Spår me fart i

I söndags träffade vi Maria me boxrarna. D var dags för spår. Maria la spår åt mig. Vi passade även på att göra d i form av spårupptag från en patrullstig. Två upptag gick hon. Första upptaget var med ca 50m spår. Det andra spårupptaget ledde ett spår på ca 300m. I första låg det en spårpinne o i det andra låg det en spårpinne, en barnsko, en leksaksbil och mitt nya pipdjur som slut.
Första spår upptaget tog jag klockrent. Sen tuffade jag verkligen på i spåret. Lite för het. D var mycket snö så jag använd emig av en hoppande buffel metod. Vilket resulterade i att jag missade pinnen. Men i spåret var jag.
Andra spår upptaget tog jag också klockrent! Jag fick spåra ca 10meter sedan stannade matte. Då skulle vi tydligen vila o sela på mig sele o lina. Ca 3-4min satte vi stilla. Jobbigt! Jag var helt fokucerad på spåret. Hade lite lugnare tempo nu men låg på i spåret. Först hittade jag en leksaksbil som va nedgrävd o jag tog upp den o visade matte som var överlycklig. Hon trodde inte att jag skulle ta upp den utan bara markera den. Fick massor me belöning!
Sen gjorde jag likadant med pinnen. Sen var dte dags för skon. Den hade Maria gömt under en massa rötter o snö. Så här fick jag verkligen jobba o gräva. Var jätte kul. Jga slängde me skon o visade matte mitt fynd. Hon e så lättroad ibland.
Pipleksaken vart jag lite pafföver. Jag buffade ned huvudet i snön o det pep till. La huvudet på sne o buffade igen. O den pep igen. "Snön piper!" Då fick jag börja gräva o de var ju min leksak!! D var ett bra slut. Massor me bus o korv fick jag.

När vi kom hem var det krypträning. Inget kul på blött gräs. Men nu behövde jag bara rör lite på en tass så var det klick o belöning.

I dag tisdag har vi varit ut på klubben o tränat platsliggning me skott. D va ett bra tag sedan. Matte la mig först me sidan åt ljudet i två skott. Var helt oberörd. D nästa två låg jag me rumpan mot o reagerade inte ens. Förstår inte varför matte e så nojjig! Sen skulle vi träna lite men d va så himla vattningt på planerna. Jag gick o blundade o tog avstånd så matte stänkte en massa vatten i ögonen på mig. Jag hade i alla fall tempo i mig fast än det var blött. Vart med andra ord inget långt pass.

På torsdag e d bevakning. Ser fram emot d!

"Tränings" tävlat igen

I lördags morse bar det av till Eskilstuna. Dags för en "tränings" tävling igen. Nu var det massor me snö!
Matte drog nr 2. Hon som drog nr ett ville verkligen inte ha nr ett. Hon hade nästan aldrig tävlat innan, så matte erbjöd sig att byta o det gick domaren me på. Det var 19st anmälda men bara 9st kom till klass 1. Elit klassen o våran klass delade plan. Klass 2 tävlade på planen bredvid så det var mycket på en gång.
Vi började med platsliggning. Hund nr 6 tror jag att det var, började snurra runt i snön. Det lockade upp hund nr 7! De började leka o jag ville sååååå gärna vara me. Min svans gick för fullt medans jag tittade på dem. Matte sa åt tävlingledarna/domarn att hon tänkte gå fram till mig för hon vill inte riskera något. Då bröt de. Puh. Tyckte matte. Men vad me beröm jag fick av matte. Vi rusade av planen o lekte o jag fick gotti gotti! Sen var det dags att lägga om. Båda hundarna som lekte fick inte lägga igen. Men denna gång la jag mig lite snett så vi fick tyvärr en 9:a. Jag vart ju tvungen att ha koll på de andra om d skulle bli mer bus. Tandvisning vart direkt efter. Där fick vi beröm för fina tänder, snäll hund och en kommentar om att jag var jätte stor. Hihi. Storleken beror väl på vem man jämför me. Självklart fick vi en 10p.

