Bortlottade...

Matte hade anmält oss till två stycken högre spår nu i höst. Men tyvärr så har vi blivit bortlottade.
Jag börjar fundera om de även lottade bort mattes motivation till hundträning........

Tur att husse springer med mig då o då. I dag blev det 6 km med husse=) Jag har dock ett problem när vi e ute o springer. För offtast så börjar vi springa med någon mera, tex husses bror Andreas. Men sen så orkar inte Andreas i vårat tempo o då har jag lite svårt att skiljas från honom o spriner o tittar bakåt. Men sen när vi börjar att närma oss Andreas igen så vindar jag å lägge rpå en extra spurt! Vilket husse inte uppskattar.....

I helgen blir det en road trip med matte o mattes mormor. Hotel har vi bokat=)


Har en liten "viloperiod"

Eller matte återhämtar sig o umgås med husse, huset o vänner o jobbar. Lite som normala människor gör. Hon har skapligt ont i ett finger som hon tror är brutet. Detta pga mig... L-testet... Jag, het på kamptrasa????

Jag får i alla fall lite träning. Blir lite fys i form av kedjedragande, långpromenader (som var såååå länge sedan med matte), klövjeväska, löpning med husse. Husse ska köra Gotland Grand National i år. Så han tänkte att det var dags att börja träna för det;) I dag är han på en lag tävling i enduro, 6 h tävling. Flest varv på 6 h. De är tre stycken i lagen. Så matte o jag har det lugnt o skönt hemma.

Sen får jag även lite lydnadsträning inne i huset samt på baksidan. Fokus ligger nog mest på fjärren, å den kör vi inne. Faktiskt med bra resultat. Högre lydnad kör vi på baksidan. Matte har efter påtryckningar anmält oss till en till i år. Får dock se om vi kommer med. På baksidan har vi fokus på position o sakta delen i framåtsändande samt kryp också.

Undrar när 2011 års tävlingar läggs ut! Matte kollar ofta efter dem. Själv så tycker jag att det är låååångt dit. Men hon vill gärna planera in dem tidigt för att veta hur o vad vi skall göra i vinter. Mest kollar hon starter i elit bevakning!!!! Dit längtar jag också! Vi tränar lite på vinklarna i krypet, som jag har haft så bra en gång i tiden.... Är ju inte så många nya moment annars. Stegen har vi 9a på, men skall nötas till en 10a, metallen har vi allt mellan 7-10. Beror på hur taggad jag e. Har klarat 10a men hatar verkligen metallen.

Vore så kul att kunna få ett cert nästa år. MEN det blir SVÅRT!!!! Finns många bra hundar. Men det är målet i alla fall. Måste sikta högt.

Taggad till Max;)

I tisdags åkte matte o jag till Sharon för att se lite var vi står i klass 3. Ann o Lowa åkte också dit o tränade.

Gissa vad het jag var!!! Helt otroligt. Sharon komenderade oss igenom hela klass 3. Å otänksamma matte "glömde" bort att hon fatikst kan korigera mig när jag tränger o går framför då det INTE var tävling. Men nej då. Hon lät mig gå ett jätte långt frittfölj med helt fel position. Gissa om hon grämjer sig för detta. Hon vet ju att hon måste vara konsekvent vad gäller positonen. Vi hoppade ju helt den biten i inlärningen då vi aldrig skulle tävla.... Å se vart vi e nu;) Å hur mycket jobb vi måset lägga ned för att lära om oss båda.
Det samma gäller fjärren. Matte visste inte att man inte får flytta sig framåt eller bakåt. Hon lärde bara in själva bytena o att de skulle vara snabba. Å det kan vi, utan dubbelkomandon osv som många måste ge. Men dock så tycker jag att det e så kul så jag hoppar frammåt.... Vilket kan ge en 0a om man har lite för mycket studds...

Det moment som gick väldigt bra denna dag pga att jag var så het var METALLEN!!! Visst så galoperar jag alltid ut men travar sedan in med den äckliga metallen. Men inte i dag. Full fart ut o full fart in! Matte o Ann vart så chockade! Hihihi.

Det var så kul att träna! Alla moment var det fart o fläckt i. Lite för mkt i bland, men kul hade vi.

Nu när vi vet var vi står så blir det till att träna. Matte har inte riktigt bestämt om vi skall tävla någon klass 3 i år, men hon e bra sugen. Vi skall träna på fjärren inne o få till rörelsena bra så får vi se hur det går.

Nu närmst är det en utställning. Matte skall även ställa hennes brors Franska Bulldog, fast det är inofficellt han ska ställas.




Militärövning i fyra dagar

Torsdag till måndag bjöd på militärövning, SÖF. Detta var den första övningen med vårat nya kompani, Västmanlands första insatskompani.
Övningen var mer specialiserad än förra gången. Så vi hundar fick massa träning o flera nya övningar. Hur kul som helst.
Vi fick bl a träna på inryckning i byggnad i hopp med de andra grabbarna. Hårdaspår, sök efter föremål på fordon, rutsök runt objekt, uthållighetsspår (6 km) mm.

Matte har nu fått massor med nya ideer till vår träning. Å jag har nog aldrig haft så kul någonsin! Sista dagen var nog roligast då det blev mer live. Fick göra rutsök o hitta föremål o personer som hade gömt sig. Jag hittade en BH i skogen som jag vägrade att släppa. Hihihi. Så den gick sönder..... Men sen hittade jag tjejerna som den tillhörde=)

Max har hittat ett gömt föremål
Fotograf; Christian Björses
Max har hittat en figge som satt i ett jakttorn.
Fotograf; Iggström

RSS 2.0