Matte ska bli kändis!!

Nu har matte blivit mallig.....

Hon ska få va med i tv 4:a! Ni vet brottaren Martin Lidberg som även var med i Let´s Dance. Han ska vara programledare för "Bröllopsformen", jag har för mig att dte skulle heta så. I alla fall så ska han hjälpa flera par att komma i form till deras bröllop. De får 2 månader på sig. Martin ger dem ett träningsprogram o ett kostprogram som skall följas strikt!

Nu till mattes inverkan. Det är ett par i Skultuna (där vi bor) som skall vara med. Matte har fått i uppdrag att hjälpa dem o stötta dem. Vara en slavdrivare som hon e så bra på. Tro mig!!! Jag vet!! Hon ska se till att de följer kosten o inte har för lätta vikter på osv. Matte ska träffa dem 3 gånger med start i morgon. Då ska även Martin vara med. Matte hoppas dock på att få slippa synas i tv o bara ha med hennes firmanamn i sluttexten. Vi får väl se hur det blir. Själv tycker jag att det skulle vara roligt att få se sin matte på tv o peppa på någon annan än mig!

Nu till lite mer om mig. I slutet av juli skall bevakningsgruppen i Skultuna ha sitt lydnadsprov för bevakningen!!! Det som hör till cert-provet.

Träna träna träna!!!

Godkänd status för bevakning

I söndags var det kontroll av status innom bevakningskursen. Vi vart godkända. Det vi skulle tänka på var att gå mycket saktare på patrullstigen. Man skall gå 100m på 3 minuter! Det e snigelfart!!! Hua mig. Men matte skall öva själv först. Hon tänkte då mäta en strecka på 50m o gå den på 1,5 minuter. Så att hon får in vilket tempo hon skall gå. Man får dock göra små micro stopp efter stigen, så det lär bli ganska många sådana för oss...

Vi hade även turen att få en reservplatts på Canis Anna´s endagars kurs i "friaföljet." Så när vi hade gått patrullstigen o setat i bas kunde vi vara med på hennes kurs.
Den gav oss mycket. Eller mest matte. Nu fick hon svar på det hon trodde. Vilket var väldigt bra. Vi börjar nu om från början med friaföljet.

Något annat bra som vi fick reda på var att man behöver inte tävla i lägre o bli godkänd där för att kunna tillgodo göra sig det på cert/slutprovet innom bevakningen. Man kan anlita en domare som tittar på oss som sedan skriver ett intyg på de moment som ingår. Vad man klarade o inte klarade. Detta gör att vi slipper stressa in kryp osv. Pust!!! Det blir inte lika stor press heller om det bara är domaren o jag o matte.
None

Vill passa på o gratta min bror Musse (Crossway´s Max) för sitt 2:a första pris på viltspår! Grattis! Matte har tänkt att vi skall testa det nästa år när bevakningen är slut. Eller slut, när kursen är slut. bevakningen kommer vi att hålla i.

Anmäld till utställning

Matte har anmält mig till en utställning. Det blir i Köping den 19 juli. En internationell utställning. Det är den som brukar vara på Lövudden i Västerås. Men matte skall inte ställa mig i ringen utan det skall Marjo göra. Matte säger att hon kan få mig att stå mycket bättre än vad hon kan. Å, hon har rätt... Marjo är erfaren o inte lika fumlig som matte e. Hon e så nervös o skulle vilja ha 4 armar. Hi hi. Därför har vi nu börjat att träna lite på utställningsbiten igen. Men Marjo måste öva lite med mig så jag inte bara busar med henne i ringen. Jag tycker ju att hon e så rolig.

Annars så tränar vi mycket bevakning i form av spårupptag, patrullstigar med vind o ljud, bas o även lite lite stillastående bevakning. Det är något vi måste öva på. Tänk er själva, sitta/ligga still i en timme i hopp om att det skall komma en buse smygande. Suck. Jag vill hellre nosa lite o röra på mig. Men icke sa nicke. Det får man INTE.

På lydnad sidan har vi fokus på kryp o framför gående. Vi har kommit ganska långt på krypet ändå, men nu börjar det svåra tycker matte. Vi började med en target men det funkar helt enkelt inte. Jag vill greppa den o det får man inte. Det skall man ju göra med allt annat vi har tränat på. Tex spårpinnar, apporter, vantar, tumstock, skruvmejsel, tidning osv. Därför är den inläringen laggd åt sidan.
Nu har matte krypit på alla fyra vid mig o dragit en godis framför nosen på mig. Vi har tagit det lugnt o liten bit i taget. Vi började tex med en halssträckning!
Nu e vi på den nivå att matte kan gå vid min sida, fast böjd nedåt med armen ca 2-3 dm. Hon har även laggt in kommando ordet "kryp".

I lördags var mattes skolkamrat Lina med familj här. Vi grillade o myste ute i det fina vädret. Jag vart matad med gräs av hennes son Malte. Vi har lekt förut, gillar killen mycket. Han e rättså lugn trotts att han är snart 4 tror jag. Men när matte skulle lufta Malte o busa med honom så vart jag lite avis. Jag ville då också va me, fast de fick jag inte... Men jag o matte satt o myste o busade lite då o då i alla fall.

På söndag är det kontroll av status på oss bevakningsekipage. Gissa om matte e nervös igen! Men vad skall hon va nervös för? Då får man råd o tips på vad vi behöver träna mer på inför slutprovet i november!

Jag blir så trött på hennes nervositet!

None


RSS 2.0