hade så himla skoj. Jag var jätte laddad o gjorde allt för matte. Vi använde hela planen o bara busade runt fast med moment. Det bara flöt. Jag kunde typ allt nu o det var bara så härligt. Båda var på gott humör.

I helgen skall vi försöka få till något spår o lite uppletande.

Uppletande... Vad e det???

Söndagskvällen... Uppletande o spår.. Grrrrr. Det e vad matte har att säga just nu! Grrrr.
Matte ville testa en fullstor ruta 50x50m med ca 6-7 föremål. Matte o Catrin vallade ut en ruta men hade inga snitslar eller något att markera så det blev lite på känn.
Aki körde Frasse först. Sen var det min tur...
Om vi säger så här. Kondisen har jag INGA problem med. Inte heller arbetsviljan. Det är ju positivt förstås. Men att springa runt o fram o tillbaka överallt e inte så bra. Att hitta alla föremål på 5min skulle då INTE gå. Matte nöjde sig med två föremål. Sen var tålamodet slut för hennes del. Jag fick vila lite i bilemn medans Catrin körde Bobo. Sen så var det dags för oss o spåra. Matte trodde att det skulle gå ganska så lugnt nu när jag hade arbetat så hårt innan. Men icke sa nicke. Fullt ös rent ut sagt. Spårade bra med nosen nere men hade ett j-la drag i linan. Sprang över två pinnar o tog de tre sista. Tempot blev mer normalt mot slutet. Suck... Matte hade jämt göra att hinna med där bak i linan i skymningen. Hihihi. Där fick hon för att jag får vila så mycket...

Summa sumaron elelr vad man brukar säga. Det blir till att nöta, nöta, nöta i korridorer o INTE ha så bråttom med att utöka rutan tror matte. Får forska runt lite o kolla hur andra har kört in momentet.

Nu är det så mörkt på kvällarna när matte kommer hem så det får väl bli aktiviteter i skogen på helgerna.

Vi har testat rutan!!!

I dag jobbar matte hemma. I love it!!!
Vi tog en hyfsad långis i morse o en till vid lunchtiden.

Sen har jag blivit borstad i 30min. Det e tidrekord!!! Jag gillade det skarpt idag! Har inte varit något större fan av att bli borstad innan. Men nu ville jag inte att matte skulle sluta. Gissa om det blev mycket hår!!!! Fäller som tusan nu. Blev en hund till av mig.

Matte har även introducerat rutan för mig i dag. Jag var riktigt klipsk o fattade det hela snabbt. Först så ville jag sätta mig i rutan men sen så funkade det kanon. Vi har testat från olika håll o avstånd. Vi har testat inomhus bara. matte har varit kreativ. Se nedan... Man tager var man haver.


Moppskaft 3st o en soppborste...

Kanske blir det klass 2 ändå.... F-n ta dig Aki & Anna...


Lite lydnadsträning igen...

I tisdags var vi ut till klubben. Tanken var att vi skulle träan platsliggning då matte gick o gömde sig. Skulle vara min första gång. men icke sa nicke. Det bidde inget av det. Aki ville ligga på hörnet o det ville matte me igentligen så att det skulle vara nära till mig utifall något skulle hända. Hon ville gärna ha Aki´s hund bredvid mig så hon tänkte att vi tar plats nr två då. men då la Catrin sin Bobbo där. Vilket inte var bra för oss... eller matte... Hon blir så nervös av att lägg amig bredvid andra rottishanar!!! Tänka sig. Jag som själv e rottis. Så det blev träning för matte idag;) Catrins Bobbo e jätte snäll o muckar inte så det var bra för matte. Det blev att koncentrera oss på att jag skulle ligga stilla o inte titta runt utan fokus på matte o inga pip. Det blev en bra träning i sig. Vi får ta det andra någon annan gång.

Före platsliggningen så han vi köra igenom lite nya moment;) Kul med lite nytt o inte bara harva me ettans moment.

Aki visade hur man kan träna in rutan, vi testade inte på klubben. Bättre att testa hemma i lugn o ro o exprimentera lite.

Vi körde även lite kontakt bland nya hundar o linförhet bland dem. Gick faktiskt bra!

