Ingen utryckning

Ja ha. Det vart ingen utryckning till skogs. Det fick bli långis i skogen i stället.

På kvällen fick jag vara hemma hos farfar o farmor med Nalle. Matte hade tjejfest hemma. Husse o jag vart utkörda. Det var nog lika bra det. De sjung Singstar om ni förstår. Tänk er 8st tjejer gapandes....

På söndagen gick matte, jag o husse strövstigen i Svanå. Lite balansträning på spongarna. Samt så gömde sig husse o matte i omgångar som jag fick leta rätt på. Är så himla kul!

Måste passa på att berömma o gratta min pappa Molle. Han fick idag priset för årets allroundhund och årets utställnings rottweiler, på Rottisarnas lokalområdets årsmöte. Grattis pappa Molle! Bra kämpat!

Nästa år är det min tur att ta över vandringspriset....... Drömma kan man alltid!

Blodspår!

I dag har varit en jätte spännande dag!

Först fick matte reda på datumet för infoträffen ang bevakning var den 14 februari.
Efter det så bestämdes det att jag skulle få spåra ett BLODSPÅR!!!!

Efter lite bristande kommunikation med mattes morfar som la spåret så spårade jag halv fem, dvs när det var ganska så mörkt. Å mörkare vart det.

I början av spåret var jag lite avhållsam, är inte van vid blod. Det var ju mitt första. För man kan inte räkna det jag gjorde när jag var 3-4 månader. För då förstod jag ingenting. Ialla fall.
När jag fått upp att jag skulle spåra blodet bar det iväg, morfar hade snittslat hela vägen så de kunde se om jag missade någonstans. Efter ca 200 meter gjorde jag en riktig lov o fick upp ett annat spår. Men efter lite bök kom jag in på det som skulle spåras. Sedan bar det iväg igen.
Det var ett riktigt knixit spår. Många vinklar åt alla håll o kanter! Samt 2 uppehåll med blod.
Morfar hade missat att lägga ut något på slutet så jag förstod inte att det var slut där. För matte hade missat att ta med sig mitt halsband o koppel in i skogen. Det är ju annars mitt bryt tecken på att spårningen är slut.
Så när jag var vid slutet gav matte mej en massa köttbullar som hon tänkte belöna mig med. Men jag ville inte ha dem. Jag ville fortsätta jobba! Hela vägen till bilen spårade jag morfars steg. Väl inne i bilen när selen åkt av kunde jag lugna ned mig o belönas med köttbullar. Då var de riktigt goda o det var riktigt mörkt ute!

Om morfars jaktlag skade skjuter i morgon skulle jag få hjälpa dem att söka rätt på djuret. Det var därför jag fick spåra blod idag.
Hoppas nästan att de skadeskjuter! Matte ska jobba imorgon på Sätrabrunn Spa så det skulle passa jättebra om jag fick jobba lite under tiden!

Både morfar o matte var nöjda med mig. Morfar tyckte att det gick lite för snabbt bara. Såret var ca 400-500meter långt o jag spårade bara i 14 minuter. 30 minuter sa morfar att det fick ta, men jag kanske tar det lugnare sen när jag vet vad  det handlar om.

Får se när nästa gång blir. Hoppas på imorgon!!!

Spårning

Idag gick vi en långis med Sofia, Janne och Gizmo som är våra grannar. Matte hade laggt ett spår åt oss två som vi skulle spåra efter promenaden. Det skulle vara Gizmos debut.

Vi gick i 45 minuter o sedan var det dags för Gizmo att spåra. Det gick inte alls. Han bara ville äta alla pinnar o små träd i sin närhet. Matte gav upp efter ett tag. Hon gav dem rådet att börja med näringsspår istället för att få upp intresset för fotspår. Gizmo är 9månader nu o är lite vild, tror att han var lite för stressad för att ens tänka på ett spår.

