Ringträning 3

3 ringträningen är avklarad. Denna kväll var ovanligt lugn. Tror att vi hundar börjar att lugna ner oss o insett att det inte är så farligt. Men jag har en som springer bakom mig som är ända in på rumpan. Den är det varje gång. Å jag får inte byta plats heller eftersom jag springer fortare än den. Det är en svart vattenhund som är rakad på halva kroppen. Jga blir lite nervös på den. Men nu sista gången skällde Gerald ut vattenhundens matte. Han sa att det var hennes fel att jag vart nervös efterosm hon inte håller avstånd men att matte skulle vara lite mer bestämd mot mig. Framför mig springer en Briard som är rädd för andra hundar. Den springer o skäller o hoppar o ser jätte rolig ut. Vilket gör ibland att jag vill fram till den.
Vi gör stora framsteg, ser o känns mycket bättre nu än innan vi började på kursen.
Denna träning skulle vi träna på freestyle stående. Väldigt svårt för mig o matte. Matte skulle stå rakt framför mig o sedan backa o då hade han tänkt att jag också skulle göra det. Att jag skulle röra mig som matte. Men när matte backade mot mig så satte jag mig snällt ned. O när hon sedan fortsatte så trodde jag att jag skulle upp i "posen" kanin/pudel. Så jag kramade om mattes ena ben med mina framben men det var fel det också.

Får se hur det går nästa vecka!

Allmän uppdatering

Vi kör en klump uppdatering här.

Vi simmar en dag  i veckan o det går riktigt bra. Vi har ökat tiden med 3 x 5 minuter. Jag har ite blivit trött de andra gångerna så vi testade att köra på lite. Vi har ju även yetstream på. Jag simmar runt i cirklar i poolen mest så den är på ena sidan när jag simmar. Leksaker har vi också med.
Fönen har jag nu lärt mig att acceptera. Matte fick föna mig direkt sist, utan att jag försökte det minsta att komma undan.

Vi tränar även utställningsträning varje dag. Eller någon dag har vi nog fuskat. Men lite då o då varje dag i stort sett.

Jag har hunnit träffa gamla tjejen Zelda o busat med henne. Det var jätte kul! Har saknat henne så!

Samt har jag hunnit varit hem till Matti o Marjo o busat med Pippi. Vi hade riktigt roligt denna gång. Matte, jag, Marjo o Bonnie tog en lång runda runt skogen i det fina vädret. Så skönt att springa lös o fri. Jag skötte mig riktigt bra nu också.

Idag hade vi första bevaknings "testet". De kollade om vi hundar var tillgängliga, de kollade även skottfasthet o lite linförhet. Vi klarade det! ji ho. Vi har nu bildat en träningsgrupp inom bevakning. Det var ca 14-15 ekipage som kommer att köra bevakning. Vi är 5 ekipage vår grupp.  Första träningen är på onsdag o då är det vindupptag. Ska bli super kul med allt detta!!

Ringträning 1 & 2

Ja nu får matte skämmas igen! Dålig uppdatering, igen! Men nu får hon faktiskt ha det. Vi har gjort så mycket i hopp denna tid så hon har inte hunnit med allt. Sen har hon o husse varit magsjuka. Ingen vacker syn eller doft...

Första ringträningen var väldigt jobbig. Det tyckte vi båda två. 22 st hundar uppe på en vind på en flyghangar. Glas, spikar o mälor på trägolv som spikarna stodrakt upp ifrån. Samt alla dessa små hundar som skäller o skäller. Suck. Vilket liv det var. Vi var helt slut. Matte gick in med inställningen att två timmar det ska vi klara av! Det var bara det att träningen höll på i 3,5 timmar!!!!! Visserligen mer valuta för pengarna, men när vi var så inställda på två timmar o sedan hem o mysa med husse i soffan till Hause så vart det lite jobbigt.
Träningen var anmält stökig o väldigt trångt var det. Flera hundar gjorde någon form av "utfall" glada som agresiva sådanna. Vi fick dock mycket tips som man kunde träna hemma på så det var absolut givande. Alla hundägare fick råd/order om att inte mata oss hundar på ett dygn före nästa träning så att vi skulle vara taggade. jag tror inte att matte kommer att göra så i alla fall.
När det var slut så sprang vi till bilen o skulle åka fort hem. Men det var bara det att vi var inlåsta! Matte vart nu väldigt upprörd för ingen verkade komma för att öppna den stora grinden. Sen började det att fyllas på med bilar bakom oss. Efter ca 10-15 min kom de och låste upp grinden, nu full fart hem! Men, nej. Nu var det en låst bom som stoppade oss. Matte vart nu lite mera upprörd o skrek att bommen var låst. Sedan satte hon sig i bilen alldeles tyst o andades djupa andetag.... Efter några minuter kom de o låste upp å vi kunde nu åka hela vägen hem till en arg husse.... Jippi.... Halv elva var vi hemma o sedan skulle ju jag rastas. Vi kom inte till sängs fören strax efter 12.