Vi åkte förbi mattes mormor o morfar på vägen hem o sedan gick vi en promenix i Skultuna. Tränade hundmöten (blev ett). Tänk vad små hundar skäller, vill inte dra alla över en kant men.... Sen tränade vi på att det är sitt o titta efter bilar som gäller vid korsningar. Kan tro att jag e ett barn... Vi tränade även på att gå fint där man inte fick kissa. Blev en aktiv promenad med andra ord;)

Sen var vi hemma vid klockan 21. Då åt jag o hoppade raka vägen upp i mattes säng. Var så trött.
Dock kom inte matte efter...
När hon väl kom o la sig så la jag mig vid hennes ben. Ville ligga nära matte=) Så matte o jag delade på en 90 madrass medans husses sida var helt tom. Han kom hem vid 24 tiden. Jobbar skift denna vecka=(


Så var det med vilan...

Det bidde inte så lååång vila från lydnadsträning. Vi var på klubben idag redan. Hann inte ens gå ett dygn.
Vi mötte upp Maria o boxerflickorna på Skultuna BK.
Det börjades med uppletande. 3 föremål som var Marias. Ingen kan klandar mig för att jag inte jobbar i rutan i alla fall. Men olydnad? Ja. Visar matte med handen rakt fram så kan jag lika väl springa åt höger. Komma på inkallning när jag jobbar? Nix. Matte kan väl lika bra ställa sig på mitten av stigen o bara säga leta så fixar jag resten. Hihihi. Full fart har jag i rutan också. Något som e bra i alla fall. Träna träna träna är vad som gäller här.
Efter mig så var det tjejernas tur så jag fick vila i bilen me täcke på. Nu e ju tävlandet slut så nu törs man ha Back on track täcket igen. Matte hörde att de har tagit bort förbudet, vet någon om det stämmer?

Efter Maria hade kört uppletande med flickorna så skulle de gå spår så vi körde lydnad. Vi testade på lite "nya" moment. Skall, fjärrdirrigering, sakta, framåt, inkallning me ställande, läggande under gång till march, fritt följ.
Inkallning me ställande var jag lite för smart för;) Matte kunde lura mig en gång sen började jag trava vid inkallningen för jag visste ju att jag skulle stanna snart. Suck tyckte matte så det blev några vanliga inkallningar ist för att rätta till det. Matte har en ide här.... Men behöver hjälp från någon vid träning.
Sakta har jag lite svårt för. Men det e nytt så det är bara att nöta.
Skall hade jag högt o ihållande. Satt stilla länge men hoppade lite efter ett tag. Matte la även in "tyst" för första gången.


När Maria var klar så var det dags för stegen. Skultuna har en metall/trä stege. De i Västerås som vi har tränat på e i trä vilket gjorde det lite svårare för mig i dag. Jag e ju så fumlig så jag använder även sidorna på stegen o de var i metall vilket gjord det väldigt halt. Jag har fortfarande för bråttom o ingen bakkontroll. Lite bättre men knappt. Vi testade tre gånger o tredje gick bäst. Blir även här mycket träning!!!! Jag tycker att det e så kul därför så bråttom. Blev några "stanna" mitt på stegen för att försöka lugna ned mig.

Tisdag blir det en snabbis på klubben. Kanske kan få någon att hjälpa oss med stegen då??


Vi klarade det. Nu har vi LP1!!!

I dag bar det i väg till Eskilstuna för Lydnads klass 1 tävling. Matte plockade upp Maskoten Anna o mötte upp Aki o hans hund Frasse som också skulle tävla.

Platsliggningen gick fint i dag. Inag tjuv eller pip. Så skönt tyckte matte. Fick 10p här samt på tandvisningen.
Linförhet 8,5, Poäng rekord med ett poäng!!!
Läggande 7p, Lite långt fram samt sent läggande - var blött 
Inkallande 9,5p, Stor vändning bakom matte. Men satte mig fint
Ställande 7, sent o dk med hand-matte gjorde inget dk men det gör det samma
Apportering 9,5
Hopp över hinder 10! Fin ingång.
Helhetsintryck 10!!! "Mycket bra samarbete mellan hund & förare. Blir kanon poäng när position långt fram har rättats till"

Vi slutade på 177p. Poäng rekord för oss. Vi slutade på en 4:e plats av 11. Eller en 5:e plats. Det blev två stycken första platsare. Varav en av dem var Aki o Frasse!!! Mega grattis till dem! Hela 183,5p tror jag att de fick.

Nu ska matte fira med en kall öl o ett bubbelbad. Själv så har jag fått burgare från MAX. En vända i motionsspåret o sen blir det märgben i kväll.

Då var vi klara med våra mål för i år. Nu blir det lite semester från lydnadsträningar.

