Vi har tagit vårat första utst. cert!!!

I går bar det av till TIMRÅ!!! En låmg resa men jag, matte o Anna samåkte med Ann o Lowa o husse Micke. Så packade in oss i en bil o bariväg.

Det blev tillslut bara 3st hanar i min klass, brukshundsklass. Vi blev först placerade som nr 2 men efter att ha sprungit lite granna o att domaren hade kännt på våra kroppar så blev vi förflyttade till plats nr 1! Matte skrek av lycka när vi blev klara som nr 1. Å det var innan han hade gett oss certet. Så hon skrek än en gång när vi fick det efterlängtande certet.
Sen blev det dags att konkurera om BIM (bästa hane) Å även här vann vi efter att han hade kännt på våra muskler!!!! Så himla roligt! Så den fick vi möta en jätte fin tik som tog hem BIR (bäst i rasen). Men för våran del så gjorde det inget matte var MER än nöjd.
Så här löd våran kritik;
Typ o helhetsintryck= Utmärkt
Medelstor, mask, stram, kraftfull käk, kunde ha lite torrrare hals, mkt br apig, medelbruna ögon, stark o stram rygg, härlig förbröst, komp tass, fast muskelatur, balanserad i vinkel, ger stram effek rörelser, varm tanfärg, mkt hög kv på päls, tilltal helhet, trevl temp.

Ann o Lowa gick det också väldigt bra för. De kom tvåa med CK i deras bruksklass. De såg jätte bra ut i ringen. Bra jobbat!

Ja nu e det bara 2 cert kvar;) Vi får väl försöka att ta dem i år....
Nästa helg bär det iväg till Borlänge o Årsmötesutställningen. Det är 10st startade i min klass. Men jag slog två av dem i Timrå. Men det är upp till domaren. Vi har väl inga störrre förhoppningar. Men en placering vore kul.



Vi klarade det!!! Nu har vi LP2!!!

Vi åkte till Fagersta i morse o Anna var med som maskot igen. Mycket trevligt.
Först fick matte tävla Aki o Catrhrins rottis tik Azzi i lydnadsklass 1. De fick ihop 139p pga att Azzi la sig när hon skulle stanna. Annars hade de fått ett första pris. Så det var synd. Bra träning för både matte o Azzi.
Aki tävlade också klass 1 fast med Bobbo. Platsen har varit deras orosmoment. Idag hade han tur o fick ligga på kanten med Azzi bredvid så det gick kalas bra. Resten visste vi ju alla att Bobbo fixar o så blev det också. Aki o Bobbo tog hem både ett första pris o även klass vinst på 181 poäng. Bobbos första första pris så det var lite extra kul!!

Sen var det min tur i klass 2. Jag fick start nummer 1 o det var så snälla att vi fick gå ut o värma nån minut efter platsliggningen. Väldigt bra. Så här blev våra betyg med kritik;
Platsliggning 10p
Frittfölj 8p, pendlar pos. DK
Läggande 8,5p, lägger framåt
Inkallande med ställande 7p, långsamt stå
Sändnade med ställande 10p, BRA!!!!!
Apportering 8p, islag lek (sista biten till apporten så vart det ett kaninskutt o slängde upp den o sprang till matte)
Fritt hopp över hinder 10p BRA!!!
Fjärrdirigering 7,5p Hoppar fram vid sättande
Helhetsintryck 10p, Mycket trevligt ekipage!!!

Vi fick ihop 177,5 poäng o fick då vårat 3e o sista första pris i klass 2. Vi hamnade även på en andra pallplats idag igen. En jätte söt rottistik tog första platsen. Tror hon hette Kulla Gullas Hedda.

Idag var matte vera nöjd då det funkade mycket bättre mellan momenten. Något som förvånade matte mycket är att jag klarade av alla FÅGLAR som flög o pep inne i hallen. Låste mig första gången precis innan platsen. Fick då en utskällning så då släppte jag dem.
Sen nästa gång var när vi skulle ställa upp till friaföljet. Då såg jag en fågel långt bort som hoppade i min ruta!!! Matte röt i FOOOOT!!! Så släppte jag direkt. Så honvar riktigt nöjd på den fronten.

Nästa vecka blir det VILA från lydnadsbiten o bara fysträning!! Nästa tävling är en utställning.

Matte vart så glad för den fina alla hjärtansdagspressenten, ett till första pris o ett LP2!

Tävlat idag o poäng rekord!!!