Matte o jag sprang av planen o busade lite tills vi skulle in. Jag hade faktiskt fokus på matte o hennes pannbiffar i fickan. Var ju jätte hungrig. Fick så lite mat på fredagen. Fast det var gott.
Linförheten var jätte kul. Lite för kul kanske. Jag hade sån koll på matte att jag gick en liten bit ifrån henne för att kunna stirra in i hennes ögon. Men jag földe henne överallt o hade snabba sätttanden. I språngmarch vart jag ännu mer busig o tog gallopsteg o hamnade lite framför matte. Vi fick i alla fall det högsta betyget någonsin på linförheten 7,5p. Bra för att vara vi. Vi hade i alla fall jättekul! Matte var jätte nöjd.
På läggandet vart jag lite distraherad av de andra ekipagen som busade me pipleksak på vägen bakom mig så jag vart lite efter i början av transporten. Men jag hade ett hyfsat snabbt läggande.
Inkallningen var jag het som tusan! Jag hann inte stanna vid matte då jag gled i snön. Vände väl 2-3m bakom matte o satte mig lite bakom henne. Men snabb d var jag.
Sen var det ställande. Nu var jag me i transporten men vid ställandet var jag så törstig att jag åt lite snö medans jag väntade på att matte skulle komma tillbaka.
Hindret var jag också hel laddad på. Hade jätte fint hopp till matte men snurrade runt i snön då det gick lite fort vid inbromsningen. Fick en 9a i alla fall.
Apporten fick jag hålla jätte länge vilket jag inte ville så jag rullade den i munnen lite mot slutet. Vilket gjorde att vi fick en 8a.
På helheten fick vi 8,5p igen. Omdömmet löd enligt följande; "Trevligt ekipage. Genom arbetad hund. Dock lite o koncentrerad." Vi slutade på.... 158p! D högsta för oss någonsin! MEN 2p ifrån ett första pris. Tråkigt. Men matte var så glad o nöjd ändå. Vi hade så roligt så det gjorde inget. En 4:e plats av 9:e. Nära pallen också.
Medans vi väntade på prisutdelningen gick vi en av motionsslingorna i den häftiga skogen. Livet leker!

Vi åkte till ÖB när vi kom till Västerås o träffade Carola. Matte köpte en pressening tills när jag skall sova ute. Sen försökte vi träna kryp på det blöta gräset. Inget jag gillade... Jag var ju lite trött också.

På kvällen fick jag ett märgben. ICA hade äntligen fått in dem igen!

Fokus ligger nu på krypträning och spår framöver.




Sparsamt med träning

Denna vecka har varit ganska så lugn på träningssidan. Visst har vi tränat nästan varje dag men då kanske bara 5 min i köket. Matte håller på o gör mig tossig. Klättrar snart på väggarna.

I tisdags var vi ut till klubben. F-n vad kallt det var sa matte. Jag var som galen. helt tossig. Ville verkligen träna. Brydde mig inte alls om att det var mycket snö som man trampade igenom ibland. D var bara kul. Maria kommenderade oss o det gick riktigt bra. Mycket bus fick jag me matte. Vi körde nog 10-15 min max. Jag hade sååå mycket mer att ge. D vart stora broms spår vid inkallningen. Hihi.

Torsdagen var vi på Björnön o tränade stillastående bevakning. De var många som kom springande på spåren. Vi hundar såg inga men hörde dem. Efter ca 20 min smög vi fram mot spåren så att vi fick se vad det var som rörde sig i skogen. Tror att löparna fick sig en chock när 2 rottisar o 2 schäfrar kommer smygande ur skogen. He he.

I dag fredag åkte matte o jag till Eskilstuna. Matte skulle jobba en liten sväng o packa med sig jobb hem som hon kan jobba med i helgen. Varför vara ledig???...
Efter det så åkte vi till Eskilstuna BK. En jätte fin klubb! De hade motionsspår för oss hundar med mattar/hussar. 1,2 o 5km fick man välja. Vi tog 1km. Var jätte fin skog med bred väg. Matte hade bara bevakningstankar i huvudet...
Sen vart det ett litet lydnadspass på planen. Men vad det blåste. Belöning fick jag i form av en jätte rolig pipleksak som jag vann förra helgen! D va kul! Matte körde inkallning på lååångt håll. Det vart en låååång bromssträcka!
Här var det inge snö alls. Jätte stora planer var det också. Fränt. Synd att det ligger så långt hem i från bara.

I kväll är det bokat att jag skall ha tråkigt. Kul va.... snyft.

Husse skall ut me jobbet o matte åker till Anna i hennes klass o tittar på Film, tv, OCH äter Annas goda mat. Jag då!

Finns ingen rättvisa här i världen!

