Rasmästare för Tjänstehund 2010!

Japp. Så blev det till slut. ÄNTLIGEN något positivt.
Matte e så nöjd över slutresultatet men inte så nöjd med hela dagen.
Vi fick full pott på hela spårbiten.
Sen var vi en av få som markerade en vindfigurant. Vi fick 9,5 p på både vind o ljudfigge. Matte blindmarkerade ljudet en gång så taktiken sjönk till 7p. Men jag markerade verkligen ljud, men det kan ha varit ett rådjur eller något annat. Vem vet.

Så denna bit var faktiskt matte nörjd med. Men sen var det dags för uppletande. Å det blev matte INTE nöjd med. Vi nollade det!! Vi hittade bara ett enda föremål. Visst var det flera som gjorde det också. Men ändå. Att bara hitta ett enda! Det var vindstilla o det var i en uppförsbacke. Men matte e fortfarande i chock tror jag. Det var två av sju som fick in 3 föremål. Matte tyckte att rutan såg så fin ut. Men det hjälpte inte.

Efter skogsarbetet blev alla deltagare bjudna på lunch på klubben innan lydnaden. Väldigt trevligt.

Jag var näst sist ut på lydnaden. Å här är inte matte heller nöjd. Hon vet ju vad jag kan. Å hon jämför ju med det HELA tiden. Hon tänker inte på att jag kan vara trött eller så. Men poäng mässigt så var det lydnadsbiten som avgjorde pallplatsen. Det var här matte tog in trotts sin besvikelse. Men vi nollade inget. Å stegen fick vi en 9a på!
Efter tävlingen var slut så fick jag testa o leka med en stor Yellyboll som var till hästar igentligen. Den var ju suuuuper kul! Matte beställde en direkt!

Jag skrapade ihopp 1022 poäng och tvåan Angreth från Småland fick ihopp 996 poäng. Hon vann även SM förra året. Ulrika m Gunde som vann förra årets RM vann då på 1005 poäng. Så det blev bra till slut. Trotts det dåliga uppletandet o enligt matte kass lydnad. (Hon har kommit till det stadiet att allt under 8 e dåligt)

Det bästa med dagen är nog att vi fick en revanch för DM som vi tycker helt felbedömdes.

Nästa helg ska vi göra debut i högre bevakning. Vi siktar så klart på uppflytt till elit.


RSS 2.0