Lydnadsträning

Måndag o det var dags för lydnadsträning med Caros koja.
Denna dag var det bara jag o matte som kom. Så det vart en privat lektion o det tackar man verkligen för. Dessutom skulle Carina som vanligtvis håller i kursen bort på en annan kurs o utbilda sig själv. Därför var hennes man Peter där. En väldigt duktig o kunnig hundmänniska.

Peter är lite annorlund. Men matte tycker att det är på ett bra sätt. Han ifrågasätter ofta Varför man gör på ett sånt sätt som man gör. Eller varför matte gör som hon gör. Saker som hon inte tänker på i vanliga fall. Hon får en helt annan inblick i hundträneriet.

Vi gick igenom alla tävlingsmomenten i appellen samt kryp. Matte fick tips o råd o testade på olika sätt. Först som om hon skulle ha tävlat o sedan feedback o testade kanske på ett annat sätt. Jättebra!

Jag var helt focuserad i dag. Både matte o Peter var väldigt nöjda.

Fastän vi var själva där som ekipage så drog vi över en kvart. Matte sa till Peter när det var dags o sluta o hans svar var, "Va, har du bråttom hem?" Matte svarade att vi inte hade det men att han kanske ville åka hem. Hans svar tillbaka vart "tränar man hund, så tränar man hund tills man är klar. Man kan inte gå efter en klocka!"

Bra svar tyckte vi o tränade på. Vi fick lite läxor till nästa gång så nu blir det att öva hemma! Kul.

I övrigt så vart vi mer än godkända på momenten! Inte på kryp dock. Men det har vi precis börjat med. Tar tid att lära sig att krypa 4meter utan target.

Nästa gång ska vi testa framförgående på ett jätte långt avstånd!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0