"Tränings" tävling i Kungsör

Dagen började med lite sovmogon. Strax efter sju gick vi upp. Jag o matte tog en rolig promenad o jag fick vara lös endel.
Vi kom till Kungsör kl 10, det var samling 10.30. Jag o matte tog en promenad i den värmande solen. Det doftade härligt tyckte vi båda. En riktig vårkänsla fick man.
Väl tillbaka var det dags för samling. Matte drog nr 1.Det var 9st startande så platsliggningen vart uppdela på två grupper.
Planen var jätte isig! Och BLÖT! Inget underlag för oss. Men matte gick in med inställningen att vi skulle träningstävla, vilket gjorde henne mindre nervös. Och hon vet att jag e kinkig mot dessa underlag. vatten pölar och jag är ingen rolig kombination.
Platliggningen gick jätte bra. Direkt efter den så var det tandvisning av alla direkt. Matte fick beröm för en sån trevlig rottis!
Vilket resulterade i att vi fick 10:or i båda momenten!
Linförheten gick bra med tanke på underlaget. Hade bra kontakt med matte men i andra ögonvrån så ser jag vatten pölarna o vikar av lite eller hoppar över dem. Man e väl inte dum o går i dem som matte gör! En 7:a fick vi ihopp här.
Sen var det läggande under gång. När jag skulle lägga mig tvärstannande jag men stod sedan där. matte la till ett dubbelkomando men det lyssnade jag inte på. Så detta moment nollade vi. Vilket alla de andra ekipagen också gjorde. Hihi!
Sen var det inkallning. Detta är ju mit starka moment men i dag var det för blött. Först hade jag fart men sedan kom det en massa is så då bromsade jag in o tog det lugnt. En 7:a fick vi.
Efter det var det ställande. 8,5p! Det är riktigt bra för att vara mig. Det är det högsta jag har fått i detta moment.
Sen var det apportering o här vart domarna impade! 10p! Och beröm från domare o skrivare!
Sist ut var hopp. Vi fick kläma in oss mellan snövallarna så vi kunde inte ta ut de avstånd som vi brukar vilket resulterade i att det vart ett snett sättande men bra hopp så 8,5p fick vi.
I helheten fick vi också 8,5 med omdömet; "Bra jobbat! Behöver dock bättre underlag."
150 p fick vi i hopp totalt. 160p ger ett första pris. Så ett andra pris vart det. hade vi bra fått en 5:a på läggand eså hade vi tagit ett första pris. Men matte var väldigt nöjd ändå med med tanke på underlaget. Vi hade jätte bra kontakt under hela tävlingen o jag tyckte att matte var toppen. Jag skötte mig även väldigt bra utanför planen. Vart inte störd av skällande hundar o härliga dofter heller. 5:a av 9st deltagare vart vi o jag fick ett pipdjur som pris o lite hundmat men det kan matte slänge direkt. Djuret kan jag ta. Det var faktiskt bara 2st som fick ett 1:a pris.

Men en sak gillade jag verkligen. Det var en super söt rottis tjej där. Vi möttes på parkeringen o det slog gnistor om oss! I´m in loooove! Tror hon vart lite kär i mig med. Hon ställde upp sig så fint o ville inte följa med sin matte. Vi stod o bara stirrade in i varandras ögon! Jag gav en lekinvit o lade ner mitt bröst på den blöta marken o hon svarade tillbaka. Men då slet våra mattar i oss så vi vart tvungna att skiljas. Kanske lika bra med tanke på att detta var före vi hade tävlat.

En så tjej! Ringa 1,5år. Mmmmmmm.

Bevakningsträning

I går var det bevakningsträning på Finnslätten. Det var bara jag, matte, Aki och Jaffa som kom av kursdeltagarna. De andra fick förhinder tyvärr. Men denna gång kom till ock med våra instruktörer Christian o Siggan. Det var länge sedan.
Siggan fick agera ljudfigge o vind fick vara en väska.
På stigen tog jag det hyfsat lugnt o tur var väl det! Det var rena isgatan, så hade jag legat på lite så hade matte åkt på rumpan hela vägen runt! De hade varit kul att se, hihi.
Vinden var först ut. När vi kom fram dit så hade vinden vänt riktning så det vart lite svårt för mig då. men då fick jag gå bakvägen o markerade då starkt. Tillsammans med matte sprang vi fram till väska o där fick jag falukorv! Mumma!
Sen var det dags för ljud. Det tog jag tidigt o markerade bra. Tom svansen viftar jag på numera när jag tar ett ljud. Matte släppte ut mig i mörkret själv o sprang som en galning fram till Siggan. Och även hon bjöd på falukorv.