Veckan efter på träning nr 2 var allt mycket lugnare. Så skönt så. Allt kändes mycket mera strukturerat o mera tyst. Ett litet annat upplägg var det o nu hadeju vi hundar vant oss lite o visste vad som skulle hända. Det som "förstörde" eller drog ned det lite var en ny hund. En bjässe till hund, en sorts Masstiff som var väldigt ilsken o gjorde utfall konstant. De vart tvungna att sätta honom i en bur medans vi tränade. När vi hade pause fick hon ta ut den o träna. Men annars var alla hundar tystare o lite mindre utfall. De med små hundar vart tillsägna att de var tvungna att hålla reda på sina små saker(hundar) för om de stora skulle hugga så finns de inte mer helt enkelt. Så nu drog de åt sig sina vilt springande små saker. Vilket gjorde allt mycket lättare.
Denna gång var vi inställda på att vi håller på LÄNGE! Eftersom vi hade varit o simmat denna dag så hade jag ätit en del innan. Dvs ca 400g köttfärs o halva ransonen med torrfoder. Jag fungerar ju inte annars!
På slutet av träningen lånade Gerald som håller i kursen, mig för att demonstrera hur man skall göra som handler. Matte fick nu högt beröm för att hon inte hade gett mig mat.... Vi sa inget. Jag gjorde ju allt för att få den där köttbullen ändå. Det vart både stå, ligg, sitt o någon vacker tass tills jag förstod vad han ville.
Matte vart jätte impad o såg hur snygg jag verkligen är. Hon ville gära springa o hämta kameran när Gerald ställde upp mig. Sedan fick matte öva. Jag säger bara det, hon måste öva. Vi höll på länge framför ALLA för att få till det. Men det är svårt. matte fick inte röra mig men skulle få mig att flytta ben fram, åtsidan osv med en hand i luften. Ni kan ju gissa själva hur bra det gick. Så nu är det öva!

Med andra ord så känndes allt mycket bättre o fick mycket användbart med oss hem för att kunna träna.

Yepp.

Det vart lydnadsträning på kvällen. Matte "tvingade" husse att träna mellan 19-20 så att hon kunde träna mig. Mycket bra matte. På träningen var det en Rottis tik o en blandis tik, Rottis o Schäfer.
Träningen fungerade bra.
Vi körde lite linförhet, framförgående, läggande under gång, ställande samt en massa passivitet. Jag börjar bli bra på det här med passivitet. Trotts att de andra två hundarna gjorde "utfall" så låg jag stilla. Matte belönade mig då o då med köttbullar. Matte kunde nu stå på andra sidan lokalen o ändå så låg jag ned när de andra skällde o höll på.
I morse vart det en längre morgon runda. Det tackar vi för.

I kväll ska vi på vår första Ringträning, nej inte boxning utan utställning. Vi har kommit med på en kurs med Gerald O´Shea eller hur han nu stavar. Han e jätte duktig med det här med utställning. Han har en Rottis kennel så jag har lite fördel mot de andra raserna som e med tror jag. Han är proffs på Rottis. Han är även domare på utställningar. Det kommer att vara 4 tisdagar med två timmar varje gång.

Nu ska vi bli bra på att ställa ut. Nu ska vi kunna föra oss rätt o stå rätt!

2:a simträningen

Hit tills har det varit en underbar dag. Och jag tror nog att den fortsätter att vara det.

