Årsmöte i Lo´t = två priser!

I Lördags åkte matte till Västmanlnds & Närke Lo´ts Årsmöte i Örebro. SEn kom hon hem med en pokal för Årets 3:e bästa lydnadsrottis samt en pokal för Årets 3:e bästa Allroundrottis. Hon fick även med sig en uppflyttningsplakett o en plakett för Tjänstehundcert. Så det var en trevlig överaskning!

Matte e så himla trött på snön nu! Vi vill ut o spåra i skogen. Ladda o tränainför vårens tävlingar. Nu tränar vi i stort sett bara lydnad. Hon planerar att vi ska spåra på plogade marker på helgerna men det blir bara inte av... Typiskt. Inte ens en patrullstig har vi tränat på i vinter. Inte bra det här. Får nog ta ett snack med matte att hon även planerar in det.

På tisdag ska vi äntligen få träna för Jocke igen. Vi ser verkligen fram emot det. Nu är det ju bara två veckor kvar tills nästa tävling!! Vore bra om vi får till positionen lite bättre tills dess. Matte skall försöka att filma våran träning på tisdag så att hon kan studera o bli påmind om hur vi skall göra. För matte glömmer ju så lätt!!!

Ingångar o avslut har blivit betydligt mycket bättre. Även med tungapporten! Något som också verkar börja lossna är "skall". Nu kan jag faktiskt sitta kvar o skäll tills matte säger tyst. Men lite studds e det emellan åt...

"Plats" momnetet har lossnat!!! Nu kan matte gå o gömma sig o slå lite i väggar o jag ligger kvar med huvudet nere. Matte ska försöka att ta det till en annan nivå nu. Tex att testa utomhus utan störning. Så att vi kan ta in det i ridhuset sedan. Vi kanske kan få till det till tävling!!! 

I går fick jag sova hos mattes mormor & morfar. Vilket resulterar i att jag har fått extra mycket promenader. Å lååånga!!! Samt en massa gott också;)

Vad händer...

Vi tränar på som vanligt i ridhuset med alla lydnadsmoment i klass 2, högre o några ur elit.
Jag är även anmäld till tre stycken klass 2 tävlingar framöver, samt till en utställning. 

Matte börjar att se stora framsteg vad gäller klätterstegen. Nu tar jag det lite lugnare o går även oftast på sista pinnen. Jag har även slutat att trampa emellan brädorna;) Fast ibland går jag på skenorna på sidorna... Så när snön försvinner så är vi nog redo att testa de större stegarna. Men det är ju inte fören i juni som jag MÅSTE kunna klara av den helt.

Något som går väldigt segt är fjärren. Det funkar jätte bra så länge matte står precis framför mig, men tar hon ett steg bak så blir det hopp upp till sittande.... Vi har även testat att byta ut ordet sitt till upp. Men då kan det bli lite hur som. Vi tragglar på i alla fall. Framsteg med att jag har huvudet i marken skedde i går. Nu kunde matte resa sig upp!! Å det är ett stort framsteg. Har gått trögt med det här momentet. Eller.... matte är ivrig... som vanligt. Hon tycker bara att jag e så himla söt när jag verkligen pressar ned huvudet o tittar uppåt medans svansen går.

Nu när det har blivit lite mildare ska vi nog ta tag i fysbiten också. Den har mest skett på helgerna....

I kväll blir det ridhusträning med Maria o flickorna!!

Debut i lydnadsklass 2

I dag bar det iväg till Fagersta för våran debut i lydnadsklass 2!!! Vi åkte lite tidigare pga att matte ville se när Aki o Cathrine skulle tävla i klass 1.

I dag var matte mer nervös än vanligt! Om det nu går... Hon hade tom skakningar i händerna. Vi hade anmält oss till denna tävling för att kolla av vart vi står o skulle bara gå ut o ha skoj. Matte försökte gång på gång intala sig detta. Uppvärmningen fungerade bra. Jag var positiv o följsam. Alltid något.
Platsliggningen fick vi 10:a!
Ett väldigt nervöst moment för matte då hon inte har koll längre. I klass 1 har hon ju alltid sett mig o har känt sig trygg att hon skulle kunna gå fram o bryta om det skulle vara något. Tex om någon hund skulle gå fram till mig. Hon e så överbeskyddande. Men nu var jag utlämnad tyckte hon. (det var mest jobbigt för matte)
Fria följet fick vi en 7:a efter nosning av hästbajs....
Matte blev rasande o röt i ett "FOT!" o då slutade jag genast. Matte tänkte att nu tränar vi o då får de gå som det går, men detta skulle hon inte tolerera.
Läggande under gång 6:a Läggandet gick segt då jag hade fokus på livet på läktaren.
Inkallning med ställande 7,5. Matte kör DK medvetet men avslutet blev som vanligt snett.
Rutan fick vi en 10a!!!!
Apportering 8,5. Stöter apporten vid inbromsning när jag skulel ta den samt dåligt avslut
Hoppet fick vi en 8:a pga DK. Matt evet inte vad hon gjorde med något var det.
Fjärrdirigering som vi har problem med fick vi en 5:a.
Jag e lite för glad här så jag hoppar framåt när jag skall sätta mig upp. Men jag gör allting direkt i ala fall;)
Helhetsintryck 8:a

Totalt skramlade vi ihop 163p! Vilket räckte till ett FÖRSTA PRIS!!! Vi fick en 4:e placering av 10 eller 11st.
Nu vet vi vart vi står o problemen e ju igentligen det som matte redan vet. Position, position, avslut.. Samt hopp i fjärren.

Får se om det blir en klass 2 i februari också. Då hinner vi öva på fjärren lite mera o kanske få till lite finare avslut.

RSS 2.0