Privat träning

I går kväll åkte vi till Polis Jocke för att få oss en genomkörare. Max var verkligen på hugget. Han älskar även Jocke vilket e bra för då e han störning i sig. Vi åkte dit med fokus på att träna position. Både i linförhet, frittfölj, inkallningar o läggande tränade vi position. Å vi åkte hem med en fin position!!! Gissa om matte var överlycklig. Vi måste dock underhålla detta nu så att jag inte glömmer...
Det finns med andra ord hopp!!!

Vi tränade i en timme i streck o jag var lika glad o taggad hela vägen igenom. Matte o Jocke blev impade. De fick lite flashbacks sen första gången vi träffade Jocke. Jag gick o såsade ca 0,5-1m bakom matte, hade väl koncentration i ca 5min. Sen var det boooring. Jocke sa till matte att vi var det roligaste ekipaget som han tränar då vi har gjort en sådan utvekling. Inte att vi e bäst utan att vi har förbättrat oss nå så grymt. Å att vi ser ut att trivas ihop. Ser trevlig ut. De e ju kul att höra;)
Matte e så himla glad att hon har tagit kontakt med Jocke. Både jag o matte tycker att det e kul att träna lydnad nu.

Nu ska vi ta vårat sista första pris i helgen!! Ju j-lar är vi redo;)

Lydnad på klubben

I går tisdag så trotsade vi o många andra kylan o begav oss ut till Skultuna BK. Det var nollgradigt så det var bara mössa o vantar på för matte.

Vi fokuserade på att träna kontakt o linförhet bland de andra hundarna. Störningsträning med andra ord. Gick helt kalas!! Har aldrig gått så här bra tror jag. Inte med andra hundar så nära. Full kontakt, var även nu mycket bra med i vänster svängarna. I dag var det mest belöning med köttbullar. Vid skall träning så var det bollen. Jag skällde högt nu. Visst så satt jag inte stilla men det var ganksa så jämna skall med styrka i.
Vi försökte även att träna in "sakta" till framåtsändandet. Det gick dock lite sämre... Öva öva öva. Sen blev det lite läggande under gång med fokus på snabba lägganden.

Sen så avslutade vi med en plattsliggning med skott. Matte e lite bekymrad nu när jag pep sist på platsen samt att jag satte mig upp innan matte sa sitt. Jag lyssnade på tävlingsledaren. Så det blev det träning på idag. Jag pep en gång o då belv jag tillsagd. Vi övade på fokus på matte o inte ligga o vila. Sen så fick jag sätta mig upp sist av alla. Jag försökte inte ens att sätta mig tidigare så det ser ljust ut;)

Sen var det bara att åka hem o tända en brasa o värma sig framför.

I kväll är det privatträning med Jocke. Ser verkligen fram emot det. Det var ett tag sen nu.

Min farbror Viggo blev Sörmlands vackarste hund för andra året i rad!



Grattis Viggo!


Lite bilder från helgens tävling.

Fottona är tagna av Catrin Hellberg.


Träffat mina tjejer igen!!

I dag åkte jag o matte till Västerås BK för att träna med Maria o mina fina boxer tjejer.
Matte hjälpte Maria o Svea med att vara störning o att kommendera. Sen så hjälpte Maria oss med det samma. Det blev inte så mycket störning men det var bra i alla fall. Vi hade mest skojj.
Sen var  det dags för stegen igen.
Maria hade fokus på min framdel o matte på min bakdel. hihi. Det gick lite bättre denna gång än den förra. men då var det ju min första gång också... Problemet är att jag har noll koll på mina bakben. Kliver mellan brädorna o på sidan av stegen osv. Denna gång så hoppade jag inte upp i alla fall. Vi tränade stegen på repor. Andra gången gick det lite smidigare. Sen var det vila o Maria körde Elsa.
Efter det så var det vila för oss hundar o te drickande för matte o Maria.

Men sen så fick vi oss ett pass i uppletande. Det e ju så kul. Jag fick leta efter Marias saker o flickorna efter våra saker. Vi vallade en halvuppletande ruta i dag. Lade ut ett föremål i taget. Det blev inga raka skick men jag fick jobba o jag var bra på att springa ända ut. Maria la ut en liten liten mjuk fågel... jag ville döda den. Ruskade o sprang med den till matte. Det var ju ett gose djur... Sen så lade hon ut en brandslang o nylonsrumpor. Kul med lite varierande föremål som inte e mattes.

På eftermiddagen så gick jag, matte o husse lilla spåret i Skultuna innan vi åkte o storhandlade.

I morgon e det fys o på tisdag e det platsliggning o på onsdag e det privatträning. Vila från matte torsdag o fredag. Hon ska på kryssning med jobbet. De kallar det konferans....

