Premiär doppet i år!

Äntligen fick jag ta det första doppet för i år. Det har jag längtat efter LÄNGE!!!

I söndags åkte jag, matte o hennes bror Niklas till gropen. När vi klev ur bilen så visste jag direkt vad det var på gång. Så fort jag vart lös så sprang jag i full fart ner till bad groparna. Jag stod där o hoppade o väntade på att de skulle komma så att jag kunde få plumsa i. Å det gjorde jag när matte hade gett mig lov. Jag simmade o simmade. Försökte kasta en lite pinne själv i vattnet, osv. En riktig tok var jag allt. Det var ju så kul o sköööönt!

I veckan har jag gått med mina vikter på tassarna varannan dag. Nästa vecka är det dags att utöka träningen o då blir det väska varannan dag. Matte har tjatat på husse att vi skall cykla också för att få upp min kondis. Speciellt nä det är varmt ute. Husse jobbar eftermiddag denna vecka så något pass kan det nog bli.

Första doppet 2008







Tränar för höstens prov

Ja ingen vila här inte.
I höst är det bokat för cert prov för bevakning. Om jag klarar det så blir jag tittulerad tjänstehund! Fint va? Det vore kul. Inte fö namnets skull utan för allt roligt kring det hela.
På certprovet så måste man bli godkänd på lydnaden som är nästan samma som i lägre klass. Därför vill nu matte att vi skall tävla och bli godkända i lägre klass i höst före detta prov . Då kan vi tillgodoräkna oss detta o slipper det på prov HELGEN.

Det nya som skall övas in är kryp, buföring o plattsliggning med skott. Långa skogsspår (1 km, 8 pinnar) Samt vårat framförgående som inte existerar längre.

För certprovet så måste vi även öva in fria följet till lydnadsbiten. Men även stillaståendebevakning, spårupptag, vind, ljud, bastjänst mm.

Nästa tävling blir i september om vi nu kommer med. Är tydligen svårt säger de. Det är många som tävlar i spår...

Här är en bild som Christian Björses har tagit under en inkallning nere på klubben. Ser nästan farlig ut. Hihi.

336348-21

Suprice!!!! Vi e uppflyttade till lägre!!!!

I dag har vi gjort något som vi inte berättade för många. Vi tävlade appellen igen. Nu i Västerås... Matte mailade till Västerås Bk i söndags o frågade om vi fick anmäla oss. På onsdagen hade matte fått ett mail att vi fick delta. Så det vart snabba ryck.

Med tre stycken 10:or vart vi nu UPPFLYTTADE till lägre klass!!!!!!!!! Matte vart så glad på prisutdelningen att hon började gråta! Hon vart överlycklig.
Hon trodde nämligen bara att vi skulle bli godkända. Spåret missade jag en pinne på, det blåste storm så jag gick ca 5m för långt innan jag vinklade in o då vart det svårt att hitta pinne nr 2. Men slutet tog jag bra.
Skönt att slippa dessa tråkiga gärdes spår nu. Nu får vi gå in i skogen!!!
Lydnaden gick mycket bättre än förra veckan.Vi nollade bara framförgåendet men det var väntat.
Jag fick 10:or i Budföring, plattsliggning och inkallande.

Plattsliggningen var en riktig rysare! Det var inte många som andades under våran liggtid. Det låg nämligen en rottisbredvid mig som var lite sugen på att busa. Hans svans viftade glatt o i stirrade på varandra hela tiden. Domarna o publiken hjälpte till med att försöka få oss att sluta stirra. Någon klappade på en bänk, stampade i gräs, harklade, sa "nej" osv. Mne vi låg kvar där båda två! Vi e ju så duktiga. Tydligen så var jag släckt med honom. Min farfar Fanus Samurai (Brando) var pappa till denna kille. Det var även en kull syster till honom som var med fast hon körde rapport.

Efter tävlingen åkte vi hem till Marjo o Matti för att lämna ett videoband samt Molles väska som vi hade lånat. När jag berättade för Marjo att vi hade tävlat o blivit uppflyttade så tyckte jag nog se mig en glädje tår i hennes ögon me. Tänk va stolta de kan va? Duktiga jag.

Nu är siktet inställt på bevakning samt att hinn abli godkända i lägre före certprovet för bevakning i november. Matte har tänkt att vi ska tävla lägre i höst. Så nu blir det krypträning, budföring m skott, mycket framförgående, samt plattsliggning med skott.