Började morgonen med en långis sedan köttbulls sök innomhus. Efter det vart det lite klicker träning, ca 5 minuter. jag fick vara inne när matte åkte till skolan. Hon gick bara halv dag i dag så då går det bra.
När matte kom hem vart det en snabb promenad, jag hann göra både stora o lilla behovet. För sedan var det dags att åka o simma!
Vi fick hjälp denna gång också. Vilket matte inte hade räknat med, men tackade o bugade. Nu hade matte med sig två av mina leksaker.  Det var riktigt skojj denna gång. Jag kämpade o kämpade. Ställde mig o vilade en gång. De andra två gångerna vilade Micke mig o sista gången matte. Jag simmade runt o tillbaka över diagonalen o med jetstream. Matte o jag fick till våra vändningar nu. Vi lär oss båda två. Vi fick mycket beröm av Micke. Matte hejjade på o sprang runt poolen som en dåre o jag efter. Han bara skrattade. 4, 4 o 5 minuter vart det. Micke såg att jag orkade det då jag inte alls var trött. Annars hade det varit 3 minuters intervaller.
När jag skulle gå upp ledde matte upp mig för rampen o stod o höll i mig.  Micke sa åt matte att  släppa mig o gå därifrån. Men matte ville inte. Jag kunde ju ramla eller halka...  Så hon vart ganska så blöt pg av det. Men det hade matte räknat med. Det är nog därför hon säger till alla att det är vi båda som badar...
Full av energi ställde jag mig frivilligt i dushen o blev ompysslad. Lugn o sansad. Efter jag blivit torkad med handduk gick vi till fön rummet. Denna gång vart jag nästan torr. Vi tar det lite pö om pö.
När vi kommit hem var det dags för stretch o lite köttbulls belöning. Jag väntade på mat men matte ville vänta med det. jag låg i köket  o pep efter maten men matte gav sig inte. Hon fick inte ge mig mat fören efter en stund vilket hon gjorde.

I kväll skall vi nog ned o träna lydnad med Carina. Hon ville att vi skulle vara störande moment för en annan hund. O matte vill ju också ha störning så det passar bra. Jag hoppas att det blir av.

Här är en bild från i sommras. Matte försöker att få någon som vill följa med henne då vi simmar som kan ta kort på mig då. Matte kan inte då honhar fullt upp med att peppa mig. Ni får ha denna ljuva bild så länge!
336348-17

Dålig uppdatering!

Det har hänt mycket men inte har matte skrivit det inte. Det får bli en summering. Slarv maja där.

Onsdagen var det dags för styrke pass. Klövjeväska. Matte la ett spår först med två träpinnar o en vante. Hon hade köpt en barnmats burk som jag skulle få sliska i mig på slutet. Spåret fick ligga medans vi gick. Jag fick vara lös hela tiden. Hade bra kontakt med matte. Hon bara gick ju, stannade aldrig. Så det va bara att haka på. När vi hade gått en stund så började vi närma oss en trevägs korsning med traktor spår. Då kommer två hästar travande i kurvan. Jag tvärstannar o när matte roppade fot så sprang jag in vid hennes sida o var helt stilla, förutom en viftande svans. Vill så gärna busa med hästar. Gjorde det hos mommo när jag var mindre. Nästan framme vid bilen får jag upp ett jätte gott spår o gör en avstickare på 5-10 min. Matte hade laggt kopplet på vägen o sedan gått o gömt sig på andra sidan vägen en bit fram. När jag väl kommit tillbaka sökte jag upp henne o bara gick omkring henne. Vågade inte titta på henne. Jag hade nu tappat min väska.... Ingen munter matte som sedan kopplade mig o gick med mig in i skogen för att leta efter den. Vi hittade den inte. Inget spår vart det heller. Inte ett ord sa hon, fören jag skulle hoppa in i bilen, "hopp".... Och väl hemma, "hopp ur"...
Jag visste att jag hade varit olydig, gick o pussade på matte några gånger o låg nära henne. Men hon sa fortfarande inget. Skulle hon ha sagt något så skulle det nog inte vara så possitivt.

I fredags hade vi lydnadsträning med Eva o Nellie. I 2 timmar. Nej, jag tränade inte hela tiden! Vi körde en stund o åkte sedan in i bilen. De hade laggt upp det hela med att vi körde på en varsin plan i kanske 10-15 min. För att få upp kontakten o värma upp oss. Sedan åkte jag in i bilen o matte komenderade Eva i de 3 första momenten som är i appellen. Och gav sedan feedback. Sedan var det min tur o Eva komenderade. Sedan nästa 3 moment. osv. Vi avslutade med en gemensam plattsliggning. 5 minuter o mattarna 50 meter bort. Gick jätte bra när jag förstod att dte var det vi skulle göra. Visste inte det först utan jag stack direkt o skulle busa. Men sen gick det kanon för oss alla 4a.

Några moment som är i lydnadsklassen tränade vi också på. Matte hade regelboken med sig så Eva o matte visste exact vad de skulle gör o vad för betyg det skulle ge om man gjorde si o så. Matte hittade nu hur högt jag skulle hoppa. Så högt hade jag aldrig hoppat förut. Förutom i skogen på frivillig basis. Det var bara för matte att sätta dit två plankor till. Första hoppet gick så där. Såg nog lite klumpit ut. Men sen så. Så nu har vi justerat avståndet o jag måste ta i lite mera. Tur att matte hade värmt upp mig ordentligt.
Första mötet med en metall bock hann vi med. FY!

Matte var jätte nöjd med mig. Fungerade riktigt bra. Nu e matte GLAD!!!!

RSS 2.0