Vårat andra 1:a pris e nu i hamn!!

Yes. Ni läste rätt! Nu har jag lyckats ta mitt andra 1:a pris i lydnadsklass 1. Bara ett kvar nu!!!!!! Hoppas hoppas!
Vi var i Kopparberg i dag lördag. Anna följde med oss som maskot o det gav utdelning;)
Måste även tacka Aki (som även han tävlade) för hjälpen med uppvärmningen.

Matte var nöjd med mig redan innan hon visste resultatet. Jag var med henne i dag. Sen att jag sätter mig lite snett o går lite framför är igentligen inget som matte bryr sig SÅ mycket om. Hon e mest nöjd om jag e glad o har kontakt med henne, under o emellan momenten. Fel inställning om man ska komma långt igentligen.... men men. Det andra får man slipa på.
På plattsen så råkade jag för första gången sätta mig upp innan matte sa sitt. Matte vart så chockad att hon sa ligg. hihi. Vi fick en 8:a där.
När det var dags för hindret så stod hindret vid en gamal midsommarstång. Vilket jag beundrade mycket. När matte hade satt mig vid hindret så satt jag o stirrade rakt upp på stången. Vilket gjorde matte GANSKA nervös. Hon röt i med ett rejält "HOPP!!!!!!!" O spänningen var oliiiiiidlig. Skulle jag bryta min nackspärr????? D gjorde jag o hoppade glatt över o in till fot för att sedan gå tillbaka till mitt stirrande. Hihihi.
Jag fick en massa köttbullar o en kokkorv som belöning. Sen på vägen hem så stannade vi i Skinnskatteberg o där köpte matte grisöra o ett stort ben till mig!! Mumma!

Nu e det bara ett till första pris som behöver ramla in. Har nu två tävlingar kvar så vi får hoppas på det bästa.

Lydnad i mörker...

I går måndag så var det igentligen bara fys inplanerat på schemat för mig. Husse cyklade med mig ca 5km.
Men jag var inte nöjd med det. Så matte o jag tog ett roligt lydnadspass på baksidan när hon hade kommit hem. Det var dock väldigt mörkt ute. Men jag hittade de bollar som slängdes o vi hade riktigt skojj! Tränade både ettansmoment, några i tvåans samt några från högreklass. Dock inte hinder så klart.
Något som gick riktigt bar som inte brukar gå så bra var fjärrdirrigering. Svårt ord det där... Matte la min boll bakom på trallen sen gick hon först 2m från mig. Kommenderade ligg, sitt o ligg. Sen varsegod. Gick kalas. Matt ekände sig säker så hon gick ut 5m o sa flera upprepningar. Flyttade mig inte framåt alls nästan. Kalas bra!
Något som gick lite mindre bra var vänster halt i linförheten. Suck. Matte o jag har tappat helt här. Matte vet inet vad hon har gjort för att sabba det så dant. Vi har bokat tid hos Jocke nästa vecka. Han har bra ögon!

Vi tävlade igen i helgen. 152,5p. Nära men inte tillräckligt. Kom på en 5:e placering av 9:e. Det var linförheten som sprack. Luktade VÄLDIGT gott på planen. Å jag vet verkligen att jag inte får lukta på planen, det var jätte länge sedan jag ens försökte med det. Men nu gjorde jag det. Efetr första halten så la jag mig ned o slickade gräset!!! Matte vart rasande men behärskade sig. Hon fick dock dra mig där i från. Efter några meter så var jag med igen. Men fick dock en 5a. Hade vi fått en 7a så hade vi lyckats. Apporterig som jag e bra på i vanliga fall gick inet så bra i dag. Det var en söndertuggad apport som vi fick. Vilket gjorde att jag också tuggade sen så tappade matte o jag den vid "loss". Matte var dock lugn o tänkte att fötterna MÅSTE vara på samma ställe så hon kröp fram för att ta upp den. Bra tips från Carina Björklund. Något som har satt sig som tur var. Vi fick 6,5p ist för 0p. Inkallning o hinder fick vi 9p i. Avslutet som vanligt. Annars väldigt bra fart o höjd.

Något som käns som en liten tröst är att alla andra också luktade på plan o tuggade på apporten så det var inte bara jag som var kocko;) Vi är anmälda till tre till lydnads klass1 tävlingar i höst. Vore ju bra om vi kunde få två första pris på dessa, så vi kunde få ett LP1. Den som lever får se!

RSS 2.0