Christian var väldigt nöjd med både mig o Jaffa. Det var kul att höra. Att han ser att vi går framåt. De har planerat in ett för prov till certet. Det blir i påsk. Väntar med glädje på det! En hel dag ute till skogs! Jippi!

I morse på morgon promenaden stannade matte o jag i en dunge o körde uppletande. 1stumpa, 2 spårpinnar, 1 plastsked och 1 metallsked. Strumpan och spårpinnarna hittade jag direkt och kom hela vägen in till matte me dem. Men jag har lite svårt med skedarna. Jag markerar dem men e inte så sugen på dem. Plast skeden kom jag in med men metallskeden tog jag upp några gånger men spottade ut den lika fort. Den var ju så kall! Fattade hon inte det eller? Jag fick belöning för den med till slut. Men jag fick inte det fören jag hade den i munnen o hade gått ett steg. Seg kärring den där matte!

I kväll får vi besök. Anna o Lina från mattes skola kommer. Linas familj kommer också så klart. Vi ska äta pizza!!! Gissa om jag kommer att dreggla! Hoppas det blir mycket över!!!

Här är lite bilder från när jag sprang i water tredmile.





Nu var det LÄNGE SEDAN!

Eller hur? Länge sedan matte skrev åt mig! Fy på henne. Här kommer en "kort" version av det som har hänt sedan sist.

Jag har fått testa på water treadmill på Redog! Det var super kul! Jag sprang o log hela tiden. Två gånger har jag fått testa. Men pga mattes ekonomi har det inte blivit fler gånger. 250:- för ca20minuter. Matte studerar. Visst om man skulle köpa 10-kort så kostar det 220:- per gång men då måste man punga ut de pengarna direkt. Bilder kommer.

Vi har även tagit fram cyklarna så att jag har fått cykelträna lite också.

Ridhusträningen har fortsatt som vanligt. Vi har även tränat 1gång i veckan den senaste tiden med Carola Machel. Hon har tävlat i elit i SM och tävlat länge. Så vi får mycket bar tips o trix att testa. Vi har då tränat på "störande" platser. Tex Coop Forums parkering, vid Västerås Hallen och på en blöt o snöig grusplan. Vi är aldrig på samma ställe. Detta e verkligen något som har varit bra för mig som e lite störningskänslig.

En mycket tråkig sak hände förra veckan. Min bästis Nalle, Leonberger avlivades. Han var jätte sjuk. Så de var bäst för honom. men jag saknar honom mycket! Snyft. jag fick alla hans ben, halsband o leksaker. Det får bli ett minne från honom.

I söndags gjorde jag exteriör delen till korningen. Vad ska man säga om det. Vissa saker gick jätte bra o andra mindre bra. Utseene mässigt såg jag väldigt bra ut men jag tyckte inte om måttstocken som hon ville mäta mig me. Hon drog den i gruset mot mig o då satt jag mig varje gång. Matte försökte resa upp mig gång på gång så till slut så gav jag damen en "ond" blick o då avbröt hon. Morrade gjorde jag inte i alla fall. Matte vart mest chockad. Jag har ju blivit mätt av mommo o husse flera gånger! Så på pappret står det att mätning inte kunde göras pga agressivitet. Hmmm. Vi får göra mätningen sen igen om vi vill o det ska vi förstås. Direkt när vi kom hem så testade matte o husse att mäta mig, fast med tumstock o vattenpass. Gick jättebra. Suck, sa matte. Dagen efter hade husse snickrat ihop en måttstock som se ser ur. Nu testade vi igen o denna reagerade jag på. Det är pga den nedre delen som släpar i marken som skall under magen. Men matte tog fram klickern! Vi tog det lugnt o jag fick en massa belöningar ju närmare stocken kom. Så bara efter en liten stund hade husse mätt mig 2 gånger utan problem! 66-67 cm mätte husse mig till. Men sen vet ju inte han riktigt vart man sätter måttet. Vi ska träna på lite till så att jag e helt säker även utomhus, sen skall matte kontakta en rottisdomare som skall göra mätningen.
Min bror Marre, C. Mauritz gjorde också exteriören. Han fixade allt galant! Grattis brossan!
Även grattis till Aki o Catrins Anja som också blev godkänd.

I går tisdag tränade vi med Aki o Jaffa o Anja. Det var jättekul! Både matte o Aki fick jag kampa med som belöning! Så skall det vara!

På lördag har vi en "tränings" tävling inför en lägretävling i spår. Hoppas att det går bra denna gång. Och att det inte är så blött på planen! Fy för vattenpölar!

RSS 2.0