Ras SM Spår

I fredags var det invigning o lottning till Ras SM i högre spår för våran del. Jag hade åkt ned med Ann o Lowa i bilen. Medans matte åkte direkt från Göteborg där hon hade varit på kurs sedan i söndags.

Vi fick nr 1. Skönt tyckte matte att kunna få en kant på platsliggning.

Lördagen skulle börja med spår. Så vi la ett åkerspår INNAN på typ 100m så att jag skulle få dofta in marken lite. Upptaget gick kalas o jag markerade båda pinnarna som matte hade lagt ut.

Vid spåret så visade sig att vi fick skogsspår! Matte blev chockad. Jätte fin skog. Lite ris o så men annars super fin. Eliten fick tyvärr på öppna fält. Kan ju tilläga att det var storm denna dag!

Mitt på släpp gick ganska bra. Blev dock bakspår, men ett fint sådant. Spåret var bara ca 15m in, vilket var helt nytt för oss men inga problem.
Första vinkeln blev klockren. Inge vims eller så. Sen hittade jag en pinne som jag markerade. Å strax därefter hittade jag en till pinne. MEN sen så hittade jag INGA mer pinnar!!!!!!!!!!!!!!! Under resten av spåret så stannade jag till på ca 4 st platser o luktade extra mycket. Matte trodde då att det var en pinne men jag hittade ingen o inte hon heller. Jag spårade med nosen lågt o kom ut ca 20 m från där slutet skulle vara. Vid slutet hade det varit en vänstervinkel som jag säkert missade. Men då våran tid var ca 20 min så hade vi 10 min kvar att leta. Så matte o jag letade o letade. Men hittade det aldrig. Vilket gjorde att vi bröt.

Matte e helt chockad! Inte arg alls konstigt nog. Utan bara chockad o förvånad. Väldigt tråkigt att bryta i ett mästerskap dock. Vi var tre stycken som bröt i högre o tre i elit.

Några sa att räv kan plocka pinnar, men matte tror inte att de kan ha plockat så många. Det e ett under i alla fall.
Vi har spårat i dag o då gick det kalas bra i alla fall=) Alla pinnar var tydligt marekerade så nu e matte lugn igen.

Vi träffade flera jätte trevliga rottis ägare i Sjöbo. Tror att tre stycken i min klass blev uppflyttade o med bra poäng. Vi säger STORT GRATTIS till dem!

Ja ja, vi fick ju i alla fall bo på slott o en massa miljöträning. Jag o matte delade på ett rum på Snogeholmsslott med Ann o Lowa. Å dte gick hur bra som helst. Vi sov alla hela natten o inge bus blev det heller. Hihii.

På tävlingsdagen fick jag åka med i två andra bilar då Ann hade bilen till sitt spår. Å det gick också fint. Så matte e nöjd med allt runt omkring. Men ändå så tråkigt att bryta i just ett mästerskap.

Nästa år är det i Kalmar. Får se om vi kan åka dit då. Men då vill vi tävla elit spår;)


Uppflyttade till ELIT bevakning!!!!!

I lördags rullade Passaten till Karlsborg o högre bevakning. Vi tävlade lägre bevakning där i våras när vi blev uppflyttade till högre. Givetvist var målet det samma denna dag.

Vi började med spåren. Å det gick kalas bra. Både patrullen med spårupptag o halt och själva spåret. Vi fick 10 på båda momenten! Förra gången missade vi ett föremål.

Sen var det dags för patrullstig. En jätte fin patrullstig måste vi säga. Olika terrängbyten, olika underlag o fin skog. Vi var dock lite för snabba som vanligt... Men vi höll oss innom 3 min gränsen o fick därför en 9a. Jag jobbade super bra o var taggad till max som vanligt=) Vi fick mycket beröm för mina ihållande markeringar. Vinden o ljudet tog jag även tidigt.

Efter lunchen var det dags för lydnad. Det gick halvskapligt enligt matte. Dock så hade de ställt ut låga koner som var markerade för framåtsändnade hörnen. Dessa trodde jag var targets! Vilket det INTE var... En mycket arg matte blev det... Men vi fixade lydnaden poängmässigt! Fick ihop snittet 214 poäng.

Total poängen blev 562 poäng! Å vi vann även klassen!!! Så himla kul att vi blev uppflyttade til ELIT!!!!!!!!!!!!!!
 Men matte e fortfrande lite sur över att vi inte får vara med på SM för TJH. Det var flera på tävlingen som skulle tävla där så matte blev påmind flera gånger. Men nästa år. Då jäklar!!!!

Nu näst är det RM i högre spår för våran del. Matte har dock inga större förhoppningar då vi ska tävla i Malmö. Kan bli svårt med spåren. Men vi hoppas på uppflytt till elit o givetvis pallplats. Men det är stor konkurans. Tror vi e 12 startande o vi e inte vana med deras spårunderlag.

Nu i veckan blir det mycket spår på olika underlag! För veckan efter e matte på utbildning me jobbet så då missar vi en veckas träning!!! Men hon hoppas på att jag e taggad då!

Vink vink!!

RSS 2.0