Men sen var det min tur.
Matte hade laggt ett svårt spår med 6 pinnar. Spåret hade alla möjliga vinklar o gick upp o ned för en bergshäll. En riktig utmaning med andra ord.
Jag drog mattte från bilen till spåret började o där fick hon på mig selen. När hon skickade iväg mig sprang jag som en tok med nosen i backen. Matte hade jämt flås att hänga med. Var riktigt tänd nu.
Jag hittade 5 st pinnar inkl slut pinnen så matte var nöjd med det. 5 av 6 är helt ok i den svåra terrängen, samt att jag plockade upp alla med munnen. Hon var dock inte så nöjd med att jag var så snabb. Hon tror att jag slarvar då. Men vad vet hon..... Hon har nog rätt, annars hade jag tagit den där pinnen som jag missade. Matte får väl hålla lite hårdare i linan nästa gång. Svettig var hon i alla fall efter spåringen, hon får nog börja att löpträna lite mer o med intervaller för att hänga med mig.... Hi Hi hi!!!

I kväll skall det tydligen bli lite läxor gjorda för våran del. Hoppas på det!

Längtar tills nästa gång vi ska spåra!!!!

Lydnadsträning

Måndag o det var dags för lydnadsträning med Caros koja.
Denna dag var det bara jag o matte som kom. Så det vart en privat lektion o det tackar man verkligen för. Dessutom skulle Carina som vanligtvis håller i kursen bort på en annan kurs o utbilda sig själv. Därför var hennes man Peter där. En väldigt duktig o kunnig hundmänniska.

Peter är lite annorlund. Men matte tycker att det är på ett bra sätt. Han ifrågasätter ofta Varför man gör på ett sånt sätt som man gör. Eller varför matte gör som hon gör. Saker som hon inte tänker på i vanliga fall. Hon får en helt annan inblick i hundträneriet.

Vi gick igenom alla tävlingsmomenten i appellen samt kryp. Matte fick tips o råd o testade på olika sätt. Först som om hon skulle ha tävlat o sedan feedback o testade kanske på ett annat sätt. Jättebra!

Jag var helt focuserad i dag. Både matte o Peter var väldigt nöjda.

Fastän vi var själva där som ekipage så drog vi över en kvart. Matte sa till Peter när det var dags o sluta o hans svar var, "Va, har du bråttom hem?" Matte svarade att vi inte hade det men att han kanske ville åka hem. Hans svar tillbaka vart "tränar man hund, så tränar man hund tills man är klar. Man kan inte gå efter en klocka!"

Bra svar tyckte vi o tränade på. Vi fick lite läxor till nästa gång så nu blir det att öva hemma! Kul.

I övrigt så vart vi mer än godkända på momenten! Inte på kryp dock. Men det har vi precis börjat med. Tar tid att lära sig att krypa 4meter utan target.

Nästa gång ska vi testa framförgående på ett jätte långt avstånd!!!!

Fixar helg

Hela helgen har det varit "fix". Fredag, lördag och söndag.

Matte o husse har varit så duktiga. Det har instaleras lysrör i garaget o satts dit uttag samt fogat vid dörrar o fönstret.  Så nu är garaget helt klart. Därefter hjälpte farfar Sören husse att få in hyllor o arbetsbänk, samt att flytta upp alla husses "kill grejer" från hobyrummet till garaget.

Matte har tvingat sig in på en hyllsektion i garaget emot husses vilja. Där har hon märkt upp lådor med tex, batterier, sladdar, färgatglas, pantflaskor, glödlampor osv. Väldig ordning, till skillnad mot husses två sektioner....

Matte har fått upp gardiner som gammel mormor har sytt. Både i köket o i vardagsrummet. Vart jätte mysigt!
En hylla har även kommit upp på den ensamma väggen i vardagsrummet. Jag hade äran att få följa med matte o mormor på jakt efter alla dessa saker.
Mormor var jätte snäll mot mig o gav mig två stycken 90 grams hamburgare utan bröd när vi var ute o åkte. Det smakade mumma!!! Mera tack!

Lars kom över o lade grus på ena kort sidan av stora huset så att släpkärran kan stå där. Samt så vart det en upphöjning av garage uppfarten, vilket har gjort att man inte behöver lägga ramper för att få in en bil eller Mc i garaget. Toppen! Inte för att jag har sån nytta av det men det vart fint i alla fall.
Det bästa av allt är att JAG ÄNTLIGEN har fått grus i min hundgård!! Husse skottade i skottkärran o tippade i hundgården o matte fick kratta. Tack så mycket!

Bus med nalle har även hunnits med.

I torsdags var mommo, Marcus o lilla Nisse här. Jag busar inte så mycket med Nisse som jag gör med Nalle o Gismo. Säger mest åt honom vad han int efår göra. Dvs ta mina ben...

