Lydnads tävling inom kort

Matte har nu anmält mig till lydnadstävlingar. Lydnads klass 1 heter det. Vi har aldrig tävlat i det tidigare, fast de flesta momenten finns ju med i brukset som vi har tävlat i. Men lite nya moment e de allt.
Vi skall sattsa på att få 3 st 1:a pris. Då får man ett lydnadsdiplom, även kallat LP1. Om vi klarar det så får jag en titel före mitt namn; LP1 Crossway´s Maximus. Fräckt va??!!.... Då syns de att jag e duktig. Lite roligt i alla fall, om vi nu skulle lyckas med de då.
Vi skall tävla i en tävling som Farmor bus (Marjo) skall tävla med Uno. Matte hoppas verkligen att vi inte skall lägga plats vid dem. Hon tror att jag gärna skulle busa med henne då o bli över lycklig att stå bredvid henne. Undrar vad hon får de i från.... hihi. I alla fall så skall vi träna lydnad med Marjo som störning, utifall att det blir så. De e nog klokt. Tänk att matte känner mig så väl.

I veckan har jag fått mera fyskträning än tidigare, jag har haft viktmanchetter, klövjeväska och sprungit. Eller dragit runt matte i spåret... hihi. Hon har fått papprerna från Gävle där hon skall göra "mini lumpen" en vecka. Då stod det att hyfsad bra kondition skall man ha. Så då har det blivit spåret. Matte hatar verkligen att springa. Å de e bara 2 veckor kvar!! Lite sent att börja nu kanske... Matte e lite orolig om husse kommer att motionera mig ordentligt när hon e borta.

Men de löser sig nog. Jag blir ju lite Crasy när jag inte är stimulerad så då kommer jag att få motion, inte den psykiska som matte ger mig mycket av så då behöver jag ännu mer fysisk motion. He he.



"Utgallring"

I söndags skulle det ha varit utgallring. Men då våra instruktörer bestämde att vi inte skulle ha något cert-prov 1-2 november så vart det bara en kontroll av status. Provet skall nu vara i vår någon gång. Anledningen till att provet flyttas är att försvaret skall spara pengar å då har de tryckt in alla slutövningar på S1 i Enköping där vi skulle vara. Vilket då gör att vi inte får plats där. Ganska skönt ändå att det flyttas. Då har man längre tid att öva å så kanske de inte är så kallt ute i vår.

Jag var mer taggad än nånsin i går. Vilket då inte är så bra. Matte orkade knappt hålla i mina 55kg när jag ville fram på stigen. Jag satte i min 4-bens drift o tuffade på, på jakt efter roliga figgar. Men när jag gör det och matte håller emot i kopplet så låter det väldigt mycket. Jag flåsar o låter som bara den. Vore det ute på riktigt så skulle alla fiender upptäcka oss o matte skulle bli trött ganska så snabbt... Inte bra! Matte har lite ideer om hur hon skall få ner min motivation lite. Få se om hon lyckas.
Men jag markerade bra i går. Vind o ljud. Sen hade vi spår upptag o det gick också bra. Tog dock bakspår först men det gör ju inget. Vi hittade den lilla brandslangsbiten men jag ville spåra mera!!! Mera!! Väldigt het här med.
Sista övningen vi gjorde var stilla sittande bevakning. Något som jag o matte har tränat väldigt lite på. Vi satt i 30 minuter. Så länge har jag aldrig setat förut, men det funkade. Efter 5 min vart jag lite rastlös då inget hände, men sen när de skickade in en figge som gick så vart jag genast focuserad. På cert-provet skall vi sitta i en hel timme!!


1-2 november skall vi troligtvis tälta ute i skogen. Men jag skall få sova ute!! Vet inte hur jag skall klara detta. Jag e ju van att sova med husse o matte i sängen! Fy vad taskigt. Fast kedjad vid ett träd en hel natt!


Flera champinjoner i släkten!

Mina farbröder Crossway´s Jack och Crossway´s Jr Samurai har blivit champinjoner! Det vill säga svenska utställnings champions. Precis som pappa molle var. Crossway´s Jr Samurai har även blivit finsk utställnings champion. Ett stort grattis till er. Hoppas att jag blir lika snygg som er när jag blir stor.

I går kom Lina från mattes klass o hennes son Malte på besök. Lina hade kvar sin bil hos oss, då matte o hon var ute på Ladies Night i fredags. De träffade/tittade på Martin Stenmark, Peter Stormare o Henrik Hjelt. Bygglovs Matte o Daniel da Silvia var även där o showade. Roligt hade dem i alla fall. (Jag fick vara med mattes mormor o morfar hela fredagen o åkte o hämtade matte på natten.) 
 