I dag är det mattes födelsedag o jag, matte o Anna firade den genom att åka till Borlänge o tävla i Lydnads klass 2.
Å det gick super bra!!! Ett första pris o en andra plats på pallen. Visst var det bara 4st med, men ändå.
Vi skrapade ihopp hela 183,5 poäng! Vilket verkligen är ett poäng rekord för oss. Vi har aldrig varit över 180 poäng så det var kul. 
Momenten fungerade jätte bra. Dock så var jag lite olydig mellan momenten. Vilket gjorde att matte tvivlade på att vi skulle få ett första pris. Det var nämligen så många funktionärer från när jag gjorde tjänstehunds provet på tävlingen. Tävlingsledaren var han som hade hand om mig i basen på provet så honom var jag intresserad av. Samt så låg det MASSOR med apporter, koner, sågspån o kassar med allt möjligt i längst en vägg där vi ofta var. Men vi klarade av det ändå.

Detta är våra poäng;
Platsliggning 10p
Fritt följ 8p, positionen. (gud så ovanligt... ) Men en 8a!! Det har vi jobbat hårt för.
Läggande 9p Framföringen. Snabbt lägande
Inkallande med ställande 9p Extra steg efter komando. (Behöver ta extra steg pga vikt?)
Sändande med ställande 10p
Apportering 9p. Bra fart. Avslut
Fritt hopp över hinder 10p
Fjärrdirigering 8p. Dk första läggande, förflyttar sig något. (vet inte vad för dk matte gjorde. Det var innan hon lämnade hunden. Kanske tittade på mig, eller kanske för att hon sa stanna kvar???)
Helhetsintryck 8,5. MYCKET trevligt ekipage. Roligt att följa. Glada o positiva. (Detta sa även domaren högt vilket var roligt för matte o mig. Matte tilllade... å olydig.... Hon hade räknat med en 5a här, så det var positivt.

I morgon är det tävling igen. Nu i Fagersta. Vi hoppas att det går lika bra där som det gjorde i dag. Fast gärna bättre mellan momenten önskar matte;)

Lyckas vi så blir det min alla hjärtansdags present till min matte.
Lite bilder från idag. Efter vi hade tävlat så tog vi en långpromenad i solen. Sååå mysigt o kul.



 

Matte jobbar o jobbar

Nu när matte har bytt till Västerås kontoret så gör hon typ inget annat än att jobbar.... Suck.
Men vi brukar få till 2-3 lydnadspass i alla fall.
I helgen åkte vi till Dingtuna och ett ridhus där. Vi tränade med Maria o hennes två boxrar. Det blev lite störning då det stod en massa hästhinder överallt. Jag fick faktiskt testa ett av dem. För det var inte så himla högt samt så var det ett enkel hinder. Det var skojj i alla fall. Nyttigt att byta miljö ibland!
Vi testade denna gång med att köra en platsliggning med just huvudet ned. Det gick förvånansvärt bra! Jag lyfte huvudet en gång bara. Matte var väldigt nöjd!!
Vi avslutade dagen med att dra en kedja efter mig i Skultuna. Gissa om folk tittade. Men det bjuder vi på.

I dag tränade vi i ridhuset som vi brukar träna i. Nu när vi tränade platsliggning så gick det sämre med huvudet ned. Blev nog för mycket störning. Aki gick i dörren då han skulle gömma sig för Frasse som låg bredvid mig. Samt så låg lilla Anja på andra sidan. Men jag var mest intresserad av Aki när han gick in o ut. Men matte e rätt nöjd ändå. Men det behövs jobbas på.

Fria följet känns bättre, lika så känns hindret o apporteringen riktigtbra. Även vid ingångarna. Något som har börjat att fungera mycket bättre men ännu inte helt ok är fjärren! Siktar på att få en 7-8 poäng nu. Men det kan lika väl bli en 10a som en 5a.... Jobbar på även här.

I helgen är det dock dags!!! Två tävlingar är bokade!!! Å matte har redan börjat få ont i magen. Hihi. Inte nog med det så ska matte tävla Azzi som är Aki o Cathrins hund. Men den tävlar hon före mig i klass 1. Cathrin hade fått förhinder så då ställer matte upp. Kan ju hoppas för min skull att hon inte är så nervös när det är min tur sen;)

Matte hoppas nu på att vi kan få ett första pris på lördag så blir det en bra födelsedagspressent till henne och att på söndag ta vårat då tredje första pris så blir det en bra alla hjärtansdag present... Drömma kan hon ju;) Vi får väl se hur det går.


RSS 2.0