I morgon är det lydnasträning. Ser fram emot det. Focus på mig!!!!

Full rulle!

Jippie!
Matte har hållit vad hon har lovat mig. Fysisk träning varannan dag av något slag! Det är drag med däck, pulka, klöverväska eller löpning. Det e så kul när man får jobba lite extra.

Jo, husse har sprungit med mig en gång. Det vart 4km i elljusspåret. Det fungerade jätte bra. Husse hade sitt bälte med mig i så han var nöjd. Hjälpte honom lite uppför, jag e ju så snabb.... Så det gick fort nedför sedan. Hi hi. Det värsta var för husse att det är is i spåret fortfarande...

Lite spår har jag o matte jobbat med. Är riktigt tänd, var ett tag sedan. Matte försöker att hitta en rutin för hur vi skall göra vid spår påsläppet. Menjag e så ivrig att spåra att hon knappt kan hålla mig o få på mig selen.

Matte har lärt mig i smyg att hämta tumstocken. När husse kom på oss i garaget skrek han åt mig när jag skulle hämta den i verktygslådan, så nu måste matte lära om mig. Vågar inte riktigt ta den igen. Men husse visste inte att vi tränade så det är väl ok... Matte vart ARG!

I måndags började vi en fortsättningslydnads kurs inomhus i Skultuna. Det gick JÄTTE bra. Jag var jätte taggad på matte o vi hade grym kontakt. Trotts att grannen med Gismo också tränade där. Jätte kul.

Så nu skall vi träna där varje måndag. Jippi!

Tråkiga nyheter...

I dag fick vi reda på att min syster, Crossway´s Madonna har lämnat oss. Hon sprang efter ett råddjur o vart tyvärr påkörd.

Vi beklagar verkligen detta.

Så ung o fylld av liv.


Må du vila i frid....




Snön e tillbaka!

Äntligen e snön här igen! Det e ju så roligt att leka i snön. Riktigt busig blir jag. Hihi. Matte o husse tycker också om snön istället blaskiga vädret när de måste torka mig från all lera. Nu e det bara lite vatten på tassarna..
I söndags fick jag dra lite pulka med husse o matte! Jag har tyvärr växt ur min fina dragsele som sagt, så jag fick ta min spår sele. Matte tycker inte om det, pga att hon vill att vi BARA ska spåra med den, hon vill att jag skall förstå det så fort jag ser den. Därför. Hon har förstås lite rätti det. Men vad skall vi göra då? Husse vägrar låta oss köpa en ny eftersom jag fortfarande växer...

Men men. Jag fick dra pulkan, o nu med 10kg! Jag har bara dragit med 5kg i tidigare. Men det var inge problem. Vi gick till Prästgården vid oss o där kopplades jag loss sen busade vi alla tre en stund för att sedan dra hemmåt igen. Nu testade vi om jag orkade dra matte! Det orkade jag!!! Plus de där 10kg vikterna. Mne jag fick bara dra några meter, Det var ju mest för att kolla om jag orkade, å det gjorde jag!!!!

Väl hemma var det stretch som vanligt.

Kulit med snö, får jobba mycket mera då!


Bra start!

Det har varit en jätte bra start på det nya året. Först o främst så är matte hemma med mig, vilket betyder en massa roligheter än vanligt!
Vi har varit hos pappa Molle o busat, fick även busa med deras tik valp Pippi, fast hon var lite rädd för mig nu. Det var ändå första gången vi träffades o jag är väl kanske inte den försiktiga gossen....

Sen så har vi drag tränat i elljusspåret ca 30minuter, uppför som nedför.

Nisse med mommo o co har varit här. Så ännu mera bus!

Å idag har Zelda vart här!!! Jag hadde inte träffat henne på jätte länge. Så det var super kul. Vi var ute o gick i 1,5 timmar! Vi fick vara lösa i två omgångar o busade då järnet!

Matte har även tränat lite klicker med mig o pysslat om mig! Myser!!!!

Tänk att allt detta har vi hunnit trotts att det bara har gått 3 dagar in på det nya året. Detta år kommer att bli bra!

Jag har även hunnit att växa ur min dragsele, trotts att jag har gått ned 1 nästan 2 kg under jul o nyår, är det någon som vill köpa den?
Har hunnit använda den 3 gånger...

God fortsättning på er!

RSS 2.0