Jag pallde inte värmen...

Ja ha. Nu e matte besviken. Det syns o märks jätte väl. Men hon har inte sagt något till mig.

I dag var det lydnadsprov till bevakningen. 26 grader varmt. Jag höll inte måttet i värmen. Vi nollade fria följet...
Jag gick 2-3 meter bakom matte, även om hon svängde så svängde jag men som sagt några meter bakom...

Vi skall göra om det i september när det inte är så varmt.

Matte e besviken, för att jag hade blivit bra på fria följet...
Det värsta var att domaren tyckte att matte skulle ställa högre krav på mig o tex inte klappa om mig när jag inte hade utfört momentet korrekt. Matte ville bara försöka muntra upp mig att orka igenom det hela. Samt så uttryckte domaren att om jag hade bätrre kondis så skulle jag klara värmen bättre. Då vart matte riktigt upprörd!!!! Han skulle bara veta!!!

10:a på plattsliggning med skott o 9:a på inkallning (snett sittande). Samt så nollade vi inte framförgåendet som vi har gjort de andra två tävlingarna. Tror vi fick en 7:a där.

Lite positivt får man väl tänka. 6 av 7 moment som var mer än godkända.

Förlåt matte


Födelsedagen över

Ja ha. Nu var man två år då... Hmmm känns som förut men lite mättare... Fniss.

Marjo o Matti var över o grattade mig. Jag fick en hel påse med blandat godis samt en aktiveringsboll som jag dock råkade ha sönder ganska så snabbt... Men den är fortfarande rolig. Av matte o husse fick jag ett stor däck med snöre på. Jätte rolig, samt så fick jag ett stor pack med torkade oxlungor. Tyvärr fick jag inte leka med sötisen Pippi. Hon har växtvärk. Snuttan då.

Tårta vart det i alla fall. Å den va mumsig. Matte har spart halva tills i morgon så jag inte skulle få ont i magen. I morgon är det långspår på schemat så jag får göra av med lite mumma då.


GRATTIS TILL MIG!!

Idag fyller jag o mina syskon hela 2 år! Tänk vad fort det har gått. I morse fick jag lite "frukost" på sängen. Matte kom med skinka o husse med en korv. Mumma!!!!
Matte jobbar i dag o husse som har semester denna vecka skall åka till en mc-banträff i dag. Så jag får vara hos mattes mormor o morfar i dag. Fast bara  till matte slutar. Sen blir det pankakstårta med en massa gotti i mellan pankakorna!! Mumms.

Undrar vad jag får i present av matte o husse. Kommer att vara nyfiken hela dagen!!

Grattis alla syskon!!!!

Det gick inte hela vägen....

Idag var vi på utställning i Köping. För mig gick det inte så bra. Jag fick en 2:a i kvalite då dommaren inte tyckte att jag var tillräckligt utfylld under ögonen. Men matte har tröstat mej med att jag fortfarande växer så att det kommer med åldern. Jag fick även kritik för att jag sprang lite tajt med bakbenen. Men ringen var ju så liten så jag fick aldrig någon fart. Men i övrigt så fick jag jätte bra kritik. Korrekt huvud, vinklar, rygg mm.  Utmärkt päls bla. Så nu har vi bara focus på brukset o på bevakningen. Nästa utställning blir nog tidigast om ett år.

Min bror Musse var också med på utställningen. För honom gick det jätte bra! Han vann våran klass o fick ett CK. SEn så vart han 2:a bästa hane efter Viggo som är en släckting till oss. Det var super kul att se. Brosan är lite mer välutvecklad än mig o ser jätte bra ut så det var kul.

Någon som har växt till sig o ser jätte fin ut nu är min andra bror Marre (Mauritz). Matte träffade honom i går o han var super trevlig. Förra gången hon träffade honom var i jan/februari o då såg han väldigt smal ut. Men nu! Vilken skillnad på hund. Åh så himla glad o trevlig. Han har blivit omplacerad då hans förra ägare var en gamal tant som blev sjuk. Den nya matten, Annelie, bor i Rämnäs o är kompis med Marjo sedan tidigare. Hon har verkligen gjort honom gott. Tror han var varit hos henne ca 1 år nu. Är lite osäker. Hoppas vi ses på appell planerna senare.....

I morgon är det plattsliggning med skott som står på tränings schemat. Matte o jag har ju bara hunnit träna 1 gång med skott o då fick jag ligg aså jag såg skytten. Men inte i morgon. För nästa vecka måste jag kunna det. Fö rdå är det lydnads prov. Jag skall ligga i 5 minuter med 4 skott å matte ska stå 50 meter ifrån mig. Skytten kommer att vara 20 meter bakom mig o skjuta.

Vi måste ju testa detta så jag är säker tills dess!

Tränar för fullt.... igen....

Nu är det inte många dagar kvar tills utställningen i Köping. En internationell utställning. Det är en Serbier som skall dömma min klass. Så vi får se hur det går. Matte har försig att de gillar långhåriga rottisar o det är ju inte jag. Men det är sista utställningen på ett bra tag för sedan byter jag klass. Blir ju hela två år nästa vecka!!!!
Marjo ska ställa mig o matte skall hålla mitt humör på topp utanför ringen. Hon har taggat upp mig på en boll som jag bara ÄLSKAR!!!! Vi har vait till Marjo o tränat detta två gånger. Så det skall gå bra.
Min bror Musse skall också ställas då, men då skall Marjos man Matti ställa honom. Hi hi. Ingen vill/kan ställa sin hund...
Brosan kommer till Marjo o Matti redan på fredag så då ville Marjo att jag o matte skulle visa Musses matte, Frida, hur appell klassen är. Ska bli kul. Bra med lite träning på komenderingar.

Snart är det även dags för lydnadsprovet i bevakningen. Tränar på med framförgåendet. I september är det dags förförsta tävlingen i lägre spår så krypet är på godväg nu. Matte har ÄNTLIGEN bestämt hur vi skall träna detta..... Det tog ett antal veckor....månader...

Spårningen har börjat gått lite sämre dock. Vi har mest vindat när vi kört bevakning o matte har slarvat med spåren så nu har jag börjat att lyfta nosen vilket inte matte tycker om... Vilket nu innebär att det skall bli spår minst 1 gång i veckan. Jippi!!! Smart drag av mig va???!!!

I går var jag o matte på klubben för att köra lydnad. Gick jätte bra. Var så himla kul. Sedan fick vi testa på uppletande rutan. Det var super kul. Vi hade aldrig gjort det tidigare men de första två skicken var jag klockren! De två som hjälpte oss var impade på mig!!! Det tredje skicket var jag ute o snurrade lite, men jag jobbade o jobbade o jobbade så då vart de impade av det. Men till slut hittade jag det gömda föremålet o sprang till baka upp igen men nu var jag trött.

Uppletande är något som matte o jag gillade starkt. Det kommer tydligen i högre klass, så om vi skall tävla det någon gång så är det väl bara att öva på det. Men det kommer vi göra i alla fall. Så himla kul!!! Jippi!!! 

RSS 2.0