Jag vill passa  på att TACKA CARINA BJÖRKLUND PÅ CAROS KOJA, för all hjälp o stöttning. Speciellt denna vecka. Träning i regn... Det har betytt jätte mycket för oss. TACK!

Vi vart godkända!

Pust... Äntligen har den stora tävlingen vart. I söndags närmare bestämt.
Matte har varit sååå nervös.Nu pratar vi veckor! Å nervösare vart hon, för jag hade "glömt" hur man spårar på gärden.... Jag letade figgar o skulle göra uppletanden samma vecka som tävlingen var. Men som tur var så kom jag ihåg det när det väl gällde. Vi fick en 8:a o en 9:a på spåret. Jag hittade alla pinnar men matte hade för kort lina på vissa ställen o jag vimsade lite på mitten sträckan. Det var mycket älgbajja där.... Mmmm.

Andra specialmomentet gick också bra. Vi fick 9.5 på budföringen (av 10)! Så nu var matte glad. Fast jag gjorde inte mitt bästa här måste ju erkännas. Jag var verkligen berörd av den stekande solen som värmde mig hela dagen.

Lydnaden gick så gott som inte alls. Jag var alldelles för oinstresserad o trött. Ville hellst bara gå o lägga mig i skuggan. Inte ens att nosa på plan var att tänka på. Det som gick bra var läggande, apportering o inkallning. Vi hade ju hållt på sedan kl 8 på morgonon o vi kom inte i gång med budföringen fören kl 12-13 någon gång.
Matte vart självklart inte arg på mig, men lite besviken att jag var så ointresserad, så nu har vi redan börjat att träna när det är varmt. Vi löptränade i går. Jobbigt!!! Det tyckte matte me.

Plattsliggningen gick då väldigt bra. Helst skulle det ha varit i skuggan då... Matte fick stå där... Fusk.

Men vi nådde vårat mål. Det var ju att bli godkända. Men med hopp om uppflyttning. Å så vart det inte.  Matte är nu sugen på en reematch. Om en månad är det dags igen. Då SKA vi bli uppflyttade. Matte har laggt om träningsstrategi o blivit mindre bekväm o mer smart. Hon måste sluta upp med att fundera på vad andra tycker o tänker o ta plats på klubbarna, hon e för snäll o mjäkig ibland.

Nu ska vi ut på klubben o förhoppningsvis äta tårta. Det var 3st som vart uppflyttade i Söndags så nu får de allt bjuda. Det hade vi gjort!

Vi e "barn vakt"

Japp, vi e barn vakt åt Nisse. Han e 6 månader. Det e mommos hund som jag har skrivit om tidigare. Mommo har åkt till Tunisien en vecka o då fick han va hos oss.

De e med blandade känslor. Kul med sällskap, men jobbigt att han ska upp så tidigt på morgonen å så får han inte gå så himla långt heller. Han har växt verk. Å då får inte jag heller gå så långa promenader. Men matte har tränat med mig på klubben flera gånger denna vecka. Så vi har fått lite egen tid ändå. Nisse har fått följa med på en sökträning också. Något han aldrig hade testat. De e så kul! Så kul att jag drar alldeles FÖR mycket i kopplet. Matte vet inte hur vi ska få bukt på det. Eftersom på patrullstig ska jag va tyst o gå väldigt långsamt. Ligger jag då på halsbandet så flåsar jag högt o kan missa något ljud. Mne de tycker att det e kul att jag e så himla laddad i alla fall.

I onsdags var jag o matte i spåret i Skultuna. Nisse hade vi lämnat hos mattes mormor. Då såg vi en orm. Gissa em som INTE fick nosa runt efter det...

I kväll har vi bevakningsträning, då får husse ha hand om Nisse själv. Bara jag o matte igen, ja sen de andra ekipagen då. Men ingen som tar matte ifrån mig!

Dragkamp med Nisse

Se vilka fina halsband vi har!

Datum för lumpen!

Nu har matte fått datum för sin "Lumpen vecka". Den börjar den 18 maj! Hi hi. Matte e nu orolig för om husse kan ta hand om mig själv en vecka.

Cert provet blir 1-2 november. Då ska vi båda ligga ute i skogen!!! Ska bli så kul!

RSS 2.0