Sen åkte vi o tränade sök/bevakning med Maria o boxrarna, farmor bus o farfar Matti med Uno. Matte ville ha ljud på ena sidan o vindfigge på andra sidan. Men det var typ ingen vind alls. Så det vart mest vind o sökskick. De e ju så otroligt roligt att jobba i skogen. Full fart ut hade jag o där ute låg Farfar Matti med min kampkudde!!! Jihooo! På andra sidan låg Maria med min älskade skrikboll som vi lekte med. Farmor bus höll ordningen på stigen. Totalt vart det sex skick. 

När vi var klara i skogen åkte vi hem till farmor o farfar o tränade lite lydnad under komendering i deras paddock. Gick ganska bra. Matte inte riktigt nöjd... Jag har tyvärr börjat att byta krypteknik vilket matte inte vill då min rumpa blir väldigt hög. Så vi e lite osams om den biten just nu. Får se hur det blir. Vi kommer ju inte få tävla fören tidigast i vår, så mycket kan hända! Matte har nämligen mailat alla klubbar som har lägre spår tävling nu i höst o de är fullbokade. Vissa har haft 60-80 reserver!!!

Det var i alla fall roligt att träffa farmor bus o farfar Matti. Jag hade inte träffat dem sen utställningen i Köping i Juli! De tyckte att jag hade växt på mig lite o blivit grövre. Kul att höra! Kanske kan jag bli lika stor o fin som min pappa o hans bröder... Men det ligger så klart mycket träning bakom.
Uno deras nya rottis, han hade verkligen växt på sig! Å han har bott hos dem i 2 månader!!! Jag kanske skulle ta o bo där ett tag.... Sorry matte... Nä då. Jag trivs hos matte o husse men det har slarvats endel med styrketräningen måste jag säga. Det e nog pga att vi har varit tävlingsinriktade på lägre. Vi har ju tränat det varje dag i stort sett. Dygnet har ju inte så många timmar ändå.

På söndag har vi "utgallring" på bevakningen. Bara 8 hundar skall få gå upp till certprov! Å jag tror att vi e 12st nu. Så fyra skall bort. Hoppas inte att det blir vi. Så denna vecka kommer att riktas till enbart bevakning!


Den regninga Tävlingsdagen!!!

Vi träffades 7.30 vid motorstadion vid Avesta. Matte lyckades dra start nr 1! Vilket hon önskade sig. 1 eller 10. Med tanke på plattsliggningen. De e alltid skönt för matte att jag har en sida fri.

Först ut som sagt. Dags för spår påsläpp. Gick super bra! Började som vanligt i liggande position, inte så trevligt idag så det regnade så mycket. Sen lugnt o med nosen nere spårade jag i kärnan sen var det dags för vinkel. Den tog jag också klockrent. Visste att det var 10 pöängare på det momentet! Kändes bra. Sen plockade vi pinne efter pinne. 7 små pinnar hittade jag o dem markerade jag jättebra! Tog upp dem o hade dem i munnen tills matte kom fram. Efter 7 pinnen fick jag dock vittring på de andra ekipagen som hade förflyttat sig. Så jag drog matte åt det hållet o hon kände att det var fel. men tänkte på att man ska lita på hunden. Sen fick jag vittring på en gubbe i skogen. Honom markerade jag jätte bra! Det var våran motagare. Så nu visste matte att slutet var där någonstans.
Vi hade nästan 10 minuter tillgodo på oss att hitta slut pinnen. Vi letade o letade. Då vi inte visste vilket håll spåret igentligen gick åt så vart det lite svårt. Vi hittade tyvärr inte slutet. Så nu var det slut för oss denna dag. Man får ju inte gå vidare om man inte har slutet. Tyvärr!

Matte vart jätte besviken. Sååå nära men inte tillräckligt!

Vi åkte ned till klubbstugan o beklagade oss om att vi hade tänkte räkna med tävlingslydnaden i bevakningsprovet osv. Då fixade klubben så att domarna skulle bedöma oss i lydnaden till bevakningsprovet!!! Nu fanns det hopp igen!

Efter alla ekipagen var klara så körde vi lydnaden för bevakningen. Å vi klarade det!!! Trotts allt regn o fria följet som vi inte hade tränat på alls!

Jag måste ge Avesta Brukshundklubb ett stort gäng med rosor. Bättre klubb får man leta efter. Vi hade ju varit där två gånger innan o tränat lydnad. Alla hälsar på en o är så trevliga.

Det första matte gjorde när vi kom hem var att leta efter nästa tävling. Vi är anmälda till Fagersta men där är vi 15:e reserv o det är 10 som deltar. Så det finns inte en chans att vi kommer med. Men hoppas kan man ju. Matte skall ringa runt i morgon o se om vi får platts någonstans.

Maria o Elsa gick det lite bättre för. De vart godkända men tyvärr inte uppflyttade.

Summering av det hela. Spåret funkar jätte bra igentligen. Var en osis på slutet. Jag har bra spår kondition o är lite känslig mot regn på lydnaden. Ville inte ha det blött om rumpan eller magen. Viklet gör att vi kommer att träna i regn framöver. Samt med en motagre i slutet av spåren.